diumenge, de gener 27, 2008

El senyor encarregat

Aquesta setmana ha mort Jaume Sorribas. Vostè dirà que molt bé (o molt malament), que li sap molt greu i poca cosa més perquè no coneixia aquest senyor. Però aquest senyor és molt més que un Jaume Sorribas qualsevol, era el senyor encarregat de Filiprim.
El senyor encarregat va significar un dels millors personatges de la història de la televisó per una generació que durant els vuitanta vam gaudir del probablement millor programa de la nostra vida: Filiprim. Segurament, per molts de nosaltres aquest programa que ens mantenia asseguts davant la tele abans del Telenotícies Vespre serà irrepetible.
El senyor Bachs (que en la realitat parla amb la mateixa entonació que a la tele, ho vaig comprovar en persona), el iaio, el munt de cartes, l'etiqueta d'Okey, el forat negre, el cotxe, el telèfon amb un safranòria, el Josep Enric i l'estimat senyor (els ninots del bar), l'astròleg, el professor Perich, el Ramon Nyi, el Jordi Novellas, la Francesca Fosalba, la Mari Pau Huguet, el paio del CLAP, Palau de Plegamans, el tanquem la paradeta i sobretot el gran senyor encarregat. Amb el seu bigoti, els cabells arrullats, la bata grisa i la seva garraperia fenomenal. És el rostre d'un passat televisiu que em temo que mai no tornarà.
Només tinc un comentari negatiu d'ell, l'Albert Boadella sempre n'ha parlat molt bé. I que el Boadella parli bé de tu, no és gens de bo.
Que serveixi d'homenatge:


2 comentaris:

dani (kardone) ha dit...

a mí el mikimoto de l' oh bongònia em tenia més guanyat..., però és ben cert que el filiprim és una fita en la memòria col·lectiva de l'audiovisual català

...i que hi ha un boadella i hi havia un boadella

Aguador ha dit...

I dic jo: i si lo Jaume Sorribes feie bé la seua fenya, què té d'estrany que algú, ni que sigue el Boadella, en parli bé? :-S