divendres, de setembre 18, 2009

El Félix Millet és un pobre home

El company Òscar del bloc 7m76 fa un article demanant presó pel senyor Félix Millet, aquest gran home d'aquesta gran institució que és el Palau de la Música.

Miri, aquest home, al cap i a la fi, no ha fet res més del que vostè i jo haguéssim fet al seu lloc. I qui diu que ja no ho hem fet? Mirem, mirem que ha fet aquest senyor i veurem que no està tan allunyat del que fem en el nostre dia a dia. I aquest bon home ha acabat demanant perdó per 4 cosetes de no res...

1) Diu que ha agafat 1.300.000 € per fer reformes a casa seva. I què hi ha aquí d'extrany? Vostè ha demanat algun cop un pressupost per tirar un envà? O per fer unes regates per canviar un endoll de lloc? Miri que estic per demanar al sr Millet el telèfon dels seus paletes. Poca cosa devia fer amb aquests quartets. Cuina i lavabo, i no dóna per alicatar més ja. A més el sr Millet diu "Los proveedores que presentaron y cobraron estas facturas al Palau no podían sospechar ninguna irregularidad". És que és normal! Una factura de paletes o de mecànic de 1.300.000 € avui en dia no és res de l'altre món.

2) També diu que en viatges es va gastar un "importe total de estos viajes puede llegar a los 500.000 euros". Ben barat. Aquest estiu a Cambrils em vaig gastar més o menys el mateix en un dinar a peu de port. Entre els musclos, la paelleta, el vi, les postres, el menjar del crio, el pàrquing de l'avinguda del port i la gasolina penso que sobrepassa  la xifra gastada pel sr Millet. Amb això no devia anar molt més lluny de la clamor d'Almacelles.

3) "Compré en nombre del Orfeó y delante de Notario un local que era propiedad de una sociedad mía (80%) y de Jordi Montull (20%), obteniendo unas ganancias económicas aproximadas de 1.500.000 euros". Normal, què havien de fer? Perdre diners? Quants cops s'ha dut a terme aquesta pràctica de vendre un pis o una plaça de pàrquing per una quantitat exponencialment superior a la que li va costar? Va! Que vostè també ho ha fet i content, eh? Aquell apartament a La Pineda que li va costar 3 quilets fa 20 anys ara se l'ha venut per 40.

4) I demana perdó per haver pagat dietes en negre. Je! Serà que no ho hem fet tots això. La típica frase de si m'ho pagués en efectiu no et cobro l'IVA. I evidentment tots (i totes) diem que sí, esclar. A veure qui és el ruc (o somera) que no es vol estalviar un 16% quan ve el llauner a casa.

5) I per últim, es veu que ha futut 3.500.000 € de la seva empresa. I vostè? Segur que ha algun cop s'ha endut un paquet de folis de l'empresa on treballa. O una caixa de grapes, o un rotllo de cel·lo. Jo una vegada em vaig endur un boli i una barra de pegament. I conec gent que fins i tot s'endú el paper de vàter del lloc on treballa. Veu? Qui més qui menys tothom ho ha fet això també.

Així que per tot això no cal que li facin tornar la Creu de Sant Jordi al sr Millet. Només cal que ens la donin a tots (i totes) els altres i tant contents. O no?

12 comentaris:

Ferran ha dit...

Hehe... ben vist, Babunski. De totes formes, encara que tots siguem Millets en potència (o en "fets a petita escala", podriem dir-ne)... mmm... sí, que pagui a presó pel mal que ha fet, el moral en primer lloc.

Des d'un punt de vista pràctic... no ho entenc: aquests lladregots, realment es pensen que no els enganxaran? Endur-se algún boli del curro és una cosa, però prou diners com per viure de rendes durant tota una vida... hola??

Flipo.

Babunski ha dit...

Aquest home mai no ha estat aigua clara. Tots aquests desfalcs tan bèsties ja se sabia de fa anys que els feia. A més tenia molt amenaçats a qui coneixien aquests moviments de diners. Qui se n'anés de la llengua la portava clara. Una mica com la camorra...

XeXu ha dit...

Just ahir a la nit m'explicaven en detall el cas, ja que només ho havia sentit per sobre. Sembla ser que el van enxampar, que si no, encara estaria pensant quina seria la seva propera estafa. Que n'és de fàcil penedir-se quan t'han descobert...

Babunski ha dit...

Per motius familiars conec la trama i és molt més extensa del que es diu per tot arreu. Ja ho he comentat abans... camorra siciliana.

Oscar ha dit...

pobre home...

kweilan ha dit...

Això de què hagi "confessat" és d'un morro inexcusable.

kweilan ha dit...

I molt bo l'apunt, babunski!

Dani R. ha dit...

L'operació d'enginyeria financera del punt 3 és magistral. Em compro un local amb la pasta que us estic birlant i després us el venc. Quin crack!

10r ha dit...

Doncs és veritat. El que ha robat és calderilla. L'any 2008 va tenir un sou de 1.600.000 euros. Tenint en compte que va estar al front del palau 30 anys, robava "només" un 7% del seu salari.
Amb aquest paio han d'anar a la presó tots els desgraciats que permet que un càrrec públic (o semi-públic) tingui aquest sou.

Anònim ha dit...

Poca conya amb aquest cas.... que al final aquest paio no entrará a presó... i cada dia tenim milers de petits miserables que roben 200 o 300 euros i VAN DIRECTAMENT A LA PRESÓ... i si demanen perdó també van a la presó... amb aquestes conyes al final justificarem que aquest tio no entri a la presó que és REALMENT EL QUE HA DE FER LA JUSTICIA I ENCARA NO HA FET.

Babunski ha dit...

Anònim: tant de bo anessin a la presó aquests que roben 200 €. Estic bastant cansat de llegir al diari que detenen algú per vint-i-cinquena vegada per petits furts.

Anònim ha dit...

Doncs et ben asseguro que van a presó... aixó sí... molts si que són veritables POBRES BESTIES... no com en Millet que sí és "bèstia" però de pobre no en té res... de res... i avui surt a el periòdico un sociòleg que diu "PRESSUMPTE" quan hauria d'haver dit "CONFES CULPABLE" i suggereix l'OSTRACISME com a càstic... home.... aixó ja és massa... si toca PRESÓ doncs que vagi a presó...