dimarts, de novembre 07, 2006

Intentaré creure'm el que diré ara...

1. Com a votant d'ERC, inicialment jo preferia que ERC hagués decidit no investir cap del dos, ni Mas (per fals, arrogant, xulo i cregut), ni Montilla (per motius obvis). Carod president.

2. Ara, i després de d'escoltar ERC, intentaré tenir esperança i il·lusió de nou... malgrat que no han fet el que semblava ser, per a mi, la millor decisió. De fet penso que és la pitjor que podien fer. Potser no... la pitjor hagués estat un pacte ERC-PPC-Ciudadanos... haguéssim rigut si més no...

3. ERC ha explicat quina posició tenia cadascun dels partits, nacionals, regionals i estatals, i ha estat bàsicament això: CiU només volia governar amb el PSC; el PSOE, qualsevol cosa on no hi hagués ERC, però sobretot la sociovergència (recordem que ja fou pactat en el retallat d'últim moment de l'Estatut del 30 de setembre, ZP + Mas); ICV no cal dir-ho, per renovar el tripartit (i així li va, que no pesca res... que vagi dient que només vol pactar amb el PSZ i no li donen ni una trista vicepresidència); i el PSC, si més no de cara enfora, renovar el tripartit.

I, doncs, per què m'ho intento mirar positivament?

1. ERC explica que cap d'aquestes forces estava pel sobiranisme i, per tant, aquest objectiu actualment només es pot cercar des del partit i no des del govern. De fet, tampoc hi ha tanta diferència entre CIU i el PSC, tenen el mateix Estatut com a objectiu... ja veus!

2. Explica que les polítiques socials i d'esquerres no eren possibles amb CiU, i sí més assolibles amb el tripartit.

3. Explica que aquest nou govern s'ha enfocat diferent i les decisions seran exclusivament del govern i no pas dels partits..., això evitarà tant d'enrenou sobrer.

4. Explica que en Montilla serà presidente i hi haurà un vice-presidents, Carod que donarà un pes ideològic al govern. A més, Cultura, Política Lingüística i Seleccions Esportives dependran d'ERC. Quina llàstima de no tenir Educació.

5. Explica, i crec que amb encert i visió de futur, que el tripartit és l'opció que cohesiona més el poble català, no dividirà la gent per raó d'identitat, ni de cultura, ni d'opció nacional, entre governants i oposició (en clara referència que CIU+ERC podria provocar, i més veient com pot ser d'assimilable el discurs dels nouarribats Ciudadanos, una divisió del poble català que tenen sentiments identitaris diferents i seria una oposició massa centrada en el maniqueisme nacionalista d'uns contra els altres segons origen-destí tal i com ha esdevingut a Euskadi).

Els dono un altre cop el benefici del dubte, i espero que estiguin a l'altura (val a dir que en aquests darrers anys m'ha decebut molt més el tripartit com a projecte i CiU com a oposició, que no pas ERC, la seva acció de govern ha estat impecable).

I ara només em falta que em cregui tot això que acabo de dir.

5 comentaris:

Avi_Siset ha dit...

El dirigent de Ciudadanos que va dir que Catalunya 'em sua la polla' va ser expedientat per assetjar sexualment a alumnes de l'Autònoma.

Els dirigents de Ciudadanos-Ciutadans de Catalunya són un ramillete de freaks. No descobrim la sopa d'all. Dissabte estaven d'allò més exultants després d'haver omplert fins dalt el Palau de la Música. Segons confessava un dirigent ciutadà a alguns periodistes presents, van triar fer l'acte al Palau a proposta d'Albert Boadella perquè 'és un temple del nacionalisme català'. Per 'tocar els collons als pujolistes i als d'Esquerra' va dir textualment. Quin nivell. Boadella, per cert, no va ser present a l'acte i va despatxar la seva absència enviant una salutació escrita que va resultar ser la mateixa que va llegir en la presentació de Ciudadanos al teatre Tívoli al mes de març. Quin farsant. Quin dropo.

