dimecres, d’octubre 18, 2006

El Nivell C (de castellà?)


Amics (i amigues) lectors (i lectores), qui de vostès no té el gran i fabulós Nivell C de català? Avui en dia tothom té un nivellet C de català. Anem pel carrer i a la gent se li veu a la cara. Dius "mira, aquest té el nivell C de català". I vas a la plaça i tothom està amunt i avall amb el nivell C i vas a buscar bolets i només sents paraules com àdhuc, suara, nogensmenys o ensems entre els boletaires.

Avui en dia qui no té un nivell C de català no és ningú. Sense nivell C no pots donar classes a la Uni, no pots donar classes a secundària ni a primària... fins i tot no pots ser funcionari! Alça Manela! Qui havia de dir que els funcionaris tenien una obligació! Bé, tot això és molt raonable, però hi ha algun lloc de treball on no sigui necessari tenir el nivell C de català?

Tic, tac, tic, tac (temps per pensar). Temps! Síiiiiiiiiiii! La plaça de president de la Generalitat! Sí, sí, ho llegeixen bé. Per ser president de la Generalitat no cal ni tenir carrera universitària (faltaria més pobra gent!) ni nivell C de català (clar!).

Doncs el senyor Pepe Montija de Cornejá de Xobregat (sic), és polític de professió sense cap titulació i sense nivell C de català. Si aquesta és la nova adquisició de la classe política catalana, ja podem anar plegant. Com si no hi haguessin professionals titulats al nostre país...

Montilla és un home del PSOE (això del PSC ja no existeix, no?), amb el mateix sentiment catalanista que pot tenir Sainz de Ynestrillas o l'alcalde de Torrepacheco i amb una formació acadèmica escassa. I en aquest sentit, la pregunta que ens hauríem de fer tots no és si un xarnego pot ser president de la Generalitat, perquè aquest senyor té tan dret a ser considerat català com qualsevol altre ciutadà del país (si posem dins del món dels catalans a Boadella, Espada, de Carreras, Caja, Vidal-Quadras qualsevol objecte animat o inanimat també ho pot ser) . La pregunta que ens hauríem de fer seria una altra: podem al segle XXI tenir un president de Catalunya que no hagi acabat ni tan sols una carrera universitària?

4 comentaris:

Un amic ha dit...

Que fas monòlegs com en Bona-font ara?

Babunski ha dit...

Mira sí, però amb una diferència gran... bé amb 2... jo els faig en català i sense cobrar.

Anònim ha dit...

I no tens cap editor que et corregeixi les faltes d'ortografia.

Babunski ha dit...

Doncs no, no el tinc. Demano disculpes si se me n'escapa alguna.