dissabte, de maig 09, 2009

L'ajuntament de Lleida també és del PSZ


Miri, que per si no se'n recorden, el PSZ no és només Montilla, Zaragoza, Corbacho i Chacón. Que Àngel Ros i Montse Parra també ho són, eh? Que sí que és veritat que l'Àngel Ros ens té molt embadalits aquí Lleida amb els centenars de milions d'obres urbanístiques que ha fet (jo també faria reformes a casa si paguessin els altres), i que també és veritat que cada vegada que obre la boca lo sinyó batlle és per recordar-nos el seu PCiTAL de Gardeny (pels iniciats, Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida), però aquest cop, per lluïment dels nostre oblidat sant patró ha fet honor a les sigles del seu partit i ens ha fet desaparéixer de la Fest Major el concert de sardanes que es feia des de finals dels anys 40. I ja sap qui manava als anys 40, no?

La senyora regidora de Cultura (digui-li cultura, digui-li taller de macramé), la Montse Parra, ens ha venut la història que ha suprimit el concert de cobla per falta de pressupost. Apa! L'Ajuntament no té pestanyó per portar la cobla de Bellpuig i sí que en té per oferir-nos el gran representant de la cultura catalana que és Diego el Cigala. O també té un bon pressupost per pagar la llum de l'arxicatalana Feria de Abril.

Que aquest cop se'ls ha vist el llautó als senyors (i senyores) pesezé. Que s'han carregat el govern nacional de Catalunya, han fet malbé la Ràdio Nacional de Catalunya i ara volen fer desaparéixer la Dansa Nacional de Catalunya. Si és que aquests sozialistes tenen dèria a l'adjectiu nacional (amb ce, no amb zeta). Miri, que vostè al menjador té un gerro horrible d'aquells que regalen les tietes (i poso tieta en femení perquè els tiets no acostumen a regalar gerros horribles), doncs posi-li el nom de Gerro Nacional de Catalunya i en 5 minuts tindrà uns quants sozialistes a casa seva i el convertiran en gaspatxo andalús.

Cap poble s'imagina una Festa Major sense el concert de sardanes. A Lleida gràcies al C.E. Huracans i al Sebastià Gràcia (i també al Centro Sardanista Lérida de Educación y Descanso) ho teníem des de fa més de 60 anys, primer com la Verbena Huracán i més tard com la Diada Sardanista de la Festa Major. La Plaça Paeria era sempre l'escenari de l'acte, (fins que es traslladà a l'auditori Enric Granados) i tots els participants havien de suportar moltes vegades els crits i els insults de la gent que no entenia que aquell acte era quelcom més que un concert de Festa Major. Ara els fatxes no insulten, els sozialistes prohibeixen.

Pobre Sant Anastasi, el tenim oblidat del tot. No hi ha canalla amb el nom d'Anastasi, li suprimim un dels actes centrals del seu dia i l'home encara segueix protegint-nos. Ara no s'esperaria a que Dioclecià li tallés el cap, ara ja s'hagués suicidat ell mateix.

En pau descansi la sardana. I sant Anastasi, és clar!

10 comentaris:

Ferran ha dit...

I de debò que la Paeria ho ha justificat per manca de calers? No han donat alguna altra raó una mica més creïble? Perque vaja, és prou evident que si l'ajuntament d'una ciutat no té prou calers per portar una cobla un cop l'any, és que la cosa està molt, però que molt malament.

Com és que el PSOE català té aquests ramalassos espanyolistes, i tot i això governen a tot arreu? Mmmm... m'hauria d'haver estalviat la pregunta; la possible resposta em posa els pèls de punta :(

Babunski ha dit...

Sí, sí, segons la nota informativa de la regidora de cultura (Montse Parra) als diaris, l'argument era aquest. S'havien suprimit els dinars, aperitius i càterings i dins del mateix pack s'hi va afegir el tradicional concert de sardanes que hauria d'haver tingut avui dia 11 de maig (Sant Anastasi).

Llúcia ha dit...

Traguem-nos tots la bena dels ulls. El PSC ja no existeix, els PSOE se l'ha menjat i a hores d'ara, tots els socialistes catalans ja són PSOE pur i dur. Amb el PSOE treballen, al PSOE veneren i al PSOE ajuden i llepen el cul. I, quin és el problema del PSOE actualment a Espanya? Que no es vegi per enlloc que donen ni que sigui un petit alè d'aire a la Catalunya catalana. Per què? Perquè no es volen desmarcar del PP en la idea d'Espanya única que iguala les autonomies i posa Catalunya al mateix nivell que Múrcia, per exemple. D'aquí plora la criatura. L'Ajuntament de Lleida, que va amb la urna al cervell i la papereta de vot a la butxaca del cor, actua amb aquests paràmetres que, en definitiva, són els mateixos que els del PP, això sí amb l'adjectiu panacea de la cosa 'social' repetit fins a la nàusea. Fet i fotut i per fer-ho curt, que qui marca les prioritats actuals a Catalunya és el PP. O sigui que mana amb una més que minsa representació de vots és aquell PP a qui els societes deien combatre. Per saber què han de fer, els del PSCPSOE es pregunten, què faria el PP davant d'aquesta decisió? I ells, indefectiblement fan el mateix. Per què? Perquè, ara ja s'ha vist, són exactament els mateixos gossos amb diferents collars.

Babunski ha dit...

Sí, sí, per això jo sempre dic que m'és ben igual qui mana a Madrid. Tant els uns com els altres tenen la mateixa idea d'Espanya. L'única diferència és que el PP ens diu la veritat de cara, i el PSOE... ja sabem com actua.

Llúcia ha dit...

Babunski i altres lectors, si podeu llegiu l'article del Marc Álvaro, de La Vanguardia d'avui (també s'hi pot accedir per cimeraextra, a la secció 'La mirada patriòtica'. Diu més o meny el mateix que dic jo sobre PP i PSOE, però més ben dit i més ben argumentat. Bon dia!

kweilan ha dit...

No ho sabia això que expliques. Ho trobo molt fort.

Babunski ha dit...

És el que té pertànyer a una família relacionada amb el món sardanístic.

Ferran ha dit...

O sigui que ho has patit en primera persona, Babunski...

Canya al PSOE, que són uns patètics!

Albert ha dit...

pzoe, i esperem que venen curves, ja veurem a les properes eleccions al parlament, si cal s'agafaràn al pp, i llavors ja pot desapareixer la cultura catalana....

Babunski ha dit...

Sí Ferran, mon pare és un promotor sardanístic i és dels que organitzava des dels anys 60 amb el Grup Sardanista HUracans tota aquesta moguda.

Albert, per sort el PP mai no farà res a Catalunya. Però si algun dia PZOE i PP poden fer majoria al Parlament tingues-ho per segur que pactaran!