Però el bo i millor van ser les intervencions de la cúpula del partit lerrouxista i els seus líders espirituals. D'entre elles va destacar la d'Ivan Tubau que, en un clar intent de cridar l'atenció, va repetir les paraules de Pepe Rubianes a TV3. Tots els busotaires recordaran que en ple debat de l'Estatut i davant l'ofensiva del front mediàtic del PP, Rubianes, a preguntes de què li semblava la unitat d'Espanya va respondre que 'li suava la polla'. Tubau, el molt notes , va repetir aquestes afirmacions de l'actor canviant Espanya per Catalunya. L'única diferència: Rubianes i Albert Om van haver d'anar a judici i a Tubau li sortirà gratis. Així és l'oasi català.

El ciutadà Tubau és un personatge amb un currículum ben peculiar. Va començar vinculat al cine porno escrivint guions i dirigint algun curtmetratge d'aquest gènere. Anys més tard va aconseguir plaça de professor de redacció periodística de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on avui és catedràtic de periodisme cultural i alhora articulista de El Mundo, entre altres. A tots els sidrals d'exaltació espanyolista que hi han hagut els darrers anys a la universitat hi ha estat present encarant-se violentament amb estudiants que protestaven per la presència de Vidal-Quadras i Jon Juaristi a la UB (desembre de 1999) o Fernando Savater i
Goztone Mora (2003) també a la Central.

Però Tubau, a més del seu caràcter violent i exaltat, és conegut a la seva universitat pels capítols d'assetjament sexual a alumnes que ha protagonitzat. Un dels mes sonats va succeir el 1993 quan a mitja classe de redacció periodística va callar en sec i es va quedar mirant una alumna tot dient-li en veu alta 'no puedo concentrarme viendo tu cara porque tienes pinta de chuparla tan bien...'. Els alumnes presents en aquella aula ho recorden molt bé. D'aquella promoció n'han sortit coneguts periodistes de TV3, caps de premsa o redactors de diaris que no obliden aquella escena tan desagradable. La vexació de Tubau es va saldar amb un expedient que finalment no el va arribar a inhabilitar. Per això potser va continuar tirant la canya de manera vil a diverses alumnes, fet que va motivar altres expedients tot i que cap alumna va atrevir-se a portar-lo a la justícia ordinària i, tot plegat, també li ha sortit gratis.

Així són els liders de Ciudadanos. No ens estranya doncs que a Tubau, de tan calent que va, li suï la polla. Quin pocavergonya.

AQUESTA "GENT" HA ENTRAT AL PARLAMENT DE CATALUNYA. FEU CÒRRER AQUEST MAIL PQ ES VEGI QUINA ÉS REALMENT LA CARETA D'AQUEST PARTIT, ON S'HI AMAGA L'EXTREMA DRETA MÉS RANCIA ESPANYOLISTA!!

Anònim ha dit...

Avi siset, deixi l'Internet i la kale borroka, si us plau, que ja tenim una edat. Compri's un dòmino o surti a passejar i posi's a creuar els carrers per on li doni la gana enlloc de passar pels passos de zebra, que es el que fa la gent de la seva quinta.

I, babunski, en poques línies has passat de ser ruc a ser tonto. He de dir que estic força trist després d'haver llegit aquesta última actualització, m'esperava alguna cosa més j4rcor. M'atreviria a dir que em sembla millor analista polític el Pep Mòdol que tu, en aquests moments.

Tot i així continuo frisant pel pròxim comentari, eh. Hauries d'actualitzar la pàgina cada dia.

Babunski ha dit...

M'encanta que em diguis tonto... així cada cop em semblo més a tu.

Anònim ha dit...

Es humor del club MENSA, això?

Pregunto.

Babunski ha dit...

Ho preguntes per què no ho entens, no?