dissabte, d’agost 25, 2012

Realisme o pessimisme... una visió prèvia a l'inici de temporada del Lleida Esportiu

Falten 46 hores (o menys, tot depèn de l'hora quan llegeixi aquest apunt) perquè comenci la 2a temporada de la història del Lleida Esportiu. Una temporada que es presenta amb moltes novetats (massa!) per un equip nou creat l'any passat i que se'n va sortir amb prou èxit pel que esperàvem d'ell. La paraula novetats no vol dir en cap cas millores, vol dir canvis, i els canvis fets durant aquesta pretemporada tinc molts dubtes que siguin a millor. I això que el fet que ens hagin fet desertar del grup III ens farà jugar amb rivals extraordinaris com l'Alabès o l'Eibar, equips als quals personalment tenia ganes de veure'ls al Camp d'Esports. La veritat és que ja començava a estar una mica fart de veure equips artificials creats al País Valencià (o Comunitat Valenciana, no fos que algú s'ofengui) a base de totxos. 

Com la senyora aquella que va restaurar el ja famós fresc de l'estiu anomenat "Ecce Homo" de l'església de Borja que l'ha emmerdat sense cap mala intenció, és el que penso que ha fet la directiva del Lleida Esportiu aquest estiu amb l'equip que havia. No crec que ho hagi fet amb cap mala intenció però penso que ha desfet una feina que s'havia fet bé. El fet de la baixa resposta de socis (només 700) en les renovacions dels abonaments m'ho permeto agafar d'argument per donar-me la raó. 

Què és el que no em fa tenir gens d'il·lusió enguany per l'inici de temporada?

1) El cas Emili Vicente. Ja vaig dir que el problema no és el Toni Seligrat, que em sembla que és el millor substitut que hagi pogut tenir l'Emili, sinó que la gran majoria confiava en l'Emili després de les bones temporades passades amb plantilles fetes amb quatre canyes. Sense entrar a discutir els motius de la renovació penso que aquest fet ha estat un dels principals que ha fet destrempar el soci.

2) La no renovació del que ha sigut emblema del Lleida les últimes temporades, el central de Fondarella Jerson Bosch. Ja hem sentit les dos versions sobre la renovació, la del club i la del jugador. I com és una qüestió de creure's un o l'altre i després de saber què va passar l'estiu passat amb Xavier Gabernet, em quedo amb la versió del jugador. La versió de la directiva, llastimosament, no se la creu ningú. Si la seua és la certa caldria que miressin molt bé el tema de la comunicació que falta els fa. Sobretot també després de menysprear els periodistes de Lleida TV vetant-los l'entrada al camp el dia de la foto oficial de l'equip... i ara correm-hi tots a buscar un central. Perquè Sergio Ayala, aquest central que ens havia de cedir aquell equip de Barcelona a bombo i plateret se n'ha anat cedit a un equip molt català com és l'Alabès d'Óscar Rubio, de Jaume Delgado, del Miguel Martínez, de Jonan García, de Miki Martínez i de Luismi. Des del temps de Thomas Christiansen que es posin els jugadors cedits allà on els hi càpiguin. Amén.

3) Aquesta setmana ha sortit a la llum l'estat lamentable de la gespa del Camp d'Esports. Fa cosa d'un mes es va acomiadar al Juancar, el cuidador que teníem des de fa unes temporades, un incansable treballador. Ens van vendre la panacea dient-nos que havien contractat la mateixa empresa que cuidava la gespa del Camp Nou... doncs aquesta increïble empresa no sé si ja ha cobrat o no, però mon pare té la gespa del xalet molt millor. En un grup II on tots els camps són de gespa natural serem la riota dels equips.

4) No s'ha fet ni un miserable partit de presentació. Ni un Ciutat de Lleida. Ni un partit al camp de la Bordeta o de l'At.Segre perquè puguem veure l'equip. Ni propaganda, ni promoció, ni publicitat... què volen? Que la gent faci cues a les oficines per glòria divina? Això no és d'un equip gran. Ni de petit. Els equips de categories inferiors fan presentacions... al Lleida no li cal pel que es veu.

5) Dels fitxatges no en puc parlar gaire perquè la majoria de jugadors els desconec com juguen. Pot ser que ens surtin Casqueros o Jorge Jiménez. Melons per obrir. Pot passar de tot. A priori, no és que il·lusionin gaire... no. Només l'Álex Colorado té una solvència contrastada als nostres ulls. A la porteria hem fitxat el Pau Torres i el Pau Núñez. Buscant per fòrums dels equips on han jugat hi ha comentaris de tot. El lateral dret Cacho no sembla pas millor que ni Gabernet ni Sobregrau. Biel Medina aportarà experiència, en principi sembla bo però també Mikel Azparren n'havia d'aportar i... L'Ignasi Dalmedo té molt bona pinta, aquest el recordo al Camp d'Esports amb el Badalona. De Jaime Mata i Molo no sé què dir. L'Artur Gòdia i el Roger Canadell, tot i la seua juventut pinten bé, almenys són de Lleida. Però l'esperpent fou el fitxatge d'un tal Montoro que se l'ha rescindit el contracte abans de començar. Símptoma de mala planificació... o de fitxar sense el vistiplau de l'entrenador, o de descoordinació, o... Només recordo que hagi passat això amb Jesús Maderal "Villa", Alexandre Reboreda "Alé" i amb Istvan Dudas. Noms ja mítics de la història del Lleida al qual hi afegim aquest personatge de cognom no gaire afectuós