dissabte, de novembre 06, 2010

Sra Camps, on posem el cotxe?


Tremolo. Tinc pànic. Cada vegada que veig la tinent d'alcalde d'urbanisme Marta Camps (i possible substituta de l'Àngel Ros) dient que estan pensant nous canvis en els carrers de Lleida em sento com Leo Messi en una biblioteca. Horroritzat.

No sé si la senyora en qüestió té assessors o planifica ella mateixa els canvis. Si li fan els seus assessors, deuen ser uns senyors i senyores molt de la broma, o del carajillo. Si els fa ella mateixa és que no ha agafat el cotxe mai per circular per dins de Lleida. Deu passar com les lleis d'educació (allò que abans li'n déiem ensenyament) que les fa la gent que no ha trepitjat una aula ni quan era estudiant. Si la Marta Camps dissenya canvis de circulació hem de trobar normal que hi hagi filòlegs que facin els temaris de matemàtiques de batxillerat.

Primer van començar per l'avinguda Prat de la Riba. Fa un temps (ja queda lluny) podia anar des del pavelló Barris Nord fins a la plaça Ricard Vinyes en uns 2 minuts. Com a màxim m'aturava en un semàfor. És a dir, una molt bona opció de comunicació des de Balàfia a la Zona Alta. Ara la Marta Camps ja ens ha fet malbé Prat de la Riba. Un recorregut de 2 minuts s'ha convertit en un de 7 minuts (més del triple de temps). Han plantificat un semàfor a l'encreuament entre Prat de la Riba i Sant Martí completament descoordinat amb tots els altres. I, a més, per art de màgia han suprimit un carril de circulació. Ara queden només 2 carrils però pels quals hi passen 3 tráilers en paral·lel! Les cues de la rotonda de Ricard Vinyes arriben fins a Humbert Torres.

I avui mateix surt la Camps en qüestió a La Mañana dient que la nova reformulació de Prat de la Riba ha fet disminuir el trànsit en un 16%. Cony! Esclar! si peatonalitzes Martín Ruano i Fleming, com collons vols que passin cotxes? Al carrer Major s'ha reduit el trànsit en un 100%! Fe-no-me-nal la reflexió de la Camps, digna de premi Nobel.

Aquest famós trajecte de Prat de la Riba ja ha passat a la història i ara he de passar per la Gremial i Camp de Mart per anar fins a la Zona Alta. Potser que es parin a mirar quant ha augmentat el trànsit a Camp de Mart després del desastre de Prat de la Riba i troben el 16% que falta a Prat de la Riba.

Però aquesta no és la pitjor. Aquesta setmana em vaig trobar d'un dia per un altre amb la cafrada més gran que em podia imaginar. El carrer Torres de Sanui l'han fet de dos sentits de circulació! Quan la tendència mundial és de fer carrers d'un únic sentit, ara va i fan un carrer estret en una zona de molt difícil aparcament de doble sentit i carregant-se tota una filera de llocs per aparcar. I més rucada és quan el primer carrer paral·lel que hi ha (Vallcalent) és de sentit únic, què no estava prou bé? Un carrer de pujada i un de baixada, el millor disseny per a la circulació. Jo que per motius de feina treballo en aquest carrer, on punyetes em poso el cotxe? Al nou pàrquinq de Ricard Vinyes? Això només ho poden fer els regidors de la Paeria que tenen els pàrquings gratuïts. La gent que treballem (sí, Marta Camps, hi ha gent que treballa i necessita el cotxe per treballar) no podem deixar cada dia el cotxe en un pàrquing. Ja se'ns va prou el sou en l'IBI més alt d'Espanya i en la Zona Blava.

Molt govern d'esquerres i l'únic que està aconseguint la Paeria és que gastem més combustible en cotxe, donant més volta per arribar a un lloc i després buscant lloc per aparcar. Sisplau, Marta Camps, vagi-se'n a fer reformes urbanes a Botswana i no mos tocos més los collons. Allí podrà fer les reformes que vulgui. I els lleidatans viurem molt millor. I sinó pregunti-ho als veïns de Montcada o d'Alcalde Recasens que opinen dels canvis de circulació que ha fet. Contents, el que es diu contents no ho estan que diguem, no?
Ostiqueta!

6 comentaris:

XeXu ha dit...

Vaja, no sé si serà qüestió del cognom o què, se m'acudeix un altre Camps que també és una bona peça.

Que estàs fent oposició, tu? A veure si et veurem d'alcalde algun dia d'aquests.

Ferran ha dit...

És a dir, que també a Lleida esteu contents amb alguns dels polítics que regeixen la ciutat, eh? L'any vinent caldrà fer neteja a moltes ciutats, pel que sembla...

Isabel Sala Casteràs ha dit...

Hola, Babunski,
Comprenc la teva indignació i la comparteixo, en part. No fa pas gaire vaig haver de fer efectiva una multa, per tenir el cotxe mal aparcat de 200€ (que són molts diners!!!) bé, si la liquidaves abans de no sé quan 100€ (que per la meva butxaca continuen essent molts diners!!!).
Ni tan sols anava a treballar, anava a fer una de les mil i una coses que faig de forma voluntària i per amor a l’art. Ah i per a aquesta ciutat que tant m’estimo!!!. Deu ser veritat que l’Ajuntament té les arques ben buides, ja ho crec!!! vaig trobar que la quantitat de la sanció en relació a la infracció comesa era excessiva. I encara sort que no se’l va endur la grua...
Sempre em passa igual!!! habitualment vaig a treballar en transport públic, que és el que, al meu entendre, s’hauria d’utilitzar. És clar que a quarts de dotze de la nit, ja no hi ha transport públic!!! ara, això sí, quan agafo el cotxe, no acostuma a ésser per anar-hi jo soleta, sinó per compartir i repartir també els companys/es.
Conclusió, o bé la senyora Camps vol recaptar molts impostos o bé el que vol és fomentar el transport públic.

Babunski ha dit...

XeXu: de moment no tinc previst presentar-me a les municipals. Em vaig presentar a les últimes, d'un pèl no surto regidor i ara estic bastant escarmentat de la política. Ara bé, alguna oferta he tingut per anar en alguna llista el maig vinent.

Ferran: i els PSOE continuarà guanyant pels segles dels segles, amén. Hi ha barris de la ciutat que fan la mateix funció que el Baix Llobregat a nivell de Catalunya. Només serveixen per donar vots als socialistes.

Isabel: si tu pots agafar el transport públic encara rai! El transport públic de Lleida és dolentíssim. Només va bé per si vols anar de Ricard Vinyes a Rambla de Ferran. Les comunicacions entre barris són lentes i ínfimes. Jo que sóc de Fora'l Pont a vegades he d'esperar més de mitja hora el bus. Així no l'agafaré pas. El dia que hi hagi bones freqüències i bons recorreguts, aleshores l'agafaré.

Anònim ha dit...

A Barcelona també han convertit un parell de carrers de circulació de sentit únic en un de doble sentit. Els cotxes, quan hi entren, encara tenen la mania d'envair l'ara nou carril. Encara no ha passat cap desgràcia de miracle.
A falta de projectes per la ciutat, aquesta és la diversió dels socialistes.

kweilan ha dit...

Jo passo per Prat de la Riba caminant o amb autobús i a simple vista ja es veu que sempre hi ha cotxes parats des de la Plaça fins Alcalde Porqueres. Jo m'ho miro i penso quin desastre!