divendres, de maig 30, 2008

L'Aplec del Caragol a Venècia, i la Feria de Abril a Lleida


Sí, sí, estimat (i estimada) lector (i lectora). Ha llegit bé el títol d'aquest bloc que vol ser un servei públic i avisa de futurs canvis que la Paeria deu tenir en ment.

El cap de setmana passat es va celebrar la XXIX (quina mania de posar les coses en números romans) Edició del lleidataníssim Aplec del Caragol. Aquesta gran festa gastronòmica (i alcohòlica també) que els Calpe i els Peralta ens van crear. Penso (amb perdó) que és una festa típicament nostra, que a més està declarada Festa d'interès turístic nacional i que hi participen uns 13.000 penyistes a més de tenir uns 200.000 visitants (i visitantes), que pel que és Lleida no són 4 gats, no. L'aplec ha durat 2,5 dies aproximadament. Després de l'experiència personal, penso que l'any que ve podríem exportar l'Aplec a Venècia, sí, sí, cregui'm. La pluja del cap de Setmana ha deixat les Colles no pijes (les pijes tenen el terra formigonat) amb una muntera d'aigua pel terra que rigui's vostè dels canals venecians. Colles que havíem de dinar amb els peus en remull, colles que diumenge no van poder celebrar l'Aplec perquè tenien la parcel·la que ni el pantà d'Oliana, colles que es van passar l'Aplec fent solcs que ni la canonada de l'Ebre. I tot això en una festa que és la que més promociona Lleida internacionalment. I una festa que a l'Ajuntament no li costa un duro (o 3 cèntims d'euro) perquè la fan tota els penyistes. I una festa on les colles arriben a tenir dèficits per culpa de la quantitat de pasta que s'ha de pagar per collista. Tot i això, amb un estat lamentable dels Camps Elisis i sembla ser que l'Àngel Ros no té intenció d'arreglar-ho fins al 2015 que és quan acaba la urbanització del nou projecte firal.

I si aviem l'Aplec a Venècia, què farem als Campos? La tipiquíssima i lleidataníssima Feria de Abril. Ja porten 5 o 6 edicions (uiiii! quantes!!!). A més l'han fet durar 4 dies, perquè tothom qui hi vagi pugui gaudir de la pudor de fregit que fa tot i per sentir aquella música estrident i horrorosa que ens imposen per tot arreu (les sardanes es senten a les ràdios igual com posen sevillanes?). I per acabar-ho d'adobar, els polítics locals podran assistir-hi a fer el numeret i a repartir subvencions a tort i a dret, que es veu que és moda per Catalunya subvencionar Ferias de Abril. Com és moda dels seus organitzadors falsejar dades d'assistència. Que bé s'integren a Catalunya... no com els altres estrangers que ez que no ze integran.
P.D: Per sort, l'hom que escriu aquest article, durant els dies de l'esmentada Feria va emigrar a Tossa de Mar. Recomano La Cuina de Can Simón, amb una estrella Michelin. Molt bon peix.
P.D2: S'imaginen vostès muntar un festival de sardanes a Sevilla? Jo no...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt divertit!
També és indignant. No he entés tampoc mai les subvencions a les "feries d'abril" a casa nostra.
Tampoc m'imagino aquests suposats festivals de sardanes a Sevilla i molt menys subvencionats per les institucions d'allà.
Molt bé, lleidatà!

Babunski ha dit...

Només cal veure les conclusions dels programa GPS d'Antena 3, en el qual ens posaven a parir als catalans si portaven símbols de casa nostra a la processó de Sevilla. Ja veus, i naltres ho entomem tot!

10r ha dit...

Intentem ser positius. Com a mínim als que són aquí només els hem de subvencionar 4 dies de fèria d'abril, perquè als que encara estan a "su tierra" els hem de subvencionar 15 dies de feria, 15 de rocio, la setmana santa, el PER, l'estadi de la Cartuja, les autovies, l'AVE .....

P.D. Proposo fer un tuberia dels Campos al pantà de Susqueda per solventar l'excés d'aigua

Albert ha dit...

Bé, tal i vaig comentar al meu post, comparteixes les meves idees, pensem igual en aquest sentit, nosaltres a pagar i ells a ballar, ja dic jo que celebrarem la diada al barri de triana.
Bé . lo de la pluja al aplec, és una classic.

Babunski ha dit...

Trobo que la Feria d'Abril l'hauria de pagar la Junta de Andalucía. Ja que els quartos, tot plegat, els hi donem naltres...