diumenge, de juny 08, 2008

ERC ha mort, visca Esquerra!Primer voldria confirmar que sí. Que el militant més famós d'ERC sóc jo. El de la Vanguardia de diumenge. Puc afirmar que si en aquest moment em presento a les eleccions de la Generalitat les guanyaria només per popularitat. I la pregunta què em faig és: realment jo sóc una mostra representativa de la militància d'Esquerra (ex-ERC)? El meu mòbil va rebre més SMS que el del Puigcercós el mateix dia de les eleccions.

I entrem amb les valoracions que milions de lectors (i lectores) esperen d'aquest bloc. Parafrasejant aquest dita monàrquica francesa d'exaltació de la institució monàrquica, celebro aquest resultat de les eleccions internes d'Esquerra (aquell partit anomenat anteriorment ERC). Estarem uns anys més sense ser republians ni catalans, però d'esquerra ho serem la òstia!

2616 diputats, consellers i directors generals que han votat la candidatura de Joan Puigcerós. Sí que es sabia que teníem càrrecs, però no em pensava que tant. Fins i tot els càrrecs que no són militans escrivien cartes al diari dient que votéssim al Puigcercós!

Que dic jo Puigcercós! Ha guanyat el Montilla, sí home (i dona) sí... que m'està dient? Que el Montilla no és del partit? Però com si ho fos... ara el Puigercós i el Montilla s'estan fotent unes bravetes mirant vídeos dels Martes y Trece i Chiquito de la Calzada. Així li fa lliçons de cultura, que el Putxi, entre Ripoll i Olost de Lluçanès no està al dia de les espanyolades.

Joan Carretero ha guanyat al Segrià (doblant al Putxinel·li del Montilla... Carmel Mòdol ja s'està exiliant cap al Baix Llobregat; curiós no? a què li sona això del Baix Llobregat? a Montilla? a Chacón? a Zaragoza?), al Pallars Jussà, a la Cerdanya, a Badalona, al Vallès Oriental, Penedès, Berguedà, Montsià, Garrotxa i a uns quants districtes de la capital (el més emblemàtic el de l'Eixample). Aleshores, amb la poca autoritat que li donen al Puigcercós-Ridao-Calçot Vendrell aquest 37% dels vots... com pensa controlar el partit?

Senyors del Polònia, el personatge de Carod ja el poden canviar i comencin a buscar algú que imiti Joan Carretero que ara serà el nº2 d'Esquerra de veritat. A més, entre Carretero i Puigcercós sí que hi ha una pugna ideològica de veritat i no la pantomina que ens feien creure entre Carod i el Putxi, la rivalitat era només personal, les idees eren les mateixes. I sinó que li preguntin al Pepe Montilla, que va dir que ja li anava bé que guanyés qualsevol dels 2 (segurament ho devia dir en castellà per això).

12 comentaris:

miki ha dit...

No representa que haurieu d'assumir el resultat de les eleccions i anar tots a una, durant almenys 3 anys (l'ultim abans de les noves eleccions, ja tornarvos a esbarrallar)?

Home jo ho dic per que si esteu tot el puto dia esbarrallantvos, la credibilitat la perdeu bastant...

O si no s'esta d'acord amb la ideologia del que ha tret mes vots, per que no es funda un altre partit...

Son dubtes que hem van sorgir el diumenge i veig que amb el teu post hem confirma que els que van perdre, no accepten gaire be, el nou mandatari...

Babunski ha dit...

Algú s'ha donat de baixa del partit perquè hagi guanyat el Puigcercós?

Fem un símil esportiu, la gent que so del Lleida, ho deixem de ser perquè hagi un president o un altre ens agradi o no? A què mani qui mani contiues sent del mateix club?

Aquí passa el mateix, nom'agrada el dirigent que tinc de president. Però ERC (no Esquerra) és molt més que una Executiva Nacional. No t'equivoquis.

I una última cosa, al PSC està bé que hagi discrepàncies. A CIU està bé que hi hagi corrents crítics. Al PP també. I pel que e sveu a ERC no. A part de matxacar-nos contínuament la premsa, hi ha gent que realment es creu que només passa en aquest partit.

miki ha dit...

Bueno, i una cosa mes, t'ho faig per aqui per que aixi es plena mes de comments.

No entenc que segons les noticies van votar el 70% dels militants, no entenc que hi hagi un 30% que pertanyen a un grup polític, que en si mateix representa el gran logre de la democràcia, es quedi a casa sense votar.

Home es trist que amb 4 opcions, no triin a cap, sera que no els convenc cap, però despres no entenc que segueixin pagant la militancia d'un partit on totes les opcions no t'agraden... com s'explica això, o es que el 30% son avis?

Jo si no m'agrada cap no se, no seria militant crec jo... home el 30% dels militants son més que tots els que han votat a puigcercos!! (que serien el 25,9% dels militants!)

Home i tens raó que a tots els partits hi ha discrepàncies, Mas-Duran, rajoy-aguirre, i maragall-montilla, però aquest encara que més falsament simulen mes que les posicions son tan diferents...

Bueno ja esperare a veure cap a on va esquerra.

Babunski ha dit...

El 30% d'abstenció és estructural. No se li ha de donar importància. Els que no van anar a votar va ser perquè no van poder o perquè no esaven al corrent de pagament o perquè són militants de menys de 3 mesos. També és cert que un bongrapat de militant són de l'edat de l'Heribert BArrera que segurament no es van desplaçar fins als llocs de votació (en conec un parell de casos).

10r ha dit...

Esperava el teu post per tenir un anàlisi autoritzat de les eleccions a ERC i veig que la cosa està molt malament.
Sempre he cregut que el problema actual d'esquerra és que hi ha massa gent amb sou que no aconseguiria mai per la seva vàlua professional i que faran el que sigui per a no perdre'l.
Ànims, paciència i a esperar les properes autonòmiques (és molt trist però la única esperança pels partits nacionalistes catalans és endur-se un gran patacada a les urnes que fassi petar les executives).

10r ha dit...

Per cert ... jo no sé de que va el de la vanguardia de diumenge.

Anònim ha dit...

això del 30% d'abstenció no deixe d ser simptomàtic d'alguna cosa..

lo mòdol no sé on s'exiliarà, però jo q milito a l'hospitalet ja hai parlat amb el casal del costat, el d sants, per fer un canvi!

salutacions balaguerines

Miki ha dit...

Home vols dir que un 30% es estructural, coi son molts per ser estructural!.

Son un terc dels militants!.

Anònim ha dit...

Per cert no deies que el modol estava malament? pues ara esta a la cúpula...

Babunski ha dit...

El partit és així... que l'Ausàs es fot la gran patacada electoral, patapam! de conseller de Governació.
Que el Puigcercós queda 3r al Segrià amb la meitat de vots del Carretero, patapam! el Mòdol a una vicesecretaria general.

Miki ha dit...

Per cert el anonim era jo que no se per que al tornar a escriure hem va ficar anonim

Sinblancaporelmundo ha dit...

Germans espanyols. Estem en semifinals. Visca Espanya!