diumenge, d’octubre 18, 2009

Ni així em puc creure al Zapatero


A veure, partim del supòsit que sí. Que això de publicar el patrimoni dels ministres ( i ministresses?) del Govern espanyol al BOE és una lloable mostra de transparència. També seria interessant que la resta de polítics (i polítiques) autonòmics i municipals prediquin amb aquest mateix exemple. Per cert, alcaldes i regidors estan obligats per llei a fer el mateix. I ja ho fan, ja, subscriuen la declaració jurada però l'entreguen al secretari de l'ajuntament que la guarda amb pany i forrellat. I avui pau i demà glòria.

De totes formes, després de mirar-me una mica el patrimoni dels polítics espanyols, permeti'm que no entengui algunes coses...

1) El senyor Zapatero declara com a valor dels seus béns i immobles 37.259 euros. Vostè deu saber que el sr Zapatero cobra una mica més que vostè i jo junts (i potser que la suma del total de sous de tots els lectors d'aquest bloc)... i en tots aquests anys només s'ha pogut comprar una plaça de pàrquing, no? 37.259 € és el que val un pàrquing a Lleida i en una zona no gaire cèntrica, no es pensi vostè!

2) El tercer vicepresident, Manuel Chaves, només declara un patrimoni de 68.964,29 euros, sense passiu, dels quals 46.502 són béns immobles. A veure, el sr Chaves va estar 4 anys de ministre de treball al govern de Felipe González i ha estat 17 anys de president andalús cobrant 13 milions de pessetes anuals. Amb tot això, només ha pogut estalviar el que diu aquí? Pobre home! Si que deu notar la crisi! Si aquest home deu menjar a Càrites. A veure si al final ens haurem de creure que els catalans expoliem els andalusos...

3) Com és possible que les hipoteques que paguen Trinidad Jiménez, Carme Chacón i Pepiño Blanco superin el valor dels seus immobles? S'ho van prendre molt seriosament això de la bombolla immobiliària, no? Pobres! Uns altres que també noten la crisi... i nosaltres queixant-nos tant i els nostres ministres deuen fer mans i mànigues per arribar a final de mes.

4) Bibiana Aído declara 38.918,65 euros (dels quals 21.415,13 són béns immobles). Els seus deutes i crèdits sumen 109.722,39 euros. Per això deu ser d'igualtat, perquè està igual que tots nosaltres aquesta pobra senyora. Segons la meva declaració de renda el meu patrimoni és més gran i tot. I això que només tinc un pis al barri de Cappont i un terç de finca a Alguaire.

5) L'alegria que tenen tots els ministres que no són catalans perquè del patrimoni que hereten, poden pagar l'impost amb el canvi de l'esmorzar.

Que no, que no cola, Zapatero. I ja portem 4.652.732 vegades en dos legislatures.

5 comentaris:

XeXu ha dit...

Caram, no coneixia jo aquestes dades, però són força gracioses. Perquè això és un text humorístic, oi? Has d'estar de conya...

kweilan ha dit...

Molt bo, Babunski i és que el llistat d'aquests patrimonis que han fet públic és inversemblant del tot.

Albert ha dit...

és el patrimoni A, després hi ha un B, en el cas dels del pp hiha desde la B fins la Z....

Dani R. ha dit...

Evidentment aquetes xifres no colen... si te les mires una mica, però sabeu quanta gent és incapaç de veure la trampa que suposen?

Quedaríeu parats de la quantitat de gent que és incapaç de detectar la trampa que ens fan... i clar enganyat a aquests ja n'hi ha prou per guanyar eleccions.

Mentre la societat millor informada i formada d'aquest país continui renunciant a exercir el seu dret a vot estarem cardats.

Governar sabent que el 60% de la població sua d'anar a votar és moooolt fàcil.

Babunski ha dit...

Xexu: aquest és el problema del meu bloc, que quan explico les coses tothom s'ho pren en conya... i més quan són veritat! Si les vols veure: http://es.noticias.yahoo.com/5/20091015/tlc-zapatero-declara-un-patrimoni-de-209-5da5357.html

kweilan: a no ser que ho tinguin tot a nom de la dona...

Albert: i en el cas Millet, com continua l'abecedari?

Dani: el problema no és que se'l creguin a Espanya, els espanyols que facin el que vulguin, que la història ja els ha retratat prou. El problema és que se'l creguin a Catalunya i a les properes eleccions torni a treure 25 diputats! Això sí que és preocupant!