dimecres, de setembre 17, 2008

Adéu siau i no cal que torni.


Miri que per un dia seré educat amb els bisbes (i les bisbes?). Així que, monsenyor Xavier Salinas, passi-ho bé, que tingui un bon viatge i bon vent i barca nova. I que no cal que torni, no es molesti, si s'ha deixat algo per aquí ja li enviarem per SEUR. Que potser si torna s'endurà la Seu Vella a Candasnos o el Castell de Gardeny a Bujaraloz.

Jo, és que a tota aquesta colla de capellans no els acabo d'entendre. Deu ser això del contacte amb Déu (o amb Buda, Javhè, Odín o Brahmaputa per ser políticament correctes). És la teoria aquesta del fes el que jo dic però no el que jo faig.

Quan el Vaticà (o qui sigui) va fer escampar la boira al bisbe Ciuraneta i ens va col·locar aquest farsant del Salinas, el primer que va córrer a anunciar-nos fou que ell apostaria pel nihil innoventur (que no canviï res). Segons ell, no havia de modificar tot el que havia aconseguit monsenyor Ciuraneta en espera que vingués un bisbe de veritat. Però mira per on que el senyor bisbe ens va sortir embustero, va fulminar tota l'estratègia de defensa de l'art sacre, va fotre fora l'equip jurídic i se'n va anar a Barbastre a firmar l'acord (potser amb un excés de Somontano) amb el bisbe de Barbastro. Jo que vaig estudiar en col·legi de capellans (hermanos millor dit) em van ensenyar que dir mentides és un pecat. I vostè què és sr Salinas? Mentider és la paraula que millor el defineix.

I pel que sembla, el bisbe que ens haurem d'empassar ara (com si fos indispensable un bisbe, crec que podríem passar sense també, no?), aquest tal Piris (que diria l'Arzalluz), va pel mateix camí. Fa uns dies va dir que "escoltaria totes les parts i actuaria amb objectivitat". Doncs ara ja diu que "cal fer cas a la Santa Seu en el litigi de l'art sacre". És que estan tots fets amb el mateix motllo. Que vagin a prendre per allà on es posen els supositoris.

7 comentaris:

Oscar 7m76 ha dit...

Aquesta Església de color púrpura està destrossant l'Església de carrer de veritat. I encara s'estranyen que a Espanya només hi hagi set-cents seminaristes...

kweilan ha dit...

Doncs jo tinc unes amigues, molt amigues, de Binéfar i d'aquest tema millor no parlar-ne.

Babunski ha dit...

Ai, aquesta gent de la Franja que consumeix la nostra seguretat social però cotitza a la d'Aragó... i després es queixen de nosaltres.

quasiningú ha dit...

Doncs, jo els hi donaria el que demanessin a condició de que Lleida es convertís en un lloc sense bisbes, ni capellans...o sigui que marxin amb l'art i no tornin.

Albert ha dit...

Amb aquest tema, es nota que els catalans som uns "dat pel cul", a mi la veritat el tema religiós, diguem-n'he que me la porta al vent, però em cou l'ànima, com se'n riuen de nosaltres, no entrarem en detalls, per no fer-ho llarg, però jo entenc que si un compra quelcom, demostrable amb factures (documets), ningú pot reclamar-ho com a seu, ja que hi hagut una intercavi comercial, i si això no és així , dona peu a moltes reclamacions històriques que farien revoltar els mapes actuals....entre d'altres coses...
Salut i república bananera de catalunya triunfant...

10r ha dit...

Aquesta vida s'ha de ser pràctic. Mantenir l'art de la franja a Lleida té costos en manteniment i seguretat. Que el tinguin a Barbastro i que ho paguin ells. Total, per un cop cada 10 anys (com a molt) que ho aniriem a veure ja podem anar a la franja que tampoc és tant lluny.
Pel que fa a la SS la solució seria posar l'Arnau a Tàrrega. Tampoc té sentit situar l'hospital provincial en un extrem de la província.

Babunski ha dit...

1) Molt d'acord. Si s'emporten les obres d'art que s'enduguin bisbes, cardenals, canonges i altres vividors de papada replena i clatell quilomètric.

2) L'Arnau a Tàrrega? Ja em sembla bé ja. I el manteniment del Museu el paga la Generalitat, ja ens va bé. Almenys que ens deixin algun duro aquí als lleidatans. Després de dir el conseller de Cultura que no hi ha peles per reformar la Seu Vella...

3) Amb el manyos no ens podem posar que com que manen els socialistes a manyolandia i ara resulta que a tot arreu on manen socialistes són gobierno amigo...