dijous, de juliol 29, 2010

I si és identitari, què?

Avui portem un matí debatent si el debat sobre la ILP antitaurina que es va realitzar al Parlament és identitari o no és. Els protaurins diuen que sí, i els antitaurins diuen que és simplement animalista. De fet, el Joan Puigcercós s'afanya a dir a totes les entrevistes que no hi ha gens de debat identitari. Però, i quin mal hi ha en què n'hi hagi? Que el Parlament de Catalunya no pot debatre el que li dóna la gana (després a Espanya fan el que volen amb el que aprovem aquí, però el que es diu debatre encara ens deixen)? El Parlament si vol pot fer un debat sobre el temps de durada dels temporitzadors de llum dels lavabos dels bars (deixo aquí la idea, trobo molt lamentable que a la majoria de bars se t'apagui la llum a mig pixar). A veure si ni serem nació, ni decidirem ni podrem parlar al Parlament!
Però com vostè segur que estava esperant la meua opinió sobre el tema no m'he pogut esperar a fer un article. Per mi, el debat té una part important de tema ideològic:

1) El toro és el logotip d'Intereconomía. No, això no és identitari es veu, noooooo!

2) El toro és el símbol que hi ha al mig d'aquelles banderes que treien al carrer ara fa uns dies tota una espécie d'individus amb pentinat de cendrer i ulleres de policia nacional. Això no deu ser identitari, nooooooooooooooo!

3) El toro és el símbol de l'Espanya més arcaica i casposa. De l'Espanya del tablao, de la sevillana, de la Guardia Civil... tampoc deu ser identitari això. De fet això no ho dic jo (bé, sí ho dic), sinó que ho deia ja gent molt més intel·lectual (i respectable) i molt més espanyola que jo com Antonio Machado o Unamuno.

4) Les corrides de toros van ser declarades Fiesta Nacional (Española, esclar!). No, i això tampoc deu ser identitari, noooooooooo.

5) Veient qui va votar en contra: PP-PSOE-Ciudadanos... queda clar quina és la posició dels grups parlamentaris... més nacional (espanyol!) que tots aquestos junts ja m'explicarà que hi ha.

6) Tots els protaurins que he sentit fins ara entrevistat han parlat en castellà... això només és una dada. I ningú ha donar arguments a favor d'aquesta expressió cultural (????). Només amenaces, insults ("falta de sentido común de los catalanes") i pixades fora de test. Ara bé, què esperem d'una gent que disfruta fent tortures als animals? La llei de protecció dels animals els hauria de protegir també?

El debat dels toros no l'hem polititzat els catalans. El va polititzar el primer individu que se li va ocórrer fotre un toro al mig de l'estanquera. Deixem-ho clar!
P.D: Una curiositat que potser ja significava alguna cosa en el seu temps. A Lleida, la plaça de braus que vam tenir se la va endur un tornado als anys 50. Una premonició? Estava situada a l'encreuament de Ricard Viñes-Prat de la Riba (General Mola en aquells temps)-Rovira Roure.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Els mateixos que utilitzen l'argument de la "identitat" són els que tenen justament l'element identitari com a únic "argument" per a defensar aquella salvatjada. Són els que van destrossar mig Barcelona quan va guanyar la seva selecció, els que van entrar a la seu d'Esquerra de l'Eixample a destrossar-ho tot, els que deien que TV3 era la "televisión del régimen" i els que cridaven "nazis" i "fascistas" als contraris a les corrides.
Ahir el Parlament va fer el seu primer gest de dignitat en molt i molt de temps. N'esperem algun més!

Anònim ha dit...

Sobre la pregunta, no ho sé. Està la cosa força complicada (i no serà perquè hàgim exigit res, al contrari) però espero que finalment tots plegats siguin responsables i siguin capaços d'entendre que o ens unim tots o la cagarem.

Murphy ha dit...

Indepedentment de les simbologies, curiosament ningú va fer cap comentari quan en certs indrets de les espanyes es va prohibir aquell aberrant costum també de llençar una cabra des de dalt d'un campanar, tothom va trobar que, evidentment, aquell maltractament d'un animal per una raó purament ociosa i que es considerava una tradició del lloc en concret(no difereix gaire de les corrides de toros en aquests aspectes) era quelcom que s'havia de prohibir.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb lo dels llums dels lavabos!

sànset i utnoa ha dit...

Ells, que són una Nación, i nosaltres no.

Ells, que poden polititzar i nosaltres no.

Ja ho sabem, per ells no som res. Ells per nosaltres, haurien de ser menys que res.

*Sànset*

Babunski ha dit...

Sànset: Quanta raó tens en tant poques paraules!!

Murphy: doncs quan això passa a CAtalunya es veu que les ideologies han d'entrar a debat.

Albert: per primer cop Catalunya s'ha internacionalitzat separada de les espanyes. I haurem quedat molt bé realment!

Tere ha dit...

NO AL PATIMENT DELS ANIMALS.