dijous, de juny 28, 2007

La merda que no vol ningú


Els orígens de la industrialització de Catalunya al segle XIX van ser el punt de partida d’un desequilibri demogràfic i econòmic a tot el Principat, que ha beneficiat Barcelona, allò que li diuen àrea metropolitana i tot el litoral en general, en detriment de la Catalunya interior i, molt especialment, les comarques de per aquí aprop i el Pirineu.

Com és on hi ha més habitants, es genera una major activitat econòmica i, conseqüentment, més riquesa. A casa nostra ha imperat el despoblament, lent però implacable. Ara, resulta que les comarques barcelonines continuen el seu creixement gràcies al poder econòmic i polític, però es troben amb una sèrie de problemes que no tenien en dècades anteriors: el paisatge el tenen colgat d’edificis i fàbriques, i els manquen més infraestructures, uns hàndicaps als quals cal afegir-ne dos més: la necessitat de majors reserves d’aigua i la gestió dels residus que generen.

Pel que fa a l’aigua, malgrat que la gran opinió pública ho desconeix, ja fa molts anys que se l’emporten del Solsonès, en concret, de la presa de la Llosa del Cavall. Però els pixapins beuen molt i, per això, qualsevol dia sortirà una canonada des del pantà de Rialb que en lloc de regar el Segarra-Garrigues servirà per abastir una Barcelona amb una aigua d’una qualitat immillorable. Amb el fàcil que seria que xurrupessin del mar. La guerra de l’aigua segur que la tenim perduda, però n’hi ha una altra, la de la merda (o diguem residus), que tot just acaba de començar. El que no podem permetre és haver-nos de menjar la porqueria generada pel progrés i la riquesa de la Gran Barcelona (lo de Gran no s'ho prenguin al peu de la lletra tampoc), com són les escombreries, només perquè la Generalitat vegi més còmode construir megaabocadors a les nostres terres, emparant-se en el fet que aquí ens sobra terreny. Que les fotin a Vallvidrera!! O fins que no omplin tot el Camp Nou... mira si tenen lloc. Aquest és el reequilibri territorial que promou el tripartit? El mateix tripartit que, dit de passada, també vol reduir la representació lleidatana al Parlament de Catalunya amb la nova llei electoral?

5 comentaris:

croatcatala ha dit...

Ui, però el "tripartit" són tres partits... PSC+ICV són només dos... quin és el tercer?

Babunski ha dit...

Ja saps quin és el tercer... i ja saps què penso sobre el tercer...

R10 ha dit...

Posats a demanar que cada territori es busqui la vida...... No va tota la merda de Lleida ciutat? suposo que deveu tenir un fantàstics abocadors dins del terme municipal de lleida !!!!
I l'aigua ? El pantà de lleida ciutat és mundialment famós !!!!!!

Perquè plores si ets complice del tripartit ? Si no cremes el teu carnet estàs donant suport als teus dirigents.

Henry The VIII ha dit...

Home, R10, potser en el fons la percepció des de Lleida és que també es podrien fer coses lluïdes apart de grans abocadors de merda pudenta.

Babunski ha dit...

R10... que has deixat de ser del Barça perquè hagi fet una temporada lamentable? Eh que no? Doncs ja està.

L'abocador de la Serra Llarga està al terme municipal de Lleida per la teva informació.