divendres, de gener 26, 2007

La boirosa cultura de la Lorena


Segons els senyors (i senyores) meteoròlegs, es veu que aquesta setmana ha arribat el fred... Deu ser que volen dir que ha arribat a Barcelona. Perquè, que jo recordi aquí a Lleida ja fa dies que tenim la boira i hem tingut el fred, i fins i tot hem estat dies sencers amb temperatures sota zero. I que jo sàpigui crec que la definició de fred deu ser la mateixa aquí que a la Patagònia o a Sebastopol.

De fet ja fa setmanes que se m'han mort els geranis del balcó i no crec que ho hagin fet per una depressió psicològica ni per cap patologia cardiorespiratòria.

Tot i això els homes (i dones) del temps insisteixen que el fred ha arribat ara i no abans, i que si s'ha de congelar Catalunya és perquè abans s'ha d'haver congelat Barcelona. I aquells barcelonautes que quan veuen que al temps diuen que al Tibidabo tindran un pam de neu, ja treuen les granotes i els esquís i comencen a fer cua a la carretera de les Aigües... Em fan una gràcia (o pena... ara no sabria com identificar el sentiment).

Però bé, al cap i a la fi per aquesta forma de vida pixapinenca Lleida només representa aquella taca de boira que fotografia el Meteosat i que han de travessar per anar a esquiar. I és que, si us hi fixeu, l'univers metereològic català es divideix en la costa, el Pirineu i la Catalunya Central. Deu ser per això que en els mapes del temps no sé mai si fer cas del símbol que posen a Tarragona o del que posen a Manresa. I mira que és fàcil fer la previsió del temps aquí a Lleida, perquè mai no passa res. Quan hi ha boira hi ha boira i quan fa sol, fa sol...

En fi, que no comptem per res. Sort de la Lorena I de Lérida i V de Andalucía, que ara ens farà fer famosos i ens menjarem el món.

A hores d'ara quan estic escrivint aquest article, potser l'amic Risto ja ha fet fora la súperlleidatana Lorena. Així el pressupost municipal el podrem destinar a causes més nostrades, com el 300 aniversari de la destrucció de la ciutat pels avantpassats del Juáncar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vic a cavall de barcelona i lleida i et puc confirmar que les nits a -6 graus com el diumenge a Baldomar no són tan plaenteres com les nits a 3 positius d'ara...però bé per anar amb bici preferixo BCN
abraçada

fullmoonthe

Babunski ha dit...

Osti! Baldomar... això està a la vora d'Artesa de Segre... i fan un molt bon vi!

Anònim ha dit...

D'Artesa de Segre en sóc jo nat amb molta honra!

Benvingut i prova la coca de recapte, els panadons, l'oli i moltes altres coses.

www.artesadesegre.com

fullmoonthe