diumenge, d’abril 01, 2007

Un país a mida

Aquests socialistes estan que no trinen amb les obres que han de fer per allà a les barcelones. Ara volen reviscolar allò tan rimbombant de l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, als dels PZC-PZOE (llegiu pececé-pezoe) no els va agradar gens que el Pujol se la carregués.
Aquest era un invent que als del PZC els funcionava de meravella. Imegineu-vos que contents estaven els Corbachos, Montillas, Icetas i Bustos amb el seu Baix Llobregat, el Can Zam, Santa Coloma, Casteldefé, Jospitalé, Cornejà de Xobregat.... A més, ja se sap, això de les comarques de més enllà als socialistes sempre els hi ha anat massa gran.

A comarques (la manera fina de dir que és ser de poble) hi sol viure gent molt estranya que parla el català i que majoritàriament voten aquells partits anomenats Esquerra i Convergència. Fuig, fuig! Ambaparà! És més bonic tenir una bonica àrea metropolitana amb serveis guais per a gent superguai, trens que arriben a l'hora, carreteres ben asfaltades i un aeroport tope cosmopolita.

Ja fa temps que els sociates van abandonar les comarques a l'enemic -és a dir a CIU- senzillament perquè no sabien què fer-hi ni què fer-ne. Les comarques estan molt bé per tenir-hi la segona residència per anar-hi de finde, per menjar pa torrat i llonganissa feta com Déu mana, per parar a comprar aquell pa que és tan bo fet en forn de llenya i per parar els cotxes a les cunetes per collir timó o fenoll... i para de contar.

El rovell de l'ou és Barcelona i rodalies home! (i dona!). Allí pots agafar un supertaxiguai i anar al teiatru o al cinema cada dia, o a rastaurants exòtics i a llocs molt cusmupulitas. Allà la gent és molt uberta, muderna, multicultural i sustenibla. I tothom parla en castellà, un idioma que els socialistes entenen molt bé. No com el que trobem de Martorell enllà que sembla més el llunyà oest o el poblat d'Astèrix i Obèlix.

En definitiva, que els progres i pijos del nostre país (entenent país com Catalunya, perquè tal com estem cal especificar) diuen que en això de l'àrea metropolitana cal invertir carretades de quartos perquè els metropolitans es sentin a gust i a comarques que vagin votant CIU i Esquerra que ja s'ho faran. Tot plegat, no hi viu ningú.