dimarts, d’agost 19, 2008

La ciutat més lletja de Catalunya


Miri, si algun cop em pregunten quina és la ciutat més lletja de Catalunya em posarien en un bon compromís, perquè no sabria quina pas dir. I poden estar tranquils els amics (i amigues) barcelonautes que no diria Barcelona, de fet dubto entre altres dos... potser Barcelona seria la tercera posem per cas.

El dubte està entre Lloret de Mar i Salou. Però potser Salou és encara més horrible. Diguem que a Lloret hi ha algun restaurant acceptable, a Salou no n'hi ha cap. Bé, el Castillo de Javier el descartem per temes econòmics.

Aquest llarg cap de setmana, per motius aliens a la meva voluntat (que acostumen a ser no-aliens de la voluntat de la meva benvolguda senyora) he estat en aquell lloc anomenat Salou. Encara no li he trobat cap cosa gratificant a aquell conjunt d'edificis clonats amb baranes grogues i xiringuitos horteres a sota. Els carrers són dipòsits de vomitades i pixades vàries, les bosses d'escombreries escampades aleatòriament per la via pública, l'atenció als restaurants i bars és lamentable si ets una persona normal, el trànsit caòtic, la regulació semafòrica digna de Lesotho, l'aparcament inexistent... i així podria continuar. Un conglomerat d'edificacions (no arriba ni a poble) únicament pensat per úsdefruit amb gatera inclosa de guiris. Un català allà és més extrany que una bona idea al cap de Fernando Savater.

I a sobre, no tenen cap més feina que fotre'm una multa d'aparcament. Però què s'ha cregut l'ajuntament de Salou? Quin dret tenen a posar multes després de tenir-ho tot fastigosament deixat? Com poden tenir els sants pebrots de cobrar zona blava els festius fins a les 22:00 de la nit? Entendria que fos a la Vendóme de París, a Trafalgar Square de Londres o a Times Square de Nova York. Però que per anar a Salou et multin? Quin insult! Aquell ajuntament deu tenir un superàvit bestial! Ets català i se't riuen a la cara, si algun dia som independents que Salou se'l quedin els espanyols.
A més, saben que a Salou és on es fundà la CADECA (Coordinadora de Afectados en Defensa del Castellano)? Suposo que ho van fer perquè allà tot quisqui parla anglès, no? Ah! Que ho van fer en contra del català? Va home (i dona)! No faci aquestes bromes!

6 comentaris:

Miki ha dit...

Dito tenies que venir a la piscina del michi vam intentar simular la força centrifuga, pero faltaves per que poguessim donar 3 o 4 voltes sense fer res.

Babunski ha dit...

Als apartaments on estàvem, anomenats Salou Pacific (i que no recomano a ningú que hi vagi, anoteu-vos aquest nom a la memòria) també hi havia una piscina circular petiteta. Estàvem el Michi i jo a dins i hi havia una nena al mig i vam estar temptant de fer una força centrífuga. Era tan petita la piscina que crec que els 2 ja ho haguéssim aconseguit.

10r ha dit...

Salou és cutre però mola pel cutre que és.

Albert ha dit...

Que pots esperar de ciutats que estan preparades per al turista de xanquelta i sobretot el guiri, que només valora el sol, el beure, la festa, la platja i els preus barats de les festes, hauriem de barrar el pas a aquest tipus de turisme ,encara que ens reporti menys guanys, ho va intentar la Montserrat Tura, però..... la pela és la pela...

Murphy ha dit...

Doncs jo crec que si rebusquem per Catalunya, encara trobariem algun indret pitjor que Salou... però prefereixo no pensar-hi.

Babunski ha dit...

Us animo a buscar alguna cosa més cutre que Salou. Només crec que poden competir CAlella i Lloret de MAr com a molt.