dimarts, d’abril 08, 2008

Més que un club


Les penyes del Barça de fora de Catalunya diuen que el club està massa polititzat. Ho diuen perquè el Laporta ha imprès, segons ells, un gir catalanista al club. Deu ser per aquell xiquet de Linyola que fa gols i sempre riu. Si no, ja m'explicareu en què consisteix el gir catalanista famós. El Barça és tan català com el Real Murcia, almenys pel que fa en política de fitxatges. El Barça té a Puyol, Xavi i Oleguer i el Múrcia té a Quique de Lucas, Curro Torres i Jofre Mateu. Ja em diràs la diferència... bé, sí, una de fonamental. Mentres el Barça s'ha dedicat a fer malbé les pedreres i les relacions amb tots els equips de Catalunya, el Real Múrcia no ho ha fet.

Em fa l'efecte que el Barça viu de rendes en això de la catalanitat. D'aquells temps que diuen que el Franco no va deixar fitxar el Di Stefano pel Barça o que el Madrid guanyava copes d'Europa per decreto i coses per l'estil. En aquells temps ser culè es veu que era una manera tolerada de protestar contra el règim. Eren temps del NODO i del blanc i negre.

Ara penso, que més que un club això del Barça és més que un negoci si de cas. Com passa amb tota la resta de clubs de futbol d'alt nivell (no barregem el Lleida, el Balaguer o el Benavent en aquesta faràndula). El que em digui que el Lleida és un negoci que dtiri la primera pedra i qe se la tiri al cap per curar-se.

Una altra cosa són les aspiracions polítiques personals que pugui tenir un tal Laporta. Aquest senyor que va fer la seva incursió en política al PI (aquell partit que es devia dir així perquè tenia 3,14159265.... militants). Em fa l'efecte que és com l'Artur Mas, un missatge amb molta façana però amb només envans per dins. Els que som de comarques (d'allà per on passa el Segre) sabem qe el Laporta aquest és un mentider, hipòcrita i demagog.

No deixa de ser curiós, per això, que a aquestes altures d'història la gent de fora de Catalunya, tot i ser del Barça, trobi excessiu i polititzat que el president del club parli en català davant d'una assemblea (a vere, que això de Al loro no és molt català com si diguésim). Aquestos que critiquen, segurament trobarien la mar de normal que el Laporta de torn parlés en francès o en anglès, of course. Però en una lengua minoritaria... mai de la vida!! No hem avançat gens. Som al s. XXI (almenys nosaltres) i des del s. XVIII on els avantpassats Borbons van intentar esvandir el català sin que se note el empeño, semblem idiotes. Ja és curiós ue tota aquella de feixistes siguin del Barça, no? O potser no és tan curiós...

5 comentaris:

Albert ha dit...

Ja ho deia el nuñes, el laporta era un rupturista, i això és el que farà amb el barça.
Estar clar que és una persona ambiciosa i prepotent, i el seu objectiu , de futur, és la plaça Sant Jaume, però per celebrar titol. sinó per ser l'inquili.
Salut....

10r ha dit...

Quants posts has dedicat ja al Barça ? i al Lleida, al Balaguer o a l'Espanyol ?
Et queixes que la teletres només parla del Barça però tu ets igual

Murphy ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Murphy ha dit...

És el que té ser anticulé... ;P

Babunski ha dit...

Jo ho faig per denunciar situacions d'injustícia.