dijous, de febrer 26, 2009

Zapatero i el Albondiguilla


Que no sap qui són el Albondiguilla i el Bigotes? Va home (i dona) va! Que són els personatges de moda a tota la societa cool-in-kitsch-fashion que ens envolta. Només hi faltava el cantant de Loco Mia. Avui dia, si vostè no és amic de l'Albondiguilla o el Bigotes no és ningú. Són els sobrenoms d'aquests estafadors de la trama de corrupció que escatxiga el PP. Bé, escatxigar o el que es diu fotre un remulladé de por! I ara el Zapatero també es dedica a les estafes... continuï, continuï llegint...

Prepari's perquè avui fotré un article d'aquells de catedràtic d'Universitat. Una espècie de rotllo com els que fa el Sala Martín a la ràdio que no entèn ni Déu (ni Al·là, ni Javhè, ni Buda). És a dir, si vostè és el Director del Servei Català de Trànsit no continuï llegint perquè potser no entendrà res.

Miri, la cosa va que el sr Zapatero Pinotxo (ZP) a través de la ministra Elena Salgado (una d'aquelles ministres que a ningú li sona la cara) i el feliç conseller Saura (devia anar fumat) van dir que l'Estat invertirà a Catalunya 4.800 milions aquest 2009. Ooooooh! Que bonic, no? Si vostè llegeix el Periódico (que no El Periòdic) ja en té prou amb això. Dirà que és històric, que els socialistes catalans tenen una enorme capacitat de negociació, que si Carme Chacón està més bona que Angelina Jolie...

Però ara vénen els números. Per començar, segons la famosa disposició addicional tercera (que deuen dir les disposicions addicionals primera i segona que ningú no les hi fot cas?), l'Estat ha d'aportar en inversions el percentatge que Catalunya aporta al PIB espanyol, un 18%. Segons els càlculs de la Generalitat, aquesta xifra hauria de ser uns 44.000 milions d'euros el 2013. Durant l'any 2009 ens correspondria rebre'n 4.626 milions. Sen-sa-ci-o-nal! Oohhh! Que bonic que és Zapatero que ens dóna 4800-4626=174 quilets de més! Estic tant omplert de joia que puc arruinar la família Tous!

Calli, calli... que la cosa continua. Si es veu que del 2007 ens devien 500 milions i encara tenim pendents 150 milions de l'any 2006. I això no ho dic jo no. Ho diu la pàgina web de la Generalitat que és una cosa bastant més seriosa que jo mateix.

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) van aprovar una inversió de 4.626 milions a Catalunya pel 2009. Així que el Saura com a molt pot penjar-se la comèdia d'haver regatejat els 174 quilets. Però si d'aquests 174 quilets restem els 500 que se'ns deuen del 2007, els 150 del 2006 i els 700 de les inversions oblidades el 2008 ens queda que 174-500-150-700=-1176. Així que ens han venut una comèdia on encara hem sortit perdent 1.176 quilets. Bestial, no?

Bé, suposo que no ha entès res del que he dit. Però miri, jo he passat el ratet fent números, he deixat verd als socialistes i al Saura com sempre, i el més futut de tot és que el que he explicat és veritat.

7 comentaris:

10r ha dit...

La majoria d'aquest 4800 kilos deuen anar al pla de millora de RENFE.
A Madrid en tenen un de molt semblant, sense estatut, sense ser insolidaris i sense aportar més al PIB estatal.

Que grans que són el polítics catalans !!!!

Ferran ha dit...

Puc suggerir-te (crec que no és el primer cop que ho faig) que facis arribar una carta als mitjans, explicant-ho? És impossible estar a totes, i una explicació tan clara i diàfana com la teva (excepte pel director del SCT) l´hauria de poder llegir tothom.

Gràcies per les dades!

rosa ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=cmuB-t0cPYg

Salut!!

Babunski ha dit...

r10: Sí, anirà tot cap a RENFE i suposo que cap a rodalies, i rodalies vol dir Barcelona, és clar. De moment sense LLeida_osca, ni LLeida-Viella, ni LLeida-Tarragona ni res...

Ferran: gràcies pel comentari. L'altre cop que m'ho vas dir, en motiu dels famosos 9 s/km del Saura ja ho vaig fer... i res, no la van publicar. NO es poden dir les coses massa clares, que sinó la gent entèn massa i potser no convé, no?

kweilan ha dit...

La veritat és que tal com ho expliques es veu claríssim que ens tornen a estafar uns quants mil.lions.

diseño web lleida ha dit...

Al final es el de sempre

Anònim ha dit...

Hello everyone! I do not know where to start but hope this site will be useful for me.
I will be happy to receive any help at the start.
Thanks and good luck everyone! ;)