dilluns, d’octubre 09, 2006

Suècia


Suècia és un país de contrastos... ui no! això és un començament típic de guia de viatges... per què qualsevol país és un país de contratos segons les guies? La primera línia de qualsevol guia sempre comença així, ja pot ser de Suècia o de Trinitat i Tobago. Bé, ja investigarem.

Tornem. Suècia és un estat de 9 milions d'habitants i una superfície de 450.000 km2. Demogràficament no s'assembla res a Espanya però en superfície és força semblant. A part d'això, Suècia té 3 grans diferències amb Espanya:

1) No tenen cap poble anomenat Torre-Pacheco.
2) Juguen millor a futbol.
3) Regalen les indepèndencies a tort i a dret. Que tens un terrenyet i et vols independitzar? Demana-li al govern suec.

Prestarem atenció a aquest últim punt. L'any 1905 el govern de Suècia va donar la independència a Noruega i es van quedar tan amples. Com va anar la cosa? A Noruega van fer una cosa anomenada referèndum (ooooh!) per preguntar a la seva població si volien independitzar-se (separatistas, radicales, primos de los Batasunos) del regne de Suècia. El resultat del plebiscit noruec fou aclaparador, només 7 vots en contra del total de la població i el govern suec va dir que ho havien d'acceptar (jajajaja, com aquí!).
Aleshores un senyors suecs i uns senyors noruecs es van reunir a Karlstad (menjant salmó) per signar l'acord d'indepèndencia de Noruega. I en aquest acord els suecs van decidir acceptar la sobirania noruega (uiuiuiui) a canvi de.... no fer públiques les balances fiscals? Noooooooooo! De donar suport a un govern de Mass per part de Montillesson? Noooooooo! De posar autopistes per tot Noruega? Noooooooo! De que tinguéssin un estatutet amb menys pàgines que una propaganda del Lidl? Nooooooo! L'única condició que van posar els suecs és que els noruecs deixessin pasturar els rens suecs en les seves terres... bestial, no?

Amic Puigcercós, amic Carod... deixeu-vos d'impostos, d'aeroports, de concert econòmic i d'estatuts i parleu amb lo Zapatero a veure si ens deixen pasturar els tocinos pels Monegros.

P.D: Si tot va bé el proper reportatge tocaria d'Argentina.