dimarts, d’abril 01, 2008

Cap a on vas Ausàs?


Ausàs, Ausàs... i no tornaràs. Quina carrera més brillant la teva. Uns quants anys d'alcalde de la Seu d'Urgell. A les últimes municipals et va anar del canto d'un duro (o cèntim d'euro per ser més modern) de perdre l'alcaldia. I per no quedar-te al paro et van treure de sota d'una pedra per embotir-te de cap de llista al Congrés per Lleida, quan realment hauria d'haver anat l'Antoni Bertran (però el pobre home es veu que és d'EI). Ho vas fer tan bé que vas perdre, així com qui no vol la cosa 22.000 vots de patac. No et van votar ni al teu poble. L'alcalde de la Seu va quedar en 3r lloc...

Com no vas sortir escollit i havies de passar l'alcaldia als de CIU (ja ho sap això el Carod?) i per no engreixar les llistes del Servei Català (o andorrà) de Col·locació et van posar com a nou llustrós Conseller de Governació. Un dels primers marrons amb què vas ensopegar-te va ser el tema aquest de la captació temporal d'aigua del Segre, uns pocs quilòmetres més amunt del teu poble. En un primer moment vas oposar-te fermament, però ahir, mr Montilla et devia tocar el crostó i... au! ja has canviat d'opinió i ara dius amén a aquests iniciativos que a Lleida no els voten ni els hippies porreros.

Ausàs, Ausàs... que poc ho saps. Coneixes els pobles de Bar i Toloriu? Són pobles una mica més amunt de la Seu i una mica més avall d'Isòvol. A la vora del Segre. Aquest pobles tenen el subministrament d'aigua amb camions cubes per culpa de la sequera. I són a l'Alt Urgell, la teva comarca! O ara ja ets un barcelonauta metropolità? On són els consellers lleidatans que ens han de defensar?

La premsa metropolitana arriba a dir ruqueries superlatives que els consellers després assentiu. És que cal garantir l'aigua de boca afirmeu. I tota l'aigua del pantà de la Baells on anirà a parar l'aigua del Segre serà per beure? Tots sabem que l'aigua dels embassaments té molts més usos, així que aquesta excusa no cola. A veure si hi poseu més imaginació.

Un altre: el 70% de l'aigua serveix per produir un 2% del PIB. Arguments d'il·lustres tertulians d'emisores barcelonautes com aquell ridícul de les jaquetes Xavier Sala Martín (sabent que és directiu del Barça ja no cal definir-lo més). Fem que pleguin tots els pagesos de Catalunya? Lleida sempre ha estat l'horta de Catalunya. Els pixapins vénen els caps de setmana a fer-se fotos i a menjar pa torrat sucat amb all i carn a la brasa. Volen que plogui a Lleida i a Girona, però en cap de setmana no, que ells vénen cap aquí a lluir 4x4. A Barcelona que no plogui que amb 4 gotes se'ls espatllen els semàfors i se'ls enduen els cotxes per les rieres.

Per dignitat, als lleidatans que no ens defensi ni el Baltasar, ni el Llena, ni l'Ausàs.

2 comentaris:

Albert ha dit...

Ja veus com està el panorama, però , no sé pq ens espantem, aqui els lleidatans , no pintem res , tot passa per BCn, i desde BCN, han de demnar permís per pendre les gran decisions, aqui ens deixen decidir les tonteries, per tenir-nos contents, però les coses de país, estatuts, traspassos de competències, tema d'aigües, gestions tributàries pròpies...això ...ho remenen a Madrid....per això només hi ha un camí, INDEPENDECIA

Carles Sampietro Lara ha dit...

Totalment d'acord, ni ausàs, ni llena ni baltasar. Malauradament Lleida no pinta res.

Pels catalans, el centralisme de Madrid és igual que pels lleidans el centralisme de Barcelona.