dissabte, de març 06, 2010

Les Garrigues perillen...


En un article del juny de 2007 ja em queixava de la situació de les nostres comarques respecte la gran àrea metropolitana (aquest invent socialista més o menys creat per demanar que l'alcalde d'Hospitalet sigui president de la Generalitat). Ja saben vostès la teoria aquesta que només es creuen ells i que diu que si són més gent ja poden manar i portar-nos la merda cap a les comarques d'allò que en diuen territori. Això és com si en una escala de veïns en un pis on visquessin 10 persones llancessin la basura a casa d'un veí que està sol al seu pis.

Aquesta setmana ha sortit a la premsa que hi ha la intenció de palplantar 265 aerogeneradors a les Garrigues i al Baix Segrià (bé, al cap i a la fi les Garrigues històriques que es diuen), la qual cosa representa una quarta part dels que hi ha a Catalunya! Carai, miri, tots aquells ecologistes barbuts de capital que volen tancar Ascó ara volen omplir Cervià de les Garrigues, Bellaguarda i Almatret d'aerogeneradors... tot plegat per fer funcionar el seu aire condicionat sostenible que tenen a casa!

A casa de la pobra gent, tothom hi crida i ningú no hi sent. Les comarques que sempre han estat més pobres i oblidades de Catalunya (Priorat, Terra Alta i Garrigues) han de patir aquesta invasió de sostenibilitat per poder mantenir les neveres del Baix Llobregat o el Barcelonès. Per què no se les posen a Sant Cugat, al Tibidabo o a les urbanitzacions del Figaró-Montmany?

Ha costat molts anys que les Garrigues guanyés la seva marca turística. L'arbequina. El millor oli del món amb la DOP més antiga del país i un grau d'acidesa menor del 0,8 (amb una mitjana del 0,2). Amb cooperatives modernes com la de Borges o cooperatives amb molins tradicionals com la de Sant Isidre Llaurador de la Pobla de Cérvoles (on tenen un tros d'obús de la Guerra Civil de campana!). A la Granadella cal visitar la catedral de les Garrigues i tastar els barretets d'aumella i clara d'ou. A Bovera trobem un mirador amb vistes espectaculars al Priorat, els ports de Beseit i la vall de l'Ebre (i Ascó també). Al Vilosell i a la Pobla de Cérvoles, al peu del riu Set, ofereixen uns dels millors vi que existeixen i que són DO Costers del Segre. La vila medieval de Vinaixa que encara conserva el seu castell, igual que a l'Albi i la Floresta. Escampades per tota la comarca trobem les cabanes de pedra seca que són testimonis de l'arquitectura popular, juntament amb les espones.

I després de veure tot això, a dinar als Fogons de la Carme a Cervià, a fer el cafè a l'Slàvia de Borges i a dormir a Cal Pastor de la Pobla de Cérvoles o a ca la Fineta del Vilosell.

Si es deixa perdre tot això, acabarà vostè sucant el pa amb oli Castrol.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

[b]Garmin автомобильная карта Украины 3D[/b]

Garmin карта автомобильная Украины 3D включает в себя:

* детальная дорожная сеть (дороги как шоссейные, так и грунтовые, развязки по Украине),
* границы и названия населенных пунктов,
* подробное отображение улиц и дорог во всех населенных пунктах, вплоть до ПГТ (поселок городского типа) в маштабе 1:100 000,
* функция автопрокладки маршрута,
* планы 153-ти городов в масштабе 1:10 000 с адресным поиском. В рамках города прокладывание маршрута происходит с учетом знаков ограничения дорожного движения и ПДД,
* железнодорожную сеть,
* гидрографию и растительность,
* базу точек Poi, более чем 120000 мест интереса (заправки, банки, гостиницы, рестораны, кинотеатры и многое другое).

GPS карта Garmin осуществляет поиск адресов с нумерацией домов и сообщение между населенными пунктами Украины. Все дороги, отображаемые на GPS карте, соответствуют реальным по осевыми полосами разметки. Благодаря этому, маршруты маневрирования являются корректными и подъезды к месту назначения соответствуют стороне движения. Данные GPS карты Garmin отображают реальную форму и нумерацию застроек.

GPS карты Garmin совершенствуются каждый день благодаря анализу треков. Регулярно добавляются транспортные развязки, улицы и корректировки по ПДД (например, одностороннее движение, направление движения, ограничение скорости, запреты поворотов). Обновления GPS карты Garmin осуществляются исключительно по существующей ситуации на дорогах Украины.

[url=http://info.je1.ru/GPS_028.html]Подробнее...[/url]

Anònim ha dit...

El centralisme barceloní des d'on es prenen les decisions en aquest país, a aquest pas, es carregarà el territori. I segur que hi ha qui ni tan sols coneix l'existència d'aquestes comarques. El desconeixement del país que demostren és ridícul i penós.

kweilan ha dit...

Un encant d'apunt però que fa venir tristesa a la gent dels pobles.

Miki ha dit...

Coi pues que hi fiquin una central nuclear i una deixalleria atomica, que segur que millora en molt el paisatge.

elsfogonsdelacarme ha dit...

Gràcies per citar-nos! i tens raó si no hi fem alguna cosa sera difícil preservar aquesta comarca que tant estimem!

David ha dit...

He afegit DES DE LLEIDA a "els blocs que llegeixo" del meu nou bloc DE CAMÍ CAP A CASA (www.decamicapacasa.blogspot.com)
Una abraçada!!!

10r ha dit...

Doncs no sé que tens contra els molins. A mi m'agraden, els trobo espectaculars i no fan gens de lleig al paissatge, tot el contrari.
Suposo, pel que dius, que a casa no tens aire acondicionat, que vas a tot arreu en bicicleta i que a l'hivern no engegues la calefacció. Tampoc deus creure en l'efecte hivernacle però sí deus creure que el petroli i l'energia nuclear són inesgotables. Tampoc deus haver pensat que si els habitants del tercer món consumissin una quarta part de l'energia que consumim al primer món no n'hi hauria per a tothom.
Creus que el molins són lletjos? Doncs t'aguantes, molts més que en necessitem.
P.S. Tot apunta que el Laporta s'en va a reagrupament.... Quin desastre !!!! Has sortit del foc per caure a les brases "Que sí estamos tan mal !!!!!!"

Anònim ha dit...

Побывал на днях в Казани и в Нижнем Новгороде, и очень удивился разбросу цен на услуги интернет провайдеров. Всегда считал, что цены должны быть в принципе одинаковыми в соседних регионах, ан нет. Хотелось бы поинтересоваться, из какого Вы региона (обращаюсь как к автору сайта, так и к его читателям), какой у Вас провайдер, ну и стоимость услуг в месяц. Берём только проводной интернет (любой), стоимость интересует при скорости 1 Мегабит/с.
Заранее спасибо всем, кто откликнется и примет участие в моём скромном исследовании.

Babunski ha dit...

10r: Jo no vull molins, jo vull nuclears, vaig a lo pràctic.

David: Faré el mateix amb el teu, solidaritat blocaire.

10r ha dit...

Ok... Si vols nuclears retiro bastant del que vaig dir.
Tot i que l'urani també s'acabarà algun dia.