dilluns, de desembre 11, 2006

És un de sol que es mou molt


Cues als centres comercials de senyors consumidors (i senyores consumidores) frisosos de laminar la targeta de crèdit i de senyores periodistes (i senyors periodistos) frisosos d'explicar les cues de consumidors frisosos als centres comercials. Cues per anar a les fires de Nadal. Cues per anar als centres de les ciutats. Cues per anar a la Fira de l'Avet d'Espinelves i per anar a la Fira Medieval de Vic, tantes cues que alguns van haver d'aparcar el cotxe a Arenys i a Tortosa, respectivament. Cues a les estacions d'esquí (poques) obertes, tantes que a una pobre pista de debutants, una de les poques oberta als Pirineus, l'han vist a Austràlia amb el mocador de fer farcells i dient:
-Jo me'n vaig, això no hi ha qui ho suporti.
Cues als restaurants de carretera, tantes que avui seurà a taula aquella família que dijous a les tres de la tarda va dir:
-Ah, doncs si només n'hi ha per una hora, apunti'ns a la llista d'espera.
Cues als quioscos demanant el CD de La Marató de TV3.
-He anat ja a 300 quioscos i no he trobat el ditxós CD. O me'n dona un ara mateix o truco un amic meu que té una banda d'albanokosovars...
Ple a vessar a les cases de turisme rural. Setanta mil persones al partit del Barça de futbol i nou mil al de l'equip d'handbol. Onze mil persones al CosmoCaixa de BCN per veure com s'enlairava l'Ariane 5. Cues als taulells de facturació dels aeroports i overbooking de catalans a Nova York. Cues per comprar la nova consola de Nintendo. Cues del poloni 210 per aparèixer a tots els indrets possibles... però aquest ja és una altre tema. I finalment, per desfogar-se a gust, afegeixi aquí vostè la seva pròpia cua o embús.
I la gent diu que no té un euro. I les botigues, i els hotels, i els restaurants diuen que no fan calaix. Bé, només hi ha una explicació: tot això ho causa un del sol (o una de sola) que es mou molt... i no gasta, esclar.