dimecres, de desembre 05, 2007

La crosta del socialisme


Amic Joan Ferran... no, no, no... no m'agrada aquest començament. Tornem-hi... amic, el que es diu amic no ho és gaire aquest Juan Fernando del PZOE, que es fa dir Joan Ferran per dissimular suposo.

Bé, jo li recomano a l'individu en qüestió que provi Cillit Bang o KH7 pel tema de les crostes. Jo ara ho provaré amb una crosta que afecta Catalunya i que s'estèn com virus amb creixement exponencial. Sí, sí, escolti'm, no ho ha notat? Es diu en llenguatge tècnic Socialismus Vulgaris i no sap vostè el mal que arriba a fer. És un virus aparentment inofensiu però que va fent poc a poc i al final es capaç de fer malbé des d'una xarxa de trens fins la Teletrés (TV3 en llenguatge tècnic). Ni el McAffe pot amb ell!

Un cop va entrar a TV3 i va fer que la gent que surt parlant en castellà no sigui ni subtitulada ni traduïda al català. I els creadors del Socialismus Vulgaris diuen "però si tothom entèn el castellà!"... però un ciutadà d'Andorra o de Perpinyà o de Banyuls de la Marenda no té cap deure de conéixer aquest idioma de nunca imposición.

També ha provocat que a TV3 obrin les notícies d'esports amb el català Fernando Alonso o amb la catalana Selección Español de Fútbol. Ha fet que els presentadors de telenotícies parlin en primera persona quan parlen d'Espanya... "tenim", "estem", "som"... Ha omplert TV3 d'expressions com "a la resta d'Espanya", "els espanyols pensem", "en el conjunt d'Espanya", "el primer espanyol classificat", "per primer cop a Espanya"... ha fet que a TV3 es digui més cops la paraula Españñña que en un discurs d'Ángel Acebes!!

El virus Socialismus ha aconseguit amagar les notícies de les manifestacions del 18-F o la del 1-D convertint-les en anecdòtiques.

I tot això creat per un maligne dr. Juan Fernando, que des de ja fa temps es queixa que la paraula Españñña sona massa poc als TN (25/5/2001) i que es queixava que el terme Països Catalans és pancatalanisme i colonialisme català (8/10/04).

I jo pensava que el problema dels zocialistas era el Losantos i ara resulta que el problema dels del PSZ és l'Antoni Bassas, el Mikimoto i el mapa del temps dels Països Catalans!

P.D: I per últim voldria recordar uns noms que passaran a la història de Catalunya de la mateix manera que va passar Felip V, el Comte Duc d'Olivares, Primo de Rivera o el General Franco. Apunteu el nom d'aquests 21 individus: Came Chacón, José Montilla, Meritxell Batet, Francesc Vallès, Mª Dolores Puig, Daniel Fernández, Lluïsa Lizárraga, Ernest Benito, Carlos Corcuera, Teresa Cunillera, Jordi Marsal, Esperanza Esteve, Esperanza Farrera, Lourdes Muñoz, Elisenda Malaret, Álex Sáez, Montserrat Palma, Jordi Pedret, Mª Montserrat Colldeforns, Manuel Mas i Isabel López. Que la història jutgi aquest 21 diputats hispanoaddcites del PSZ que el 9/2/2006 van votar a Madriz (la seva pàtria) la definició d'"Idioma valencià" com a esquarterament de la llengua catalana. E.P.D.

6 comentaris:

El Croat Català ha dit...

Escolta, i què ho fa, que tios com el Ferran (que no "lo Ferran") manin a TV3? Que els ha posat CiU? Ah, no, és veritat, és ERC qui els ha dut a la Gene... Bé, però la majoria de les bases hi està d'acord, amb els que ho han fet, o sigui que cap problema, no?

Babunski ha dit...

Un dia faré un article sobre les famoses bases d'ERC...que hi ha moltes coses per a dir.

Estàs segur que les bases d'ERC van votar a favor de fer el 2n tripartit? Jo et dic que no...

10R ha dit...

Unes quantes coses:
Punt 1 : Si la direcció d'esquerra va contra el que pensen les bases. Com és que encara és direcció ?
Punt 2 : Jo també estic en contra de la definició de països catalans i de que Mallorca i València surtin al mapa del temps. Deixem-los tranquils, ja han deixat prou clar que no volen ser Catalans, doncs que fassin la seva.
Punt 3 : El punt 2 no treu de que pensi que les declaracions de Joan Ferran es mereixerien una patada al cul i un cessament fulminant. Però clar, si l'"antes partia que dobla" marca el nivell que a que el pzoe fulmini algú....
Punt 4 : Voldria deixar una reflexió sobre la colaboració d'ETA en el silenciament mediàtic del nacionalisme català. Els dos últims atemptats han estat el dia de l'ignaguració de la fira la frankfurt i el dia de la mani contra el govern espanyol (les possibilitats d'una casualitat així estan al voltant d'una entre deu mil). Si a això sumem que el PNV salva a la "antes partia que dobla"....

El Croat Català ha dit...

Doncs aleshores, com és que la direcció supera els consells nacionals amb prou recolzament? Així és la democràcia, si la majoria de les bases estan a favor...

http://tresinores.bloc.cat ha dit...

Gran post! Enorme!

Babunski ha dit...

Sobre les qüestions de 10r (antic r10):
1) La direció ha de continuar sent direcció fins a les properes votacions de direcció, és a dir fins al proper congrés.
2)Una cosa són els països Catalans i una altra els territoris de parla catalana. TV3 ha d'informar allà on es parla català. La definició del paper de TV3 en la seva creació era aquest.
3) Completament d'acors que el nivell del PZOE és el que és, d'on no n'hi ha no en pot rajar.