dimarts, de maig 11, 2010

Jo també vull votar a la consulta de la Diagonal i a les eleccions del Barcelona


Les paraules Diagonal, Barça i Barcelona (com a concepte, no com a ciutat) per mi representen el mateix que per a un barceloní poden representar les paraules Paseo de la Castellana, Real Madrid i Madrit (com a concepte, no com a ciutat). El Punto Pelota és el mateix que la redacció d'esports de TV3 o RAC1. I Tomás Roncero és la versió madrilenya de Lluís Canut. Tot és el mateix. El concepte Madrit i el concepte Barcelona només es distingeix pel nom. La simbologia del centralisme més absorvent i impositiu que s'imposa des de l'entrada de Martorell. No sé pas si amb el tema del 4rt cinturó s'ampliarà la zona aquesta...

Doncs bé, com a tots els catalans (i catalanes) ens afecten (o ens volen fer afectar) tots els temes que succeeixen en aquella zona proposo que tots (i totes) puguem votar tant a la consulta (o referèndum, que encara no sé pas quin cony de diferència hi ha) de la Diagonal i a les eleccions de la presidència del Farça (ui, perdó, Barça... en què devia estar pensant jo!).

Miri, si a per la Diagonal passem més gent de Lleida que no pas de Barcelona. Posi's un dissabte a l'alçada del Parc de Pedralbes i comenci a comptar matrícules que comencen per L. Si el Corte Inglés de Plaça Catalunya el dissabte està envait de lleidatans (i lleidatanes sobretot... els lleidatans anem més per obligació)! I volen canviar la Diagonal sense preguntar-nos-ho a naltres? Ambaparà! I la quantitat de viatges que hem de fer per visitar oftalmòlegs, ginecòlegs, ornitòlegs i altres espécies acabades en -òlegs? Fixi's si és important la sanitat barcelonina que fins i tot el rei va a operar-se. Es veu que al clínic no hi ha llista d'espera, perquè a aquell pobre home l'han agafat de seguida. I això que ni tan sols cotitza a la Seguretat Social! Ja veu, amb immigrants com aquest a Barcelona no li cal més propaganda... la ciutat dels hospitals... tots els hotels plens de gent que va a visitar-se i dels seus parents... i un fórum...

I a les eleccions del Barça encara amb més motiu. Aquella gent del Barça no para de repetir que el seu club és el club de Catalunya i de tots els catalans (i catalanes?) i no sé quantes imbecilitats més. Doncs si ha de ser el club de Catalunya que ens deixin votar a tots (i totes), no? Com a la Generalitat. Que aprofitin i que es presentin els mateixos partits i que en una nit electoral surti per TV3 (Barça TV) el Francino amb les forquilles dels membres (i membreses) de la junta. I que hi hagi tripartits. I que dins de la directiva hi pugui haver algú de Ciutadans (i Ciutadanes?) i dels seus 34.800 sectors crítics. Tot plegat no costaria gaire més organitzar-ho, els mitjans de comunicació ja dediquen més minuts electorals a aquestes eleccions que a qualssevol altres. A mi no em faria res anar a votar, coses més inútils hem votat aquesta vida... digui-li Estatut, digui-li COnstitució Europea, digui-li Zapatero...
I ara ens volen tornar a fotre l'aigua... colla de pops d'aigüera...

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Entenc la teva crítica cap el centralisme barceloní. Menys al TN Comarques i d'alguna notícia que se'ns presenta com alguna cosa quasi "folclòrica", ben poca cosa sabem del que es cou fora de l'àrea metropolitana.
Sobre el cas concret de la Consulta, la propaganda de messianisme i autoelogi que hem hagut de suportar de l'alcalde ha estat brutal. Quines ganes tenia de votar la C!

Jordi ha dit...

Jo també entenc la teva crítica al centralisme que té Barcelona. Jo tampoc sóc de la ciutat però sí de l'àrea metropolitana més o menys i també ho noto. Jo, sincerament, no sé ni quines opcions hi ha per a la Nova Diagonal.

Una abraçada.

Ferran ha dit...

M'apunto al carro de la denúncia del centralisme barceloní, malgrat tot. M'atabala pensar que el centralisme espanyol que no deixo mai de criticar, es repeteix també al meu país de forma descarada. Potser els del sud som així, centralistes de mena, i no podem fer-hi més? Espero que no.

PS1: Madrit m'encanta, he de dir. Això sí, per tres o quatre dies; al quart, la caspa i les pajarites dels cambrers comencen a caure'm al damunt com una llosa.

PS2: quan "Barsalona" tingui els Jocs de dos-mil vint-i-noséquan, demanaré que a Lleida s'hi construeixi una pista d'esquí. Potser fent un pendent des de la Seu Vella...

r10 ha dit...

Quina mania tens a la pobre gent de Barcelona. Prou pena tenen de viure tant apretats.
No és veritat que sempre parlin sempre de Barcelona, et puc assegurar que a Salt estem fins els c.. de que parlin de nosaltres.


Sempre t'ho dic, "sé del Barça és el millor que hi ha !!! tants milions de persones no poden anar errats !!!! Acabo de passar un cap de setmana increible a París vivint l'ambient de la Final Four de Basquet. Tu no ho podràs fer mai... o sí. Rectificar és de savis !!!!!

Babunski ha dit...

Mireu quina casualitat que justament avui, el Jordi Basté en la seva tertúlia ha fet esment al fet que s'estigui parlant de la Diagonal com si fos un carrer de tot Catalunya. I això que la seva tertúlia és de les coses més barcelonitzadores que hi ha!

Ferran: a Lleida ja tenim pista d'esquí. L'han fet aquest hivern quatre pijos d'un local de marxa de moda que es diu Excess. ara bé, no tinc ni idea de si ha tingut èxit o no.

r10: El bàsquet no m'importa gens ni mica, de fet no m'agrada gens. Que milions de persones no poden estar equivocats? Quanta gent va votar a Zapatero?

kweilan ha dit...

Tu sí que ets un lleidatà militant!

Babunski ha dit...

kweilan, i aquest és el problema, que cada cop en som menys!

Assumpta ha dit...

Ei... tant negativisme no és bo pels nervis, de veritat, eh? ;-)

Si pagues la quota de soci, et deixaran votar... Fes-te soci ara i a les properes votes jejeje

Des de Reus: Visca Barcelona i visca el Barça! ;-)

Ferran ha dit...

Assumpta, crec que no has entès bé l'apunt... aquests del Barça...

Ferran ha dit...

Ep, aquest Ferran d'aquí dalt no sóc pas jo, eh?

Aquests de l'Excess, Babunski... ves que no siguin uns pijo-amics de l'Hereu, avançant-se...

Babunski ha dit...

No, no, Ferran, el Ferran-Ferran de dalt sóc jo.
I sí, tens raó, aquestos de l'Excess sôn uns pijos, ara bé,a mics de l'Hereu... no conto pas!

Assumpta ha dit...

Ai, jo pensava que sí que l'havia entès, però potser no... No seria la primera vegada que no entenc un post, tot i que els llegeixo amb atenció, eh? :-))

A veure, tu ets anti-Barcelona i anti-Barça i parlaves com a tal... Dir-te que et faci’s soci era broma, clar :-))