dissabte, de maig 12, 2007

Li faig cinc cèntims d'euskera

La gent (i gent en femení) del carrer últimament no parla de res més. Tothom es pregunta el mateix i no es fa res més que sentir frases del tipus: "No entenc res de tot això de la il·legalització o no dels partits bascos".

Des d'aquest blog que només interessa a la gent (acceptem gent com a eufemisme de tot ésser que es connecta en aquest blog) quan es parla de futbol li expliquem. Aquest blog és, sobretot, un servei públic.

La sala 61 del Tribunal Suprem ha anul·lat, per una banda, les 133 candidatures d'Acció Nacionalista Basca - Eusko Abertzale Ekintza (ANV-EAE) impugnades per la Fiscalia i per l'Advocacia de l'Estat, i per l'altra totes les candidatures d'Abertzale Sozialistak (AS). El problema és que, segons la llei de partits, ANV és una formació legal que ara és declarada il·legal sense deixar de ser legal perquè és considerada successora d'un partit il·legal i que presenta unes llistes de les quals formen part persones legals, però que, individualment, són membres de formacions il·legals. I quin és el partit il·legal que contamina les llistes d'un partit legal fins convertir-lo en il·legal sense deixar de ser legal? I de quins partits són les persones que converteixen un partit en il·legal?

Podríem dir que l'origen de tot és Herri Batasuna (posteriorment Batasuna), ja que membres significatius de la seva direcció van formar part, directament o indirectament, d'Euskal Herritarrok, d'Aukera Guztiak i d'Euskal Herrialdeetako Alderdi Komunista - Partit Comunista de les Terres Basques (PCTV-EHAK). Però això no implica, necessàriament, relació amb Herritarren Zerrenda, ni amb Autodeterminaziorako Bilgunea o amb Ezker Abertzalea, tot i que podrien sospitar-se contactes amb Abertzale Socialisten Batasuna i amb Askatasuna, però mai amb Batasunerako Ezker Komiteak o bé amb Euskadiko Sozialistak Elkarse, formacions legals sense activitat coneguda.
Amic, queda clar (de fet queda claríssim) que a Euskadi l'objectiu ja no és "un home (una dona), un vot", sinó "un home (una dona), un partit". També li recomano fer una sopa de lletres amb les sigles dels partits... pot passar el temps molt més entretingut que no pas mirant els gols de Messi en el partit de tornada del Getafe-Barça.

10 comentaris:

croatcatala ha dit...

Però el tema que realment ens preocupa als lectors del teu bloc és... qui baixarà, l'Athletic o la Real?

Babunski ha dit...

Espero que cap dels dos... hi ha Celtes, Llevants i coses d'aquestes per fer baixar.

R10 ha dit...

Si clar ... el Llevant perquè va de Blaugrana i el Celta perquè l'entrena el Hristo !!!!!
Et queixes que la gent només et deixa comentaris quan parles de futbol, però la realitat és que la gent es mou quan crees polèmica de veritat. Si l'únic que fas és criticar polítics o defensar les terres de ponent no trobaràs gaire gent disposada a portar-te la contrària.

P.S. Està lliure el càrrec de president del Lleida. A veure si t'animes.

Robert ha dit...

No sé pas com acabarà això: http://www.telenoticies.cat/pnoticies/notItem.jsp?item=noticia&idint=193137

Babunski ha dit...

És a dir, que en el blog només s'ha de parlar de futbol, no? Estem ben arreglats doncs!

R10 ha dit...

No m'has entès. El que jo dic és que si haguessis deixat un post dient que el gol de Messi era fantàstic tampoc t'hagués contestat ningú perquè tothom hi està d'acord. De la mateixa manera, si fessis un post defensant algún polític català, qualsevol, tindries un munt d'opinions contràries. Anar contra el pensament general provoca que la gent reaccioni.

P.S. Ja sé que no vols parlar de futbol, però has sentit el rumors de que el Barça B compri els drets del Figueres ? La rabia de veure que no baixa el Barça B et compensaria l'alegria de veure el Figueres a 3a ?

Babunski ha dit...

I els del Figueres es deixaran comprar pel Barça? És que l'Àrea Metropolitana ja arriba fins a l'Empordà?

Per cert, estic orgullós que gràcies a la derrota del Lleida contra l'Osasuna B enviéssim al Camacus B a 3a divisió... jojojo

R10 ha dit...

Legalment la venta no és posible, però si ho fos .... Pujar de tercera a segona B és molt fàcil i un any a tercera per dos o tres millonets seria un bon negoci. En aquesta vida s'ha de ser pràctic i després de tants anys a segona B, si no fas cap ciutat esportiva ......
Per cert, el Camacus B no necessita cap ajuda per baixar que tots sols s'en surten molt bé. Sort que la lliga s'acaba ja, perquè a aquest ritme, fins i tot el Lleida se n'anava a tercera

R10 ha dit...

Pots està orgullós... gràcies a la derrota del Lleida contra l'Osasuna B, el Sant Andreu a 3a.
Tant omplir-te la boca d'ajudar el futbol català !!!!! Quina vergonya !!!!!!!!!!!!
Bé, ja se sap, per camacus ......

Poria ha dit...

Thanks for writing this.