divendres, de juny 01, 2007

Tripartits, no gràcies


Els gran nombre de lectors d'aquest blog feia dies que esperaven una opinió d'algú qualificat sobre els resultats de les eleccions municipals. Doncs bé, com que no trobo ningú qualificat per poder opinar, ja ho faig jo mateix.

1) ERC s'ha fotut una castanya a Lleida, a Barcelona, a Sant Celoni, a Martorell, A Granollers... llocs on havia el famós tripartit (sembla un insult ja això de tripartit, en canvi els bascos tenen tripartit i no sona tan malament). Cal acabar amb aquesta mania que té algú (o alguna) de fer tripartits tal com ragen. Els tripartits que els facin els d'ICV que no serveixen per res més (bé, quan els hi convé també pacten amb CIU per fotre alcaldies a ERC). ERC ha de pactar amb qui millor li convingui en cada cas i en cada moment. El tripartit ha estat un fracàs perquè no s'ha acomplert cap dels objectius que ERC tenia posats en ell. Ni guanya poder a l'àrea metropolitana de Múrcia (perdó, de Barcelona vull dir) ni ha servit per catalanitzar el PSOE (el PSC existeix només com a concepte teòric). Per tant, potser que canviem d'estratègia, no?

2) ERC s'ha fotut la castanya a Vilafranca, Vic, Berga, Valls... allà on la CUP ha tret regidors. ERC ha de buscar els seus vots sobretot a la Catalunya interior, allà hem d'aconseguir ser la primera força i a partir d'això ja veurem que podem fer a Hospitalet o Santa Coloma. El vot independentista ha anat a parar a partits independentistes de veritat i no aquesta cosa pseudo-no-sé-què que ens vol vendre el Carod. A Lleida mateix la CUP ha obtingut 1000 vots, els necessaris perquè ERC hagués aconseguit el 3r regidor. A Berga i Vilafranca la CUP ha obtingut més vots que ERC i es correspon a la pèrdua de regidors d'ERC. A Sant Celoni ERC ha perdut l'alcaldia per culpa de la CUP.

3) ERC ha guanyat 300 regidors (un 1% d'aquests correspon a Alguaire) en ciutats menors de 5000 habitants, sobretot a la demarcació de Lleida on puja en gairebé tots els consells comarcals. Aquí està el nostre electorat. Som la 2a força a l'Urgell, al Pla d'Urgell, a la Segarra i a les Garrigues. Si les coses municipals es fan ben fetes la recompensa es nota. Cal mantenir tota aquesta bossa de votants per a futures eleccions.

4) Hi ha uns quants municipis amb llista del PP que han obtingut 0 vots. És a dir, no s'han votat ni els de la llista. Un d'ells és Montcortés de Segarra, on la cap de llista era regidora de Palència, jejeje...

9 comentaris:

R10 ha dit...

ERC no s'ha presentat a les eleccions. Tu deus parlar d'Esquerra.
Està bé dir les coses pel seu nom, i aquest canvi de nom indica clarament el canvi en el partit. És un gran exercici de coherència treure la república i Caltalunya del nom de la mateixa manera que s'havien tret de l'ideari.

Anònim ha dit...

r10 felicitats!
M'has tret el comentari de la punta de la llengua!

Babunski ha dit...

Permeteu-me que us faci un comentari. Esquerra Republicana de Catalunya es continua dient així. Que hagi canviat de logotip no vol dir que hagi canviat de nom, eh?

R10 ha dit...

No hi ha pitjor cec que el que no vol veure .....
Si al logo hi diu Esquerra i els dirigents en diuen Esquerra, doncs és Esquerra i punt, el que digui el registre poc importa.
Algú que al seu DNI posa "Maria Inmaculada" però tothom li diu Imma, com es diu?

Babunski ha dit...

A la papereta on sortia el meu nom ho deia ben clar "Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal".

O és que els d'Iniciativa se'ls ha de dir ICV enlloc d'Iniciativa?

R10 ha dit...

Ja sé que per tu, assumir la orientació actual d'Esquerra és tant difícil com per un culé superar el va passar al minut quaranta i pico.
Però tranquil, encara podria ser pitjor. Podrien ser totalment coherents i dir-se simplement "Tripartit".

Babunski ha dit...

Això no és cert. Aquesta tesi que CIU vol impulsar dient que ERC allà on pot imposa tripartits no és certa ni molt menys. En el camp municipal no es pot generalitzar absolutament res.

És cert que a Mollerussa, Tàrrega, Solsona i possiblement CErvera ERC i PSC pactaran. Però cal acceptar que aquests ajuntament portaven milers d'anys governats per CIU i sempre cal una depuració democràtica.
ERC ha sortit del govern de Balaguer, el Masnou i Olot on podia haver tripartit i no hi és.
CIU i ERC van pactar a la Seu d'Urgell per treure al PSC de l'alcaldia que havia ostentat molts anys.
PSC i CIU han pactat a Falset i Banyoles per fer fora ERC.

En l'àmbit municipal no es pot generalitzar la política de pactes... i des d'Alguaire serem els primers en no acceptar cap consigna generalitzada de pacte.

Anònim ha dit...

Tu sorties a la llista d'Alguaire, i votes a Lleida? Fas com la palentina de Montcortès de Segarra, o el Duran-Llitera?

David

R10 ha dit...

Amic Babunski, sé que no ets tant inocent però a vegades .....
El que importa són els cotxes oficials. Als ajuntaments amb poc pressupost no hi tripartit per a que no sigui dit, però als ajuntaments grans i a les diputacions, on hi ha cotxes oficials, TRIPARTIT !!!!
Les bases podeu pensar el que vulgueu però els que han tastat el cotxe oficial ......
Girona ja ha caigut i a Barcelona, per molt de teatre que fassi el Portabella, hi tornarà a haver TRIPARTIT. N'estic tant segur que si no és així prometo apendre'm l'himne del Lleida de memòria.
No tinc cap problema amb el TRIPARTIT però em molesta molt que els teus jefes prenguin a gent per idiota.