dijous, de desembre 31, 2009

2009: any de lladres (millet) o de ganduls (TC)?


Any de sigles: T1, U2, FROB, Pla E, ERO, AH1N1, CR9, TC, LEC, 13-D, 13-S, PDD, LOFCA, ILP. I noms, per dolent Bartu, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Luigi, Félix Millet, el Montull i el consogre, l'advocat de la Falange, Paco Camps i el seu sastre, Costa, Gurtel, el Bigotes, el Albondiguillas, el fills de Centelles, Patxi López. O per bé: Carles Móra, Stieg Larsson, el Celler de can Roca, Alfons López Tena, Anna Arqué, Uriel Bertran, Joan Carretero. O no sé: Aminatu Haidar.

Finançament. Traspàs de rodalies. Estatut, estatutet, carpaccio d'estatutet. Principi d'ordinalitat.  L'editorial conjunt. Impost de successions. Reagrupament. Arenys de Munt. Manifestacions de la Falange. Segrest de l'Alakrana. Segrest a Mauritània. Els bombers d'Horta de Sant Joan.  Els blocs del Seminari. 420 €. Les xiulades l'11-S. Boicot a Noa. Les filles gòtiques de Zapatero. La Corazonada de Rio. La Fira de Sant Miquel sense tractors. Les dones de Tiger Woods. Casal Rock. Curses de braus, sí o no? Tamifú. El nas de Belén Esteban. E-books. Tonight, tonight, tonight...

En el món de la música ens han deixat a part de l'omnipresent Michael Jackson, Willy deVille, Antonio Vega, Mari Trini, Koko Taylor, Les Paul, José Ramón Ordóñez (cantant d'Stukas), Mary Travers (de Peter, Paul & Mary), Alicia de Larrocha, Mercedes Sosa, Luis Aguilé, Stephen Gately (cantant de Boyzone), Rudy Ventura.

L'espectacle es va posar de dol amb Pepe Rubianes, José Luis López Vázquez, Mercè Lleixà, Marilyn Chambers, Mary Carrillo, Joan Monleón, Farrah Fawcet, Valerio Lazarov, Patrick Swayze i Joe Forga.

I un any bastant horrible esportivament parlant. El Lleida en posició de descens a 3a, el Lleida Bàsquet ha de baixar per temes econòmics, el Llista d'hoquei passa de ser l'equip revelació de la Lliga passada a les penúries econòmiques aquesta temporada i el CECELL ha de renunciar a pujar de categoria per falta de solvència econòmica. Només el Borges Grup Vall, o l'Associació Lleidata d'Hanbol i el Benavent deixen el pavelló esportiu lleidatà amb honor. Més medalles de Saul Craviotto, García Bragado i Marc Márquez. A això li sumem les baixes lamentades de Dani Jarque (21), Bobby Robson, Martínez Sosa, Alonso Larios, Robert Enke, Frank Vanderbroucke, De Nigris i el tiki-taka d'Andrés Montes. I per acabar, Cruyff seleccionador català i Maradona diu "que la sigan chupando".

I a més hem dit adéu a Mario Benedetti, Corín Tellado, Corazón Aquino, Pepita Raimundi, Mavi Dolç, Joaquín Ruiz-Jiménez, Isidor Cónsul, la iaia Ramona de cal Jaumet, el meu perruquer Lluís, l'empresari assassinat Santiago Mir, Mikel Atxaga, Baltasar Porcel, Julia García-Valdecasas (adéu i no tornis!), Vicent Ferrer, Sabino Fernández Campos, Manuel Prado y Colón de Carvajal, Mariló Casals, Feliu Matamala, Romà Sol, Joan Martí Alanis, Albert Dou, Jordi Sabater-Pi, Claude Levy-Strauss, Raul Alfonsín, Armand Bassi, Antoni Farrés i Jordi Solé Tura.

Amb aquest panorama... el 2010 pot ser pitjor? Que tingueu una bona entrada d'any!


8 comentaris:

Jordi ha dit...

Gent que ens podia agradar més o menys, però al capdavall persones com tots nosaltres. Esperem un 2010 sense tantes pèrdues i amb l'objectiu de millorar el planeta i la seva salut com a única "guerra".

Feliç any nou des del Maresme.

RoGraJo ha dit...

Com sempre genial Babunski.

M'he permès el luxe de copiar aquest resum al meu bloc (http://rograjo.blogspot.com), citant el teu nom, és clar. Si no et sembla bé m'ho comentes i l'esborro OK?

Una salutació a tothom des de Lleida, i ...

... FELIÇ 2010!!

Anònim ha dit...

Un resum molt complet del 2009.
Molt Bon Any!

XeXu ha dit...

Molt exhaustiu! Cada any moren persones conegudes, què hi farem. De la majoria que has anomenat no en tenia ni idea, així que m'ha servit aquest post per estar al cas. Gràcies, encara que sigui per passar-me les necrològiques.

Bon any 2010. Si l'any que ve no estem en el teu resum, millor que millor.

Babunski ha dit...

Jordi: Gràcies. De fet de pèrdues cada any n'hi ha, però no recordo cap de tan tràgic com aquest en el món de la música... o potser és que cada cop em faig més gran també.

RograJo: Cap problema. El que hi ha a la xarxa és per compartir-ho. Accés lliure a tothom. Bon any!

Albert: gràcie si bon any també!

Xexu: esperem que jo tampoc surti en el resum de l'any vinent, si més no en l'apartat de les necrològiques... si que és veritat que m'ha quedat massa tètric aquest resum. Tan dolent ha estat el 2009?

kweilan ha dit...

Sempre fas uns resums boníssims. Bon any 2010!!!

Babunski ha dit...

Bon any 2010, kwei!

Ferran ha dit...

2010 podria ser pitjor, amic Babunski... però no ho serà, perque no li ho permetrem!! (enviant energia positiva al planeta sencer, per un any com cal, coi, que ja toca!)

Salut, i bons Reis!