dilluns, de gener 22, 2007

Lo pàrquing de l'Arnau


Im-pre-si-o-nant. No hi ha cap paraula en tots el diccionaris de l'IEC, GEC, Alcover-Moll ni Lleidatà-Català (Masip-Montardit-Prenafeta) on surti la definició d'algun adjectiu per poder qualificar la requetesuperchachipiruli idea que han tingut l'ajuntament de Lleida D.F. amb els seus amics (i amigues) dels serveis territorials de Salut (o Sanitat).

Tot Lleida està feliç. Vas per la Gremial o per baix a Fernando i tothom que si pim, que si pam. Fins i tot la molt nostrada Lorena (doy gracias a la casa de Andalucia) d'O.T. està més contenta que Raúl Tamudo davant de Víctor Valdés. I és que hi ha notícies que no entenc com s'han pogut fer esperar tant!!!

I és que la brillant idea ha estat contruir el nou pàrquing de l'Arnau (fins aquí tot bé) i fer-lo de pagament (alça manela!).

I jo penso (sí, sí, de veritat):

1) A més de la pena d'estar malalt (o malalta) s'haurà de pagar per deixar el cotxe, tant si ets el malalt (o malalta) com si ets el vetllador (o vetlladora). I pel que fa als treballadors (i treballadores) que segur que van a treballar feliços i voluntàriament perquè en aquest món que ens toca viure no cal treballar, aquestos també hauran de pagar.

2) Amb notícies com aquesta no es pot ser de poble (o de comarques com es diu finament). Per si no fos prou desgràcia que ser de poble, per la gent de ciutat, és sinòmin de ser ruc, ara els senyors de la capital ens volen fer pagar per poder posar-nos malalts! Evidentment quan vas al metge és per passar-hi hores i hores, perquè saps quan entres però no quan surts. I així què haurem de fer? Deixar-nos trenta euros cada vegada que anem a l'hospital?

Que la gent abusa de l'ús del cotxe? Doncs una mica també és veritat. Però precisament l'Arnau és un lloc on molta gent dels pobles, necessita per trons, anar en cotxe. Perquè aquí no hi ha metros, ni xarxes de rodalies i els autobosus interurbans... doncs diguem-ne que de tant en tant en veig algun passar pel Alguaire (interpreti's de tant en tant com un parell al dia). I el servei d'autobusos de Lleida City no diguem tampoc que és un bon exemple a seguir en el tema de períodes d'espera ni freqüències de pas. És a dir, un pàrquing de passar per caixa a l'Arnau és una bona recaptació i segura.

I l'alcalde Ros amb això podrà finançar els estands, paradetes i missatges gratis que patrocina l'Ajuntament per donar suport a la Lorena del consolador. I el company Gavín també s'hi apunta, de fet encara no sé com el Gavín no ha sortit a O.T...

10 comentaris:

R10 ha dit...

És veritat el del missatges gràtis per la Lorena?
Per cert, com saps lo del consolador ? No veuras OT ?

R10 ha dit...

Jo que encara sóc més de poble que tu crec que els parquings de pago són fantàstics.
Això és degut al primer teroema de parquings "Els parquings gratuits, o són plens o són lluny".
Així si he d'anar a visitar-me o a visitar algún malalt sé que pagant 3-5 euros podrè aparcar a prop i ràpid. Si m'han d'ingressar deixaré el cotxe en algún lloc gratuït (lluny).
El fet que un parquing sigui de pago implica que només i vagi la gent que s'hi estarà menys estona i per tant implica que hi pugui aparcar molta més gent

Miki ha dit...

Mira hi estic totalment d'acord amb lo que diu el R10.

La sanitat es publica per que sempre que tinguis que estar malalt et pugui atendre.
Pero el parking, sol cal veure el parking del arnau que sempre esta ple, això es per que la gent ho deixa alli i venga si estic ingressat 5 dies el deixo alli, si haig d'estar dos dies tambe. Els treballadors, mira els que visquin a lleida, poden agafar el bus, que per algo hi es i, per cert sempre va buit, o que hi vagin amb altre transport. Pero el fet que ho deixis tot el dia fas colapsar el parking.
Si es urgent no et sabra greu pagar , per que per fi puguis trobar lloc per aparcar, que ara tal com esta la cosa ningú et garantisa que puguis, i si no es greu i hi has d'anar ja faras que t'apropin, bus o qualsevol altre mitja.

I els treballadors segurament tindran un bono que els hi surti millor, pero mira potser s'acostumaran a no anar sempre amb el cotxe. Encara que estic segur que aquest faran una vaga o qualsevol cosa i amb ells els hi sortira gratis.

Babunski ha dit...

Realment ni un ni l'altre coneixieu la realitat sobre el transport públic a Lleida.

A Lleida agafaré l'autobús el dia que fer un transbordament d'autobús em surti gratuït, el dia que el període de pas (i no la freqüència com es diu) sigui inferior a mitja hora i el dia que per fer un recorregut que amb el meu cotxe trigo 10 minuts amb l'autobús trigui menys de 3/4 d'hora. A mi no em dóna la gana de pagar per anar a visitar-me a l'hospital, com no em dóna la gana de pagar per aparcar el meu cotxe al carrer.

I sí, he vist alguns capítols d'O.T. Ara ja no perquè fan Lo Cartanyà.

R10 ha dit...

CAMINA !!!!!! Que és salut.

miki ha dit...

Si home ja se que es penos, pero saps que la unica manera que canviin aixo es que la gent ho agafi, es així de trist.

Anònim ha dit...

lleida ja no és tan poble i s'han de començar a aplicar racionalitzacions típiques de ciutat

fullmoonthe

Babunski ha dit...

Les úniques línies d'autobusos que funcionen mitjanament com Déu mana són la L1 i L2, totes les altres semblen més unes línies regulars de poble que no pas un autobús urbà.

Anònim ha dit...

molt bones,
la lorena se qui és gràcies al meu alcalde i al seu contrincant politic (cosa que em sembla patètic de veritat) el que no se jo és això del consolador i siguent sincer, m' interessa. me'n podeu fer 5 cèntims? es usuària d' aquest tipus d' instruments? la meva ment perversa em porta a pensar en un racó fosc del Zara del carrer major, la noia pensant en assaborir grans triomfs i mentre fent passar el temps de la millor manera possible al no tenir opcions de tenir novio amb tantes hores extres de cambrera.....soc pervers?


motxillers

motxillers ha dit...

ai, el tema era el parking del huav.
per un cop i sense que suposi un precedent no estic d' acord amb babunski.
obvietats:
- a ningú li agrada pagar per un servei que abans era gratuit.
-hi ha gent que necessita i/o no pot venir d' una altra manera.
-lleida és una ciutat amb servei de bus de poble. no és normal que hagis de pagar dos cops en 10 minuts per agafar dos busos...
-qui va pensar aquesta xarxa de carril-bici amb el terra relliscós i els bonys gegants, l' obligaria a passar durant tota la eternitat cada dia amb bici per la seva xarxa penosament pensada que fa els usuaris anem per fora del carril bici si volem conservar el fisic.
ara bé:
-el més important: catalunya->financiament baix->sanitat infradimensionada->em nego que diners que podrien anar en screenings de cancerots diversos serveixin per pagar una obra per aparcar cotxes.
-molta gent podria venir a peu i no ho fa.
-parking de bicis segur->no hi és.

tots els hospitals de tot arreu tenen parkings pagant.