dimecres, d’abril 30, 2008

Gràcies Manxester


Com diuen que sempre parlo del Pixapins F.C., avui parlaré del Manchester i d'altres equips. Després del gran partit aquell on el Manchester va marcar un gol més que aquell equip del qual en diuen més que un club i no sé quantes ruqueries més, ens ha quedat un bon descans a molts.

És inconcebible que a aquestes alçades de s.XXI, tots els mitjans de comunicació de Catalunya (els catalans i els no catalans) estiguin depenent de si la cosa aquella que en diuen més que un club guanyarà quelcom més que el Joan Gamper. És llastimós que les tertúlies futbolístiques de periodistes que diuen que en saben només es comentin si aquell negre inconscient a la carretera marca gols o si al president més demagog de tots els presidents de Catalunya li foten el seu portàtil dels morros.

Va sent hora que les autoritats esportives sàpiguin que si volem anar lluny en el tema de l'esport hem de promocionar el futbol català. I promocionar el futbol català no vol dir donar subvencions a tort i a dret als 2 equips de la ciutat aquella que només pensa en Catalunya quan no té aigua. I està bé que dediquin molts milions a la promoció de la selecció catalana de futbol... però hi ha un rere país en una situació llastimosa que també existeix.

Mirem la 2a divisió A amb un sol equip català, el Nàstic de Tarragona, que està que ara baixo, ara no baixo.

I si la 2a A és desastrosa, donem un cop d'ull a la 2aB grup III. Només 10 equips dels 20 que hi ha són catalans. Hi ha 9 de valencians i 1 de balear. No hauria de ser més gran el potencial esportiu de Catalunya comparat amb el del País (amb perdó) Valencià? A més, donant un cop d'ull a la classificació actual només han salvat els trastos, el Girona (immers en una crisi econòmica brutal i amb menys gent al camp que futurs votants d'ICV a l'Ebre) i el Gavà. Històrics del futbol català deambulen per aquesta divisió deixats de la mà de la Generalitat. Badalona, Sabadell, Lleida, Gramanet, Terrassa, Castelldefels, Hospitalet... Fa falta un canvi de política de promoció de l'esport tant a la S.G.E. com a la F.C.F.

Ja sé que els que sou del club aquell que representa l'absolutisme futbolístic de Catalunya direu que sóc un irracional, un inconscient i fins i tot un imbècil. M'ha passat. Però m'és igual, crec que tinc arguments més que suficients per defensar la meva postura. Ara, qui els vulgui entendre que els entengui, i qui no, a Tarragona manxen. Jo estic molt content del meu equip de futbol, guanyi, perdi o empati. Almenys el meu equip representa la meva ciutat. I no em cal cap equip de fora perquè em representi com necessiten molts.

11 comentaris:

Miki ha dit...

Sembles del Barça mes que de un altre club, li has dedicat mes post a ells ( o als seus equips rivals) que al Lleida.

No veus que amb això també colabores amb el centralisme culé??

Albert ha dit...

Bones, està clar que a catalunya som uns centralistes de cal 10, però així estem fets els catalans.
El que si és trist,es la situació catalana al futbol, en 30 anys (per no dir-te més ), només lleida, Nàstic, i Sabadell han estat a 1a.i com estem ara?? que si ens descuidem no tindrem ni a segona a.
de qui és la culpa ?¿? , de la generalitat?¿?¿ està clar que no hi ha inversió, però el problema és la focalització que té el barça a catalunya, tu creus que si hi ha un jugadoret bonet a Lleida, o Tarragona, o a Gavà , no el portaràn al Barça ?¿?¿, què ha de fer podrir-se al Lleida, ...la solució es donar i fer uns convenis entre equips catalans, per enfortir-nos mutuamant, i qui s'ha d'implicar és el Barça.

Babunski ha dit...

Compte! És diferent dedicar posts al BArça per explicar ruqueries que es poden legir al Mundo Deportivo per exemple, que per denunciar la situació esportiva del futbol a Catalunya. Aquest post no és sobre el Barça. És una denúncia.

I signar convenis amb allò que li diuen Barça és paper mullat. L'últim que es va firmar a Lleida ens havien de cedir Leo Messi. Algú l'ha vist? Molta escenificació però a l'hora de la veritat res de res. Ja sabem que si han de cedir jugadors abans ho faran al Badajoz que al Lleida.

croatcatala ha dit...

Et dono la raó fins a aquest últim comentari, victimista i absurd. Quin motiu pot tenir el Barça per beneficiar el Badajoz abans que el Lleida? Probablement no beneficiarà a un ni a l'altre, i això em sembla malament (com ja saps), però fer-se la nena ploramiques no et servirà de gaire.
I els primers culpables del mal del futbol català no som els del Barça (potser som els segons). Els primers són els habitants de pobles i ciutats que no es prenen la molèstia ni d'anar cada 15 dies al camp, com sí fem molts del Barça.

Jo ha dit...

Totalment d'acord si la gent no va als camps que coi es vol, despres ni patrocinadors ni firmes, ni res i que els ajuntaments segueixin donant diners a equips, que la gent no recolza, per que no va al camp, no es la solució!

Però si se li vol donar la culpa al barça i així la gent no es mira el melic pues , el barça ja fa la seva funció, ser un equip a qui culpar.

10r ha dit...

Babun .... Que trist i fàcil és donar la culpa dels teus mals als altres .....Pots plorar tant com vulguis, però amb mil persones al camp et mereixes ser equip de Segona B i que la teletres no parli quasi mai de tu.

Babunski ha dit...

Hi ha comentaris que cauen pels seus propis arguments. Bon vent i barca nova.

Joan Arnera ha dit...

Aprofito aquest comentari per anunciar-te que, amb una colla de blocaires que compartim la simpatia per ERC però que discrepem de la línia que la direcció actual ha imprès en el partit, hem creat el portal de blocs Blocs amb Estrella amb l’objectiu de donar suport a la renovació d’Esquerra Republicana de Catalunya, un canvi que entenem que només pot arribar de la mà de
Joan Carretero i Rut Carandell.

Vist que els mals de la situació actual que pateix Catalunya provenen en bona part de les decisions de Carod i Puigcercós, crec que hem de començar per aquí. M'agradaria que hi fessis una visita i que t'hi adhereixis si t'engresca la idea.

Gràcies.
(http://www.blocsambestrella.cat/)

Carles ha dit...

Malauradament en aquest nostre país patim un autisme exacerbat a l’hora de veure-hi més enllà de Barcelona-illa

Carles ha dit...

Malauradament en aquest nostre país patim un autisme exacerbat a l’hora de veure-hi més enllà de Barcelona-illa

Kirtash ha dit...

Mola mol el teu blog Babunski, sóc de Lleida i crerc que tens raó en moltes coses peró avanç que lleidatà sóc català,també sóc del Lleida i vaig al camp quan puc peró també molt del Barça. I ah, pel que sembla som de la mateixa base.

Agur.