dimarts, de gener 16, 2007

El típic joc de les diferències


Avui, com que normalment és una mica pal aquest blog, proposo als amics (i amigues) fer el típic joc aquell que surt a tots els diaris i que si veiem que algú ja l'ha fet fa molta ràbia... quina gràcia té jugar al joc de les 7 diferències (i per què sempre són 7? potser perquè 7 és un nombre primer? per què és suma de 4 i 3? per què no té cap criteri fàcil de divisibilitat?) i que algú ja se'ns hagi avançat amb les típiques creuetes o rodonetes allà on hi ha les errades?

El 16 de gener del 1707, és a dir avui (quan l'escric) fa exactament 300 anys, el Parlament d'Escòcia va decidir unir-se a Anglaterra. I què ha passat? Veiem-ho, veiem-ho que segur que tenen ganes...
- Escòcia ha conservat un munt d'institucions pròpies, inclòs el banc central, durant tot aquest temps. (Hala!!!)
- Tenen Lliga pròpia de futbol i selecció nacional. (Ui! Igualet que aquí... que tenim una selecció que juga partits de costellada i que ni el superpatriota supercatalà Carles Puyol d'aquell superquip hipercatalà anomenat Barça no li dóna la gana ni d'assistir-hi)
- Els escocesos han exercit un notable poder a la Gran Bretanya: en Blair és nascut a Edimburg, el seu més que probable successor, Gordon Brown, és escocès de cap a peus. (Alça... aquí a MAdrid hi ha hagut algun president català a part de Pi i Margall? i quant va durar?)
- La balança fiscal entre Escòcia i Londres la coneixen i és clarament favorable a Escòcia fins i tot si es tenen en compte els ingressos del petroli del mar del Nord. (Mira, mira... què deia el Solbes sobre les Balances Fiscals? On ens les havíem de posar?)
- A Anglaterra els escocesos tenen bona premsa, encara que de tant en tant els anglesos t'expliquin algun acudit d'escocesos. (I tampoc fan boicots, ni tenen un partit que es diu Ciutadanos, ni tenen al Jiménez Losantos de torn...).

A veure si no serem tan diferents...

Però ves per on el 300 aniversari de la unió amb Anglaterra no se celebra ni amb cava català ni amb whisky escocés, sinó que als escocesos no se'ls ha acudit res més que voler-lo celebrar convocant un referèndum per separar-se d'Anglaterra. Osti tu... que fort! Igualet que aquí... cada dia estem convocant referéndums per independitzar-nos, no?

I mentrestant, nosaltres, enguany complirem els 300 anys de la invasió de Felip V a les nostres terres. 300 anys de la destrucció de la ciutat, de la desfenestració de la Seu Vella, de les matances del Roser... Un poble al qual ens obliguen a ser espanyols per la força de les armes... i un poble que per culpa de no poder ser independents ens estan arruinant continuament. Amén.

4 comentaris:

Miki ha dit...

N'he trobat una , ells porten faldilla per casar-se i nosaltres anem de "traje".
Potser per això els deixen fer referendums, provem a ficarnos tots mini???

Babunski ha dit...

I també ells toquen la gaite més que naltres...

R10 ha dit...

La diferència ja l'has dit tu. Els escocesos són uns mantinguts i nosaltres uns mantenidors.
No t'enganyis, als espanols la "grandesa" d'Espanya els importa tant com a naltres. El dia que Catalunya costi un euro a Espanya serem independents.

Anònim ha dit...

ben clar és que només és per culpa nostra...nosaltres som els que acotem el cap i n'aguantem el cop...i seguim pencant...és o no és...?

fullmoonthe