dimecres, de juliol 22, 2009

Es de ser inútiles.


Sí, segurament ja s'ho haurà pensat vostè. En veure aquest títol ja ha deduït que aquest article no pot estar dedicat a ningú més que als senyors (i senyores) d'Iniciativa que estan al Govern. Aquest senyor (bé, senyor és un eufemisme, potser li pegaria millor dir-li xancleta posem per exemple) anomenat Joan Saura té unes idees que són superades en intel·ligència per un tros de julivert.

Ara que això dels incendis forestals està de moda, al tarambana aquest no se li acut una idea més genial (és que escolti, és el súmmun de les idees, sen-sa-ci-o-nal) que els pagesos no puguin recol·lectar entre les 2 i les 5 de la tarde. Es veu que els pagesos són bèsties incendàries que van pels boscos aquests dels mixons (i mixones) de les ZEPA fotent brasa als pins. Aquí es veu el cor pixapins del conseller en qüestió, que entèn tant del medi rural com un servidor de literatura eslava.

Aquesta mesura només és una mesura urbana destinada a evitar l'impacte mediàtic dels senyors (i senyores) de Barcelona que vénen a comarques (que bonic això de dir comarques a tot allò passat Martorell!) que es deuen dessolar quan veuen una finca rústica en flames. El que no sap el senyor Saura i de ben segur tampoc saben els senyors (i senyores) de Barcelona és que entre les 2 i les 5 de la tarda són les millors hores per segar el cereal, ja que el gra està sec del tot i la humitat fa malbé el cereal.

El conseller Saura (i els iniciativos) només vol un paisatge bonic perquè els diumengers (i diumengeres) puguin exclamar camacu! i les pobres comarques de l'interior necessiten un paisatge perquè el pagès pugui treballar. Com podrien evitar-se incendis? Deixant que els pagesos cremin rostolls controladament i fent que els ramaders mantinguin el sota-bosc en condicions, per exemple. El que no es pot fer és criminalitzar els pagesos pels incendis i després demanar-los ajuda perquè amb els tractors facin tallafocs! L'incendi de Cabanabona i Sanaüja va ser produït per una torre elèctrica... el Saura tindrà la brillant idea de prohibir el transport d'electricitat a FECSA-ENDESA?

Haurem de crear unes zones ZEPP (Zones Especials de Protecció de Pagesos) per quan el Saura tingui una altra idea. Els pagesos de Lleida ja n'estan farts de les rucades d'aquest mamífer urbà: que si la prohibició de fer circular tractors els caps de setmana, que si les ZEPA, que si les estaques pel transvassament del Segre (o captació temporal)... ja entèn perquè fora de Barcelona no els vota ni Déu (ni Javhè, ni Buda, ni Al·là, ni Odín...) a aquests iniciativos... el partit que més mal està fent a la Catalunya interior.

I per acabar, un fabulós escrit de l'historiador amb crosta Josep Mª Solé i Sabaté sobre la necessitat del Segarra-Garrigues on diu coses que altres no gosen a dir... es nota que és de Miralcamp: http://paper.avui.cat/article/dialeg/170356/canal/segarragarrigues.html

2 comentaris:

Oscar ha dit...

Ep, tu, pagesot de Lleida! No et pengis totes les medalles per damnificació "sauril", que aquí a Can Fanga també n'estem escaldats: la velocitat variable i el bicing són dos exemples.

Babunski ha dit...

Tens tota la raó. El 80 és la tonteria solemne més fastigosa de la història de la humanitat. Quina manera de desaprofitar els cotxes i de perdre temps. Sobretot jo que quan surto de BArcelona ho acostumo a fer a les 10 de la nit, i en aquella hora hi ha un trànsit horrible, com pots imaginar!

A més, allà a la capital heu d'aguantar al Xoan i a la dona, no?