diumenge, de novembre 26, 2006

Patriotisme social... i què?


La veritat és que per la bona salut de tots els diputats del Parlament, que primer de tot són persones, es podien haver estalviat els dos dies de debat d'investidura. Tot plegat, ja estava decidit que tindríem a Montilla de President(e) i santes pasqües!

El discurs del Montilla era perfectament previsible. Entre frase i frase em donava tenps d'acabar de construir el Segarra-Garrigues i en tornar davant la tele encara no hauria començat la següent frase. Això sí, utilitzant el dialecte montillés: sense esses sonores, sense pronoms febles i sense vocal neutra... acabarà sent aquest el català estàndard? Però la frase del dia fou "Jo no hauria acceptat tantes retallades a l'Estatut com vostè" dirigint-se a Artur Mas. Penso que mai ningú en la història de la humanitat des del Big Bang li ha futut una clatellada tan gran al sr Mas... osti amb el Montilla... sembla que no però les fot, les fot.

Josep-Lluís Carod-Rovira crec que per primer cop en una sessió parlamentària no va citar cap poeta. Potser sí ho va fer... però ja se l'escolta algú avui en dia al Carod? Ja sabem que el sr Carod és un gran filòleg amb una molt bona dialèctica però, sr Carod, no cal que inventi expressions continuament. Què és això del Patriotisme social que s'ha inventat? Penso que no ho entèn ni el Puigcercós! Algun dia ho explicarà a les bases d'ERC que estan al triangle de les Bermudes des de l'1 de novembre? La direcció del partit està a anys llum de la militància... i la militància està a parsecs* de la votància...
Això del patriotisme social és acceptar que "Catalunya avui no necessita recordar obsessivament la seva personalitat nacional, sinó una acció de govern eficient"? Doncs per això agafem els papers de la Generalitat i els portem a Gestoria Ronda que ens ho faran tot molt bé, que jo els conec. El president de la comunitat de Cantabria (posem per exemple) faria un discurs molt semblant. Potser pel google hi ha alguna pàgina amb discursos per sessions d'investidura. Investigaré al rincondelvago.com

Pel que fa als altres, Artur Mas va dir el mateix que porta dient des del 2 de novembre per terra, mar i aire i lo que te rondaré morena. Josep Piqué va fer content al seu club de fans i Alberto (primo de) Rivera va fer els discurs en castellà per tocar els ous, siguem clars. I José Domingo Domingo es va presentar en keds.

*: 1 parsec=3,6 anys llum

2 comentaris:

R10 ha dit...

Has criticat al Montilla per no utilitzar la vocal neutre !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Veure per creure !!!!!!!!!
Per cert .... Dissabte un altre cop el Lleida a TV3 (com sempre...)

Babunski ha dit...

No t'enganyis... dissabte televisaran al Lleida perquè donen l'Hospitalet, jejej....

I jo vull que el MOntilla faci bé la vocal neutra, no vull que ningú es pensi que amb aquest accent és lleidatà!!!