dissabte, de novembre 27, 2010

Guanyaran els paletes


Quan falten poques hores per saber la nova composició del Parlament de Catalunya i després de seguir les declaracions dels polítics en campanya l'únic que tinc clar que els que guanyaran seran els paletes i els alicatadors.

No, no és que hi hagi un Partit dels Paletes en Acció ni res semblant. La cosa és que hauran de fer obres d'ampliació a l'hemicicle. Fixi's sinó en les declaracions.

Els de CIU diuen que no s'han de confiar en obtenir majoria absoluta, però totes les enquestes, opinions públiques, privades i fins i tot els ni-nis ignorants de la casa de Gran Hermano saben que passaran els 60 escons. Doncs suposem això, que CIU treu 60 escons.

El PSC sembla ser que s'endurà la patacada socialista més històrica que es recorda. Però els dirigents socialistes diuen que els aniran a votar fins i tot les lones amb fotografies de gent que van posar a l'acte del Palau Sant Jordi perquè es veiés ple. Ells deuen comptar amb uns 35 escons.

Totes les enquestes situen Esquerra en temps de quan encara no havia perdut la resta de sigles (ERC). Puigcercós ens recorda que a mesura que passen els dies van remuntant resultats. Amb 16 escons diu el Benach que es queden satisfets.

El PP diu que serà la 3a força política de Catalunya. Per això, si saben comptar, hauran de treure més de 16 escons. Posem-hi que en fan 17, com en temps d'Alejo Vidal-Quadras (amb perdó).

Els nois de la bicicleta, les càmeres contra els Mossos i de l'augment de la inseguretat ciutadana, els de ICV-EUA-i-no-sé-quantes-sigles-més diuen que són els únics del tripartit que aguanten la castanya. Es conformaran amb 12 escons suposo.

Alberto Rivera, després de tenir més escissions internes que diputats, tenen previsió de fer grup parlamentari propi i diuen que arribaran als 8 escons. 8 escons que només serviran per parlar estranger al Parlament. Per què no va parlar en àrab el dia del debat? Serà que no hi ha un nombre molt gran de parlants d'àrab a Catalunya! Sempre tan solidari ell...

Joan Carretero diu que serà un tsunami i la sorpresa de la nit electoral. També aspira a sobrepassar el grup parlamentari i apostava per 7 diputats. Amb aquestes xifres veig al Francesc Alcázar de diputat.

Aquells txiquets d'aquell partit fundat mitjançant fotocòpies de Reagrupament (solidaritat?), a base de pescar gent (solidaritat?) i posant un cap de llista que ha deixat l'economia de l'empresa amb més beneficis de Catalunya en quarantena (solidaritat?) també van sobradíssims. Suposo que mentre l'Uriel i el López-Tena es barallaven públicament ja preveien treure els 8 escons que diuen.

També Josep Anglada ha dit que es veia al Parlament (lluitarà contra els immigrants tipus Albert Rivera?). I fins tot la cap de llista del PAR a Lleida deia que obtindria els vots de tots els aragonesos residents a Lleida per sortir diputada i endur-se el Diocesà cap a Barbastro sense haver de passar cap control abans de travessar la clamor d'Almacelles.

Bé, en conclusió, em surten 165 escons. Ara el Parlament en té 135, així que necessitaria tirar a terra uns quants envans, alicatar per poder posar 30 seients nous i reformar els lavabos i el bar. Amb aquest panorama no em dirà que sortiran guanyant els paletes que hagin de fer obres, no? Una bona mesura contra la crisi i uns quants llocs de treball. Tothom content!

7 comentaris:

Robert de Lleida ha dit...

Completament d'acord! De fet, he deixat una reflexió similar al meu bloc:

http://rograjo.blogspot.com/2010/11/28n-tots-guanyen-segur.html

Què vagi molt bé el dia de les eleccions!

P.D.: m'ha semblat força interessant les idees que has deixat en l'apartat de polítiques d'educació de l'ideari de Reagrupament, sobretot tot el tema d'educar per l'excel·lència.

Anònim ha dit...

És normal que els partits transmetin missatges positius de cara al seu electorat per a mostrar que poden obtenir uns bons resultats. En cas contrari, es cauria en el desànim. A veure què passa al final!

Dani R. ha dit...

Ei! Feia temps que no passava per aquí. M'agrada el nou look del blog.

francesc ha dit...

No ha fet falta fer mé escons ja que la desfeta del PSC ha sigut més important. Li ha pres escons fin si tot el Laporta

Isabel ha dit...

Hola, Babunski,
Com va? Els teus escrits són molt irònics però l’encertes força. Ets un home ben informat! després de veure els resultats...tenies raó guanyaran, sí, el paletes! però no pas per ampliar sinó per recollir la runa d’algunes parets mestres que han caigut, de moment poca cosa més, molta austeritat...ja veus, fins ahir qui comprava un dècim de loteria el titllaven de ludòpata i avui he sabut que per aixecar l’economia del país hauré de jugar a la loteria! Curiós, eh?

XeXu ha dit...

Doncs la majoria s'han hagut de menjar les seves paraules amb patates. Quin desgavell, em sembla que els resultats no podien ser pitjors. Bé, sí que podrien... encara sort que l'Anglada no va entrar...

Ja ho veus, fins i tot els astres es conxorxen contra l'hemicicle, la paraula de verificació que m'ha sortit per publicar el comentari és 'redless', i ja ho poden ben dir, de rojos ben poquets en queden!

Babunski ha dit...

Gràcies a tots! He estat uns dies desconnectat una mica de la xarxa després d'una dura i llarga campanya que ens ha costat molts esforços i pocs resultats. Hem estat de reflexió política, i la llàstima és que no he arribat a cap conclusió...