dijous, de març 05, 2009

El gran periodisme de la Vanguardia


Ui! Que gran que és aquest diari líder a Catalunya. No m'extranya que sigui el més llegit, el regalen a dotzenes fins i tot a les xurreries.
Escric només aquest post per donar a conéixer l'enquesta que publicava La Vanguardia el dimarts i que podeu veure en aquest enllaç. Digna d'un diari en el qual el Jordi Barbeta està més desfasat que el referéndum de l'OTAN.

Mirin la pregunta que es formula...

¿Deberían devolverse a Aragón las obras sacras guardadas en Lleida?

Homeeeeee! (i dona!)... és que fins i tot em donen ganes a mi de votar que SÍ. A Lleida només estan guardades, aquí som el magatzem de Barbastro i anem fent inventari. Així és normal que votin un 66% de SÍ. Fins i tot ha degut de votar el pallasso aquest de bisbe que ara diu que li fan mobbing. Je! Serà de la feinada que té un bisbe! Ui! Quina feina! I els de CCOO i UGT no es manifesten en defensa dels bisbes? O és que als bisbes no els hi fan EROs?

Què hagués passat si la pregunta formulada hagués estat: S'haurien d'entregar a Aragó les obres que el Museu Diocesà de Lleida té en legítima propietat? Potser canviaria una mica el sentit de la votació, no?

Si és que aquesta gent de Barcelona, els queda tan lluny això... què pensarien si jo fes una enquesta que digués: S'hauria de tornar a Taüll la pintura del Pantocràtor exposada al MNAC? I aquesta sí que és veritat...

De totes formes no es pot esperar gaire d'un diari dirigit per un personatge anomenat José Antich (de la Seu d'Urgell) que parla un català comparable al que parlaria el Fary menjant polvorons. Quina manera d efer malbé la llengua, ja podem fer campanyes ja...

5 comentaris:

Oscar 7m76 ha dit...

És el que ténen els referèndums, que es comencen a guanyar quan es formula la pregunta...

kweilan ha dit...

Molt bo el post, Babunski.

òscar ha dit...

has dit jordi barbeta???
millor no comentar!!!

carina ha dit...

Xiquet,
estem condemnats a ser sempre la perifèria de Barcelona i a restar indefensos davant les mirades centralistes, això de l'art sacre és el conte de mai acabar hi ha massa interessos i al final ens les fotran.
Au, salut i denúncia

Ferran ha dit...

La qüestió és que LV és un diari amb molta penetració (oops!) a Catalunya, i al mateix temps la banya espanyolista ficada al nostre país. Les enquestes que acostumen a publicar al seu web són sempre del mateix color rojigualdo. Quina mandra de diari!!