dijous, de novembre 13, 2008

És normal que els professors estiguem mal vistos...


Tal i com diu l'Iu Forn a l'AVUI, aquests de la USTEC són com els del SEPLA però a l'educació. Convoquen una vaga cada 5 minuts encara no saben ni per què. Una vaga que només fa tuf a dues causes: a) "aquest trimestre no hi ha cap pont i fem un dia de festa" o b) "tot el que sigui anar en contra dels professors de la concertada ja ens està bé".

El sindicats va tenir un paper clau en la transcisió i en els primers governs socialistes. Però ara la cultura sindical ha degenerat força. Tenim uns sindicats que es podrien dir perfectament NOATOT o bé TRENQUEMAPARADORSDELANISSAN. L'actual model sindical està esgotat. Com podem entendre que sindicats com la UGT vulguin defensar l'escola concertada i després es manifestin contra una llei que mitjanament intenta promocionar el professorat de la concertada? Sí que és cert que en la convocatòria de festa-vaga d'avui, la UGT molt raonadament s'ha desmarcat, però recordo que sí que va seguir l'anterior convocatòria del 14-F (que també va ser un trimestre molt llarg).

Es veu que això de la LEC és molt dolent. La primera llei d'educació que porta l'adjectiu de catalana. Una llei d'educació que solidifica la llengua catalana a l'ensenyament (que em diran ara, que els de la USTEC són peperos o ciudadanos?).

Un altre punt de protesta dels NOATOT és l'avaluació del professorat. Aquesta avaluació hauria de ser general i no solament per als qui s'hi volen sotmetre. I per això cal que la direcció escolar es professionalitzi de veritat i constitueixi el primer nivell de supervisió del sistema, i alhora que sigui avaluada per la inspecció, i aquesta per l'organisme competent de l'administració. Però la LEC no proposa cap avaluació externa en tota l'escolaritat no universitària que tingui caire oficial per a les qualificacions dels escolars. Seguim sent una excepció respecte als països avançats intel·lectualment. Molts dels professors que avui es manifestaven deuen estar atemorits per si s' enxampen les seves baixes vitalícies...

I per últim, el tema de l'escola concertada. L'ajuda a l'escola concertada és insuficient. No es pot pretendre que desenvolupi la mateixa funció de la pública amb uns equips de professionals que han de suportar injustament al seus horaris 6 hores més de classes setmanals. El Pacte Nacional per l'educació i la LEC vol tendir a l'equiparació professional del professorat. I això, els rebenta. No fa gaires dies discutia amb un aferrissat sindicalista de la USTEC perquè em deia que no teníem dret ni a cobrar els estadis! Com pot haver tanta ràbia acumulada?

Miri, deixem-nos de ximpleries. Una llei d'educació el primer que ha de fer és intentar millorar la qualitat de l'ensenyament i fer que els nostres alumnes obtinguin els coneixements necessaris que han d'obtenir. Per aconseguir això la millor manera és anar a classe i explicar les derivades i integrals que toquen i no perdre temps inútilment per protestes sense sentit. Per això jo avui estava a classe, i potser per això molts altres no ho estaven. Perquè els importa un rabe els seus alumnes, el seu aprenentage i la qualitat de l'ensenyament. Només el benefici propi.

9 comentaris:

Oscar 7m76 ha dit...

Dona gust llegir això vinguent d'un senyor professor. Tant de bo tots els profes de la pública estiguessin tant pendents d'ensenyar bé com de fer vaga.

Anònim ha dit...

M'agrada llegir el comentari...

I el d'IU, a l'Avui, no te desperdici!!!

Per cert, pots donar difusió al Manifest següent?

http://ias.ccoo.cat/portal/page/portal/ENSENYAMENT/llei_edu/manifest_lec

Jose Martín ha dit...

Ridiculitzar la oposició a la liberalització dels serveis públics no és una bona opció.

Pel que fa a que la llei es faci dir catalana no aporta res de nou. Referent a la llengua:
http://totum-revolutum.blogspot.com/2008/10/incongruncia-latenci-lingstica.html

Estic d'acord amb rebutjar el sindicalisme de despatx, però hi ha molts motius per convocar la vaga:
http://totum-revolutum.blogspot.com/search/label/Vaga%2013%20de%20novembre

Hi ha més ràbia acumulada contra els funcionaris, en general, que la que puguis percebre dels mestres de l'escola pública.

Fins aviat!

Anònim ha dit...

Ferran: gràcies! ja tocava sentir un professor amb seny!!

La societat comença a estar tipa de professors victimistes, escaquejats i egoistes.

Ull! no tots son aixi ni generalitzo, pero la cosa comença a ser greu. La societat no docent també pateix, també te una vida dura i no som tant floretes amb baixes, depressions i vagues.

dona gust trobar algu preocupat pels seus alumnes i no pel seu calendari de festius

xavi

10r ha dit...

Ser professor de la pública o la concertada té coses bones i coses dolentes. Tu has escollit sé de la concertada ---> Per a tu la suma de coses positives i negatives és superior a la concertada que a la pública.--->Per aconseguir l'equilibri s'ha de millorar la situació dels professors públics i/o empitjorar la dels de la concertada.
I demanes treballar menys hores i/o que els públics en treballin més ?

10r ha dit...

El gran problema dels professors és que no tenen cap arma per lluitar amb l'alumne que no vol estudiar i als pares els sembla bé.
Aquest perfil d'alumnes no acostuma a escollir escola concertada.

Babunski ha dit...

R10, has dit que "Per aconseguir l'equilibri s'ha de millorar la situació dels professors públics i/o empitjorar la dels de la concertada."

Cal millorar la situació de tot el professorat. A mi m'0està molt bé i trobo raonadament que a l'escola concertada se'ns demani el mateix que es demana a la pública. És lògic i coherent. Però per acomplir això cal que es faci la inversió necessària. Si un professor de la pública té més temps per preparar la classe, crec que nosaltres tenim el mateix dret per fer les coses bé, no? Això sí que seria millorar la qualitat de l'ensenyament.

Per tant aconseguim l'equilibri en tot. Igualtat en recursos humans, igualtat en horaris, igualtat en sou...

I tal com molt bé dius "El gran problema dels professors és que no tenen cap arma per lluitar amb l'alumne que no vol estudiar i als pares els sembla bé". I has sentit algú que es manifesti per això? Jo no. Per això sí que em manifestaria.

I una altra cosa, si que és cert que l'adjectiu "Catalana" de la LEC és un pur eufemisme. El 55% de l'educació es decideix a Madrid.

quasiningú ha dit...

jo estic d'acord amb Babunski i solament afegiria que les escoles concertades tenen llistes d'espera(a educació infantil i a primària sobretot) i les públiques tenen vacants...quin deu ser el motiu?

Babunski ha dit...

És que no es pot protestar només per anar en contra. I molt menys per anar en contra del 40% de l'escolarització de l'alumnat de Catalunya.
Un 40% d'alumnes en escoles concertades no és percentatge per menysprear.