dimecres, de novembre 15, 2006

La senyal d'obres


Avui, senyors (i senyores, és clar... que sinó els d'Iniciativa se'm queixen i ara que tenen les porres dels Mossos i Mosses no val la pena que s'enfadin) farem un exercici d'agudesa visual.

Quan anàvem a l'autoescola a aprendre'ns de memòria totes aquelles normes sobre "camiones de más de 7.500 kg y remolques de más de 2.500 kg" (que avui en dia tothom hem oblidat però que gràcies a Déu continuem tenint bonificació a l'assegurança del cotxe) ens va explicar el professor (o professora) que havia una senyal amb un dibuix que simbolitzava un senyor (però no senyora en aquest cas) treballant amb una pala... i què aquesta senyal volia dir que trobaríem obres durant un tram de carretera/carrer/via o cosa per circular tipus Eix Transversal.

Voldria fer dos reflexions sobre el valor senyalístic aquest:
1) Aquesta senyal pot abocar al suïcidi milers de persones que s'han aficionat a fer el típic màster (qui no ho té avui en dia!) de Riscos Laborals. El senyor (que no senyora) que reflecteix aquesta senyal no porta casc!!! No porta botes de seguretat!!! No porta arné!!! Pot tractar-se d'un immigrant (o immigranta) il·legal? De qui és la culpa? Té papers per treballar el senyor (que no senyora) de la senyal? És un mileruista? Ha conciliat la vida laboral i familiar? Es va manifestar a la plaça de Sant Jaume contra el govern d'Entesa?

2) De veritat ens volen fer creure que aquesta senyal de trànsit vol dir obres? No dubto que quan veiem la senyal hi hagi obres. Hi ha llocs que una senyal d'aquest tipus pot indicar un carril de l'autovia més transitada de Catalunya tallat durant uns quants mesos. Però, en unes obres a la carretera... vostè ha vist un senyor (que no senyora) en aquesta posició i fent aquest gest? No seria més entenedor dibuixar 4 o 5 persones mirant un forat o desplegant plànols? O uns senyors amb casc amb les mans a la butxaca? O un senyor (o senyora, ara sí) amb una pala excavadora trencant una catenària de RENFE? Crec que la ciutadania (ui! ara he de vigilar amb aquesta paraula) ho agrairíem.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt Lleida, molt Lleida ... però quan has de treure una bona foto ha de ser de Mallorca !!!!! :-)

miki ha dit...

EIN??
pero que li fas dedicant un post a una senyal??? que t'ha fet aquesta senyal???

Babunski ha dit...

Què no té dret la senyal a ser objecte de diàleg en un blog? Quantes senyals de trànsit coneixes que surtin als blogs? Potser no són dignes de sortir als blogs?

Que no només de política viu l'home!

miki ha dit...

pues jo hem fare defensor de la senyal!!

manifestació pro-senyals de trafic!! jeje

Babunski ha dit...

I què faràs? Una manifestació d'aquestes espontànies on es crida "Mas president"?

Anònim ha dit...

perdona que ho diga, però no puc deixar de notar que tots els comentaris repeteixen un error bàsic: senyal és masculí, no porta 'la'. em sap greu corregir! no volgués ser llepa-fils, però...

Sílvia ha dit...

Si ens hem de posar tiquismiquis:
- no porta casc pq no ho necessita per treballar a la carretera ja que no hi ha perill de que li caiguin coses al cap
- les botes de seguretat amb puntera i sola reforçada s'han de dur quan hi ha perill de clavar-te coses al peu o de que et caiguin pesos a sobre... caldria veure si és el cas

jeje :P