dissabte, de febrer 28, 2009

Ens fotran plens de típpex

Miri, avui farem un experiment. Vagi a comprar uns quants potets de típpex (tricloroetà pels químics), d'aquell del potet amb tap de rosca i pinzellet, que van molt bé. Ara agafi un mapa d'allò que en diuen Catalunya, però sencer. No d'aquella Catalunya que s'acaba a Martorell (o a la Diagonal com molts (i moltes) es pensen), sinó de la Catalunya que almenys en impostos paguem tots. I ara agafi el típpex i comenci a embrutar tot Lleida. Tot, tot, i no pari. Fins que hagi desaparegut el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Solsonès, la Segarra, els Pallars, l'Alt Urgell i la Ribagorça. La Vall d'Aran la pot deixar perquè aquells són un món apart. Només vénen a la Diputació a cobrar i després no volen saber res més.

Aquesta setmana passada han sortit 2 notícies que demostren que si ens fan desaparéixer del mapa ens trobaran a faltar menys que Zapatero al ministre (Fernández) Bermejo:

1) El túnel de la Bonaigua, que de tant en tant surt perquè l'anem reclamant. Aquesta setmana ha estat el Jaume Gilabert qui ha posat el crit al cel. El(s) govern(s) del Pujol van extraviar el projecte no sé quantes vegades. El Maragall el tenia dins del seu programa electoral. I el Montilla no crec que sàpigui on és la Bonaigua. De totes formes, mentres els d'ICV fotin cullerada per la tonteria de l'impacte ambiental segur que no hi haurà res a fer i els habitants del Pallars hauran de continuar passant per un Port de la Bonaigua colgat de neu. S'imagina aquesta situació entre Barcelona i Sabadell per exemple? Noooooooooooooooooooooooooo... A més els pixapins (i les pixapines) ja tenen els seus túnels del Cadí per anar a esquiar, per què calen més?

2) La ZEPA del Segarra-Garrigues. Els pagesos es van manifestar perquè fotin los mixons ins d'una ZEPA al Camp Nou i els deixessin regar les seves terres. La manifestació no la van fer a la carretera de l'Albagès al Soleràs, no. La van fer a la porta de la Generalitat. I què va passar? Que no va sortir en cap diari d'àmbit català i a la Generalitat no els va rebre ni el tècnic de manteniment. La ZEPA aquesta dels trons pot arruinar la major inversió pública de Catalunya (després de l'AVE), i el que potser més futut, pot arruinar els pagesos de les Garrigues que fa més de 20 anys que esperen l'aigua d'aquest canal.

I aquest és el mal endèmic de Catalunya. A la capital continuen vivint d'esquenes del que passa a comarques (la manera fina de dir-nos que som de poble). Nosaltres només servim per anar en tractor i aguantar mixons raros. A, i això sí, pobre de tu que diguis res contra del seu club, que de seguida et tracten de madrilenyo! Què diu? Que no ens podem queixar perquè ens han fet el fabulós aeroport Lleida-Alguaire? Però no sigui ilús home (i dona)! Que l'aeroport s'acabarà coneixent com Barcelona-Pirineus!

A cagar a la via! Però a la de l'AVE, que a la de LLeida-Cervera les persones atropellen els tren i no al revés. O a la via Lleida-Saint Girons? Ui! Que no existeix encara? Miri, una altra reivindicació com la del túnel de la Bonaigua. Pels historiadors.

Disfruteu del video:

3 comentaris:

10r ha dit...

Si, si ... però quan a la ciutat comtal (que només hi havia comtes a Barcelona?) et demanen una mica d'aigua, ja no som catalans.

Tot i així et donaré la raó perquè el tema de las ZEPA és totalment indignant i, tot i que la generalitat i té molt poc a pelar, com a mínim podrien defensar un mica als pagesos.

P.S. T'adones que a la majoria dels teus Posts acabes parlant del millor club de món ? També podries parlar un mica del Lleida que, tot i el desastre del cap de setmana, està tenint un gran any.

kweilan ha dit...

M'ha encantat el video.

Babunski ha dit...

1) r10: si volen aigua que la xurrupin del mar qu eno se l'acabaran. Aquest és el problema de Barcelona, que només se'n recorden del territori quan els hi falta aigua, necessiten parcs eòlics o han de llençar la merda. I... que no és el Lleida el millor club del món?

2) Sabia que t'agradaria el vídeo aquest Kweilan. La versió que fan la Moniatos Band d'aquest clàssic és molt bo. I hi ha unes fotos precioses de la Seu Vella.