dimarts, de setembre 11, 2007

Un any menys, catalans


Un any més que som aquí dient les mateixes coses. Un any més: qui dia passa, any empeny. Tal dia farà un any, i tal i tal. Bé, en una nació ocupada no sé si és aquesta la manera de comptar. En una nació resistencialista no sé si els pocs que resistim podem ser tan cretins de seguir comptant com si fos un any més, com si no tinguéssim pressa. És un any menys!

Cada any que passa és un any menys, i som una mica més Espanya, i estem una mica més ocupats, una mica més vençuts. Cada any és un any menys, i estem una mica més rendits, i som una mica més pobres. Una mica més dimissionaris també: no tot és culpa d'Espanya; i una mica més convençuts de la propaganda enemiga: de tant deixar-nos dir de tot posant sempre l'altra galta, al final ens hem acabat creient racistes per parlar la nostra llengua.

Vés a Londres i a veure quin taxista s'atreveix a dir-te que porta 40 anys a la ciutat i que encara no sap parlar l'anglès: a veure quin taxista, més ben dit, obté la llicència que cal per ser taxista sense saber anglès.

Cada any és una any menys, un llençol menys a cada bugada. Creiem que som prudents i que sabem gestionar quan en realitat només administrem misèria, les molles d'un pa que era nostre i ens el vam deixar robar i tot el que sabem dir és que ser civilitzat vol dir dialogar amb el lladre i encara ser-hi amables.

A casa, un lladre era un lladre, i qui hi havia de parlar era la policia. I un babau, el que deixava robar-se dues vegades per la mateixa persona i en les mateixes circumstàncies. Un any menys, catalans. Un any menys fins i tot de marge perquè ens segueixin robant, perquè som tan pobres que aviat no ens trobaran ni els ossos.

Només tinc una pregunta final: podríem deixar de barallar-nos i de fer l'imbècil tots plegats, a veure què passa?

4 comentaris:

R10 ha dit...

I si deixem de banda el sobiranisme i el fet diferencial i demanem just el contrari ?
I si demanem simplement la igualtat entre tots el espanyols ?
I si demanem simplement que totes les comunitats autònomes siguin iguals?
I si demanem simplement que totes les comunitats autònomes tinguin el mateix estut?
Estatut de Guernika per tothom !!!!

croatcatala ha dit...

Hòstia, ara et dona per copiar i enganxar els articles del Sostres??? :-O

Babunski ha dit...

Potser és el primer cop que estic d'acord en alguna cosa que escriu el Sostres...

sa i jo ha dit...

Jo crec que esta madurant un sentiment d' unió ( i no de UDC precisament) entre tendències politiques diferents, Esquerra, Convergència, grups diversos, que ens portaran a juntarnos tots, ara si, per la sobirania nacional.
No li diuen independència perque sona massa fort, però a mi me la porta fluixa com li diguin mentre puga gestionar els meus diners.
Tots contra Espanya!