diumenge, d’agost 10, 2008

El típic comentari sobre la inauguració dels Jocs


Sí, avui seré poc original (sí és que algun cop ho sóc). Parlaré sobre els Jocs Olímpics. Divendres, de la mateixa manera que 3.999.999.999 espectadors (i espectadores) més vaig veure per la tele la cerimònia d'obertura dels Jocs (diuen que ho vam veure 4 mil milions de persones, que fort pensar que hi ha tanta gent mirant el mateix a la tele, només per una qüestió de probabilitats amb el nombre de canals televisius que hi ha al món hauria de ser gairebé impossible).

Vaig descobrir que en postura aletargada al sofà també es pot reflexionar:

1) Veient alguns països com Taiwan o Hong-Kong als jocs de la Xina, em pregunto jo... tant difícil és que surti Catalunya entre aquests 204? A més no protestaríem pel lloc de desfilada, ens és igual sortir després d'Espanya que de les Illes Fidji. No com els coreans del nord i del sud que no volien sortir uns després de l'altre.
A més, serien 205 països o més, i qualsevol nombre major que 205 es pot posat com a suma de primers de la forma 6n+1, cosa que és molt curiosa.

2) Em va semblar veure en una delegació d'aquestes de 4 o 5 persones d'un país que vaig sentir per últim cop a 8è d'EGB a King Africa... algú pot confirmar-ho?

3) Els portuguesos i els americans portaven la mateixa gorra hortera. Les tenien d'oferta?

4) Hi ha 1.000 medalles i 11.400 atletes. Suposant una distribució uniforme, la probabilitat d'aconseguir una medalla és de 8,77%. Una probabilitat molt més gran que ens toqui la loteria. I què cony fem jugant a la loteria i no participant en els JJOO?

5) Hi ha esportistes que han d'aguantar tot el cerimonial aquest de 4 hores de peu per no res. Imagini's els atletes (i les atletes) que no passen la 1a ronda classificatòria dels 100 m llisos. Tot plegat hauran tingut una participació olímpica de només 10 s. Què vol que els hi digui... no sé si val la pena anar tan lluny per només 10 s, dutxa i cap a casa....

6) Com els xinesos van inventar la pólvora ho van fer tot amb focs artificials... què hagués passat si haguessin inventat la cervesa? O el sifon?

7) És necessari que els atletes de les illes Bermudes vagin en bermudes? Que hagués passat si les Illes Tonga es diguessin Illes Tanga?

8) Com és que tant boicot pregonat i al Niu del Pardal estaven Bush, Sarkozy, Durao Barroso, los Felipes de Borbons (aquests no tenen ni idea de drets humans)...

9) Per què ara és tan imprescindible depilar-se a la natació quan Mark Splitz va aconseguir tots els récords de natació amb un bigoti de sr encarregat de Filiprim?

2 comentaris:

Murphy ha dit...

Ves per on, jo també he estat poc original i també m'ha tocat "postejar" sobre la inauguració dels jocs... ;)

Babunski ha dit...

CRec que podria apostar que ho han fet un 80% de blocaires.

Però un article sobre Solskjaer no l'haguessis fet mai, eh?