dimarts, de juliol 24, 2007

Barcelonins, us cedim a Sant Jaume per uns dies


Sen-sa-ci-o-nal!! Això no ho havíem vist mai en la vida! Un pobre lleidatà de comarques (la manera fina de dir que sóc de poble) oferint ajuda als supermegahipercosmopolites de la capital. Osti tu! Es veu que s'han quedat sense llum centenars de milers de milions de persones allà a la Diagonal i surten a la tele i tot! Només perquè s'han quedat sense llum! Ca fort!

Sant Jaume va passar per Lleida (ja fa uns dies) camí de Galícia. De fet, a qualsevol poble del món on aneu us diran que per aquell poble també va passar Sant Jaume. Déu n'hi do la volta que va donar el col·lega per arribar a Galícia. Ni Willy Fogg!

Quan va passar per Lleida, concretament davant del Peu del Romeu (prop del Zara i del Woman Secret pels que toqueu altres temes culturals) era fosc i el pobre home es va clavar una punxa. Com que no hi veia no es podia treure la punxa, que suposo li devia fer mal. Aleshores van baixar uns angelets del cel amb un fanalet i li van fer llum per poder-se treure la punxa i continuar caminant. Cada any, la vigília de Sant Jaume, a Lleida i a Balaguer (que devien tenir la seva punxa suposo) conserven la tradició de la professó dels fanalets de Sant Jaume en record d'aquest esdeveniment. Només durant l'ocupació francesa, el 1810, el governador Henriot va prohibir la professó.

Doncs bé, aquesta tradició la podem exportar a Barcelona avui, no? Enfilem l'A-2 cap a Martorell i els hi fotem la lluminària a aquella pobra gent... és que... i sort que són la gran capital!

P.D: Si algú espera un post sobre la negativa del Barça a jugar les semifinals de la Copa Catalunya aviso que no ho faré. No hi ha prous insults en el vocabulari català per descriure la filosofia d'aquell... diguem-ne club que desprèn una onada de catalanisme que ni el tsunami d'Indonèsia.

6 comentaris:

almak ha dit...

I es manifesten i tot perquè durant 2 dies no tenen llum... collons, es que no han anat mai d'acampada? No n'hi ha per tant... deu ser que no poden veure los culebrons de teletrés.
Que facin un foc de camp al mig de la plaça Sanjauma i que cantin el kumbaià, a vere si es calmen una mica...

R10 ha dit...

M'agradaria veure el que escriuries si Lleida es quedés 56 hores sense llum .....
De veritat, no entenc aquest complex teu d'inferioritat respecte Bcn... sempre buscant excuses per criticar....Que no t'hi pots solidaritzar mai ? que prou trist és viure tant apretats com vieuen .... que com més estrets estiguin ells més amples estarem nosaltres .....
Deixa'ls tranquils, home !!!!!

Babunski ha dit...

a) Aquest en principi era un article de solidarització, per una vegada que no els critico!!!

b) A Lleida per sort no som tant tercermundistes com a Barcelona en el tema de la llum, però a Alguaire reconec que peta molt sovint i hem estat hores i hores sense llum. I què hem aconseguit? Surtir a la Mañana, no a TV3.

c) I prou que tenia llum la Sagrada Família!!

R10 ha dit...

a) He tornat a llegir l'article. si això és el que entens per solidarització..... No et posis mai en una ONG.
b)A Lleida només construeixen abocadors pudents però hi ha millor xarxa elèctrica que a BCN? A Sedò si que ens quedem molts cops sense llum i no sortim ni a la Mañana. El dia que et quedis 56 hores sense llum, sortiràs a TV3.
c)Ja se sap que si tens ajuda de dalt .....

croatcatala ha dit...

Jo em vaig estar 2 mesos sense telèfon i no vaig sortir a TV3. Em puc considerar discriminat? ¿O és que el que converteix un fet en notícia és la quantitat de gent afectada, i no el lloc a on passi?

Babunski ha dit...

Pregunteu als de la Vall d'Aran a veure què en penses de les apagades i del fet que surti molt o poc a la tele com depenen les compensacions.