dijous, d’agost 21, 2008

El Ros és un Àngel


Si vostè es pensava que el senyor Àngel Ros era l'alcalde de Lleida, doncs no és veritat. Per molt que ho sembli no ho és. I jo li diré què és. El senyor Àngel Ros és el bomber oficial de la nostra ciutat. Que sí, que sí. Per què es pensa que no tenim incendis aquest estiu? El senyor aquest apaga tots els focs extintor en mà!!!

Li poso uns exemples perquè acabi de creure-s'ho. Que el Lleida Llista d'Hoquei diu que ha de baixar perquè hi ha problemes econòmics i l'equip no es pot aguantar a Divisió d'Honor? Doncs va l'Àngel Ros i patapam, manguerada i salvat.

Que els del Plus Pujol noten la crisi? Tot i que sigui una S.A.E. (Societat anònima esportiva) i amb una gestió similar a la dels propietaris de Martinsa-Fadesa o del Fórum Filatélico, va Àngel Ros i xooooooooooof, foc apagat i problema solventat. Hala, ciutat esportiva inclosa.

Que els de la U.E. Lleida que també és S.A.E. necessiten un espónsor per aquesta temporada? L'Àngel Ros es posa el casc i es treu un espónsor súpermilionari de la mànega que el club era incapaç de trobar.

Molts (i moltes) diran que afluixar la mosca amb quartos de la caixa de l'Ajuntament a clubs esportius (privats) no és just. Crec que cal fer-ho i a més cal facilitar la supervivència dels clubs d'elit de la ciutat. Sempre he dit que promociona més un club de futbol a 1a divisió que 35.000 campanyes d'Ara Lleida. I el problema rau en tots aquells (i aquelles) que voldrien que l'esport lleidatà d'elit fos més virtual que la Wii... i que no hi ha pocs, escolti.

9 comentaris:

10r ha dit...

Gastar diners públics en futbol a Lleida és tirar-los.
Les dades d'assistència als partits deixen molt clar que els lleidatans (la majoria) prefereixen el basquet pel que és millor concentrar tots els recursos en aquest esport per a poder tenir un equip ACB.
S'ha de ser realista, la U.E. Lleida té una afició (per volum, no parlo de calitat) de 2B o tercera i per tant és aquí on ha d'estar. Si hi ha un deute massa gran per un equip d'aquesta categoria, el millor és tancar i tornar a començar de 0.

Miki ha dit...

Mira sincerament crec que si es veritat, per molt que hem dolgui a sobre lo que diu el R10

Per quantitat ( i jo per desgracia meva soc un ex-) la afició del Lleida es com a molt i estirant per segona B. I a més per una ciutat com lleida mantenir 3 equips a dalt es massa a mes de fer-ho cada cop amb diner públic, es massa.

L'ajuntament s'ha de treure de la maniga a cops aquests diners salvadors, quant es passa a ser una tradició lo millor es tornar a començar de 0.

Per que per voler mantenir 3 equips, al final no se'n tindra cap i a mes, si no estas a primera i lleida sol ha estat 2 anys , no aportes turisme ni res.

Babunski ha dit...

Al bàsquet hi va gent des de fa 5 anys, al futbol des de fa 70... quin és l'equip que hauríem d'enviar a pastar fang segons les vostres teories?

El que digui l'r10 la veritat m'és bastant igual perquè només pensa en els equips grans. El futbol regional segons les seves teories hauria de desaparéixer. Suposo que el seu únic objectiu és que es quedi el seu Barça sol a CAtalunya. CAp club de futbol és rentable.

Amb suport institucional i bons projectes esportius es pot arribar a consolidar un equip. Ningú de vosaltres protesta de la quantitat de diners públics que dóna la Generalitat al Barça? També és tirar-los? Va home va!

10r ha dit...

Babun...
El futbol de regional no ha de desapereixer, simplement ha d'assumir que és de regional i no genera prous diners per ser professional.

Sempre et dic que no hi ha pitjor céc que el que no vol veure.
El Lleida, ara mateix, no té cap futur. Amb una afició que només es motivaria jugant a primera i un deute de primera el futur no pot ser més negre. Posar més diners només és allargar l'agonia i passar més anys en la mediocritat.
S'ha de cremar tot per tornar a neixer de les cendres. Refundar el club per borrar el deute. En 4 o 5 anys es podria tornar a estar a 2B i per la novetat la gent es tornaria a enganxar al futbol.
A més estic segur que els que aneu el camp tindreu més ambient i ho passarieu millor jugant a 2a regional que a 2B.

croatcatala ha dit...

M'hi jugo alguna cosa que els euros per soci que rep el Barça són molts menys que els que rep el Lleida o qualsevol equip de similar nivell (el Sant Andreu, per exemple). I sens dubte, el retorn obtingut és molt major.
Si Lleida vol futbol de primera, necessita una afició de primera. Sense afició al darrera, mai hi haurà empreses que vulguin posar pasta, i això és l'únic que permet sobreviure a l'esport professional. Les administracions tenen un límit (mira el CB Girona).

Babunski ha dit...

BUf! Quanta barbaritat junta escrita! Sembla una editorial de EL MUNDO això!

a) El Barça rep una quantitat de pasta enorma de la Generalitat que paguem tots. El Lleida la rep de l'Ajuntament.

b) Si hem de subvencionar per número de socis, només caldria ajudar al RACC i al Súper 3. Cal ajudar a qui ho necessita. Quin pensament més dèspota veig.

c) Si cada club de futbol en deute hagués de desaparéixer per refundar-se, no serien equips de futbol serien àtoms radioactius amb període de semidesintegració ínfim.

d) L'Ajuntament de Lleida s'ha de gastar els quartos en coses representatives de Lleida. Ningú de vosaltres s'ha queixat de les subvencions a la Feria de Abril. Suposo que ho trobeu correcte perquè hi va molta gent, no? I és el que toca, no?

e) La gent perquè no va al cine a veure pelis en català? Perquè no n'hi ha? I per què no n'hi ha? Per què es subvencionen poc. Si haguessin més pelis en català hi hauria més gent que les veiés? Evidentment.

És molt fàcil fer els arguments tali com els plantegeu. És molt fàcil en una Catalunya que ja sabem què és.

10r ha dit...

No hi ha mal que per bé no vingui, ara, cada cop que posis un euro al parquimetre de la zona blava podràs pensar que una petita part és per ajuda a la teva Unió :-)

Comando Garrotxero ha dit...

Amb l' extraordinari currículum que té el senyor Ros i encara vol ser bomber. Aquest home, independentment d' on sigui o d' on provingui, té mèrit.

Amunt Lleida!

Murphy ha dit...

Evidentment, el nom de Lleida va resonnar molt més a tot arreu l'any que va estar a primera divisió que amb moltes campanyes de turisme de LLeida juntes, així com el resó de la victória al camp nou del Dream Team, o la victòria a casa contra el Madrid amb bronca inclosa de Benito Floro als vestidors del camp d'esports. Tal i com està el panorama "cultural", el futbol es un bon aparador per a les ciutats, per això jo no trobo del tot malament mirar de conservar el poc patrimoni futbolístic que queda a la ciutat, però cal intentar que aquestes "aportacions" siguin útils per fer un salt de qualitat, no simplement per mantindres o empitjorar.
Tot i aquestes afirmacions pro-UE Lleida, soc un defensor de que a Lleida li surt més rentable un equip de basquet (ara per ara), tot i que segons vostè, només hi anés gent des de fa 5 anys. El clima de la ciutat convida més a un esport en llocs tancats, l'aficcionat del bàsquet ara per ara te un perfil més jove (i heterogeni, ja que hi van més dones o families) que no pas el futbol a Lleida, i tenin en compte la ciutat, es molt més fàcil juntar 4000 persones que 12000 per donar caliu i sensació de camp ple. Això si, la repercusió que pot teni un club a l'ACB (i ho diu un fervent apassionat del basket) no es pot comparar a la que dona el futbol.
Això si, com sempre, qui surt perdent son els més "petitons": hockey, handbol, volley, futbol sala...