divendres, de desembre 18, 2009

Atac sobtat de sostenibilitat

Miri, després de veure el paper fo-na-men-tal que han tingut aquests homes (i dones, i animals i coses) d'Iniciativa en la negociació de l'Impost de Successions (un gran paper el seu) m'han agafat unes ganes irreversibles de convertir-me en un personatge amb grans dosis de sostenibilitat. Vull lluir sostenibilitat per tots cantons durant aquestes festes del solstici d'hivern (noooo! no puc dir de Nadal perquè se'm podria enfadar el col·lectiu no catòlic i cal ser un sostenible multicultural).

A casa enguany he posat un tronc i una tronca (per allò de la paritat, sap?). A la tronca no la picaré ja que podria denunciar-me amb la llei de violència de gènere a la mà. El tronc el faré cagar però sempre abans parlant i dialogant amb ell de forma tolerada. Per evitar que el pobre tronc pateixi, el bastó biodegradable que hauré comprat en un botiga de Comerç Just sense que em donin ni bossa ni paper per embolicar-lo el folraré d'escuma de matalàs reciclat. Mentres celebrem la cerimònia de la cagada del tronc, tant el tronc com la tronca tindran a la seva disposició un GPS i un telèfon mòbil en posar-se en contacte amb Sanitat Respon o el 012 per si consideren que el tracte donat és vexatori. Observadors d'Amnistia Internacional faran un informe sobre el tracte al tronc de Nadal.

Al pessebre, a part del rei negre (que ja no li diré negre sinó que serà anomenat rei de pell fosca) hi haurà un rei asiàtic, un homosexual, un bisexual i un transexual. Evidentment hi haurà reines magues també amb una pancarta sobre l'avortament lliure. Per tal de no patir amb els sentiments dels pobres camells (i camelles) seran els reis mags (i reines magues) qui portaran els camells a sobre, això sí, sense superar els 80 km/h. L'establia serà una casa okupada per una família progre i monoparental amb el nen Jesús i la nena Jesusa. Els pastorets (i pastoretes) estaran manifestant-se a favor dels drets d'autor (i autora) de la SGAE i acompanyats de pósters d'Aminatu Haider. La presència de figuretes serà paritària i la caganera podrà exhibir el seu cul a partir dels 16 anys sense permís patern (ni matern). La durada estipulada del pessebre ha de ser des de Halloween fins a Carnaval, per tal de no fer-la coincidir amb la Setmana Blanca del febrer.

I el dinar de Nadal serà a base de kus-kus, falafel i shuarma. Tots els productes seran ecològics i no transgènics com les tomates amb gust de tomates. I a l'hora de la sobretaula una mica de marihuana legalitzada mentres tots els convidats (i convidades) cantem "fum, fum, fum" en diferents idiomes de diferents continents.

I tot això amb la calefacció apagada per no augmentar la temperatura mitjana del planeta i no contribuir amb l'escalfament global. Miri que fins i tot podríem obrir els aires condicionats.

9 comentaris:

Jordi ha dit...

jajaja molt bona aquesta visió de les festes de Nadal.

Sería el Nadal més progre i diferent de l'historia però no descarto fer-ho algun any.

Ferran ha dit...

Hahaha!!, aquest t'ha sortit rodó, Babunski; en sèrio! Boníssim! :-)

XeXu ha dit...

Molt bo l'escrit. Però em sembla que m'agrada encara més perquè ridiculitza els d'iniciativa, encara que no els cal ajuda...

Babunski ha dit...

Xexu: de fet la idea inicial era aquesta, ridiculitzar els d'iniciativa. La idea em va venir ja fa temps quan algú va proposar canviar el nom de les vacances.

Jordi: com tinguem més tripartit iniciativo pots contar que algun dia acabarem així.

Ferran: gràcies, és tot honor que un especialista en lletres com tu m'afalagui l'article!

Anònim ha dit...

El teu serà el tronc més feliç de totes les llars catalanes. El que no sé és si cagarà res.

Dani R. ha dit...

No sé si riure pel teu enginy o posar-me a plorar per que la crítica que fas és demolidora.

Bon Solstici!

kweilan ha dit...

Boníssim, Babunski!
Bon Nadal!

Babunski ha dit...

Gràcies a tothom per les vostres felicitacions i que tingueu unes molt bones festes sostenibles del Solstici d'Hivern!

Jaume Pubill ha dit...

MOLt bo! Si em permets, el reproduiré al meu blog, citant el teu, naturalment.
Crec que val la pena que es llegeixi.
No coneixia el teu blog. Ja hi tornaré a entrar en endavant.
Bones festes.