dimarts, de setembre 06, 2011

El TSJC, ni superior, ni de justícia, ni de Catalunya

Això del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya té molt de catxondeo. No sé vostès, però és que a mi em fa l'efecte que aquest òrgan i qui el va inventar se'n fot de nosaltres.

Fixi's en el seu nom i pari's un moment a pensar. Que sigui un Tribunal hi podem estar més o menys d'acord. Quan a mi em diuen la paraula "tribunal" el primer que em ve al cap és la Inquisició. I sembla ser que el famós TSJC no hi difereix gaire.

La segona paraula és "superior". No conto pas que sigui molt superior quan l'altre dia a cal Basté entrevistaven al seu president (que és de Binéfar) i venia a dir que ell era manat pel Tribunal Suprem, pel Tribunal Constitucional i per Consell General del Poder Judicial. Organismes que pel seu nom no donen gens de confiança. Quan el meu fill no es porta bé li dic "vigila que vindrà el Tribunal Constitucionaaaal".

La tercera paraula és "justícia". Justícia imparteix aquesta gent? És just que vint-i-no-sé-quants magistrats diguin que ens hem de carregar la immersió lingüística a Catalunya? És just que vagin posant ultimàtums (ells no en diuen ultimàtum, però en realitat ho és) amenaçadors als que ens dediquem a l'ensenyament perquè dic "equació" enlloc de "ecuación", "derivada" enlloc de "derivada" i "integral" enlloc d'"integral"? Ja se sap que aquest personal de la justícia i el català són més incompatibles que alguns personatges de Tele 5 amb les biblioteques. Necessitem més hores de castellà? Leo Messi va ser escolaritzat a Catalunya? L'han sentit algun cop parlar en català? O és que no va ser educat potser...

En la interlocutòria, es diu així la parrafada, que han dictat els senyors (i senyores) del TSJC hi diu literalment en una línia "“la consejera de Enseñanza de la Generalidad de Cataluña”. Es pot tenir més mala llet i més mala idea a l'hora d'escriure? Posar "Generalidad" és d'una secretació de bilis que ni el mateix Alberto Rivera diria que la té. I posar "consejera de Enseñanza" és riure's de nosaltres però amb ganes. Va home (i dona) va!

I per últim, i més insultant, és que aquest suposat Tribunal de Justícia... és de Catalunya! Escolti! Que és molt fort. Un auto contra la immersió lingüística en català i no l'ha fet un tribunal de Burgos, ni de Múrcia, ni de Badajoz... l'ha fet un de Catalunya! Els afegim a la llista d'enemics de Catalunya. A casa meua a aquesta gent tota la vida se'ls li ha dit botiflers.

I després reformen Constituciones Españolas amb el consens del PP, el PSOE i el partit invisible de Catalunya, el PSC. Hi ha gent que diu que l'hauríem de votar aquesta reforma constitucional. No pas. Que se la votin ells i que se la posin pel mateix lloc on es posen els supositoris. Jo vull votar una Constitució Catalana, les españoles no m'interessen. Pels segles dels segles.

3 comentaris:

XeXu ha dit...

Més que d'acord amb l'última part, això ja fa temps que ho dic, quan es parlava d'estatut, per exemple. No n'hem de voler cap d'estatut d'autonomia. Quina farsa és aquesta.

Bé, el tema ja s'ha parlat abastament, així que poca cosa més a dir. Aquesta gent no sé d'on surt ni cap a on va, però no miren massa per Catalunya, això està clar.

Per cert, a Messi no li aniria malament saber dir ni que sigui quatre coses en català. Bé, no li aniria malament aprendre a parlar na mica. Encara que ell parla de l'única manera que sap... i més ens val.

Oscar ha dit...

Bravo. Com sempre.

Ferran ha dit...

Suposo que aquest TSJC està ple de senyors i senyores que no han arribat a la seva Ítaca, el TS o el TC, per algún trist motiu. Sigui com sigui, la seva actitud respecte al tema de la immensió és patètica, però penso que ja s'ho trobaran: cada cop que una "T", sigui la que sigui, obre la boca, un bon grapat de catalans s'apunten a l'independentisme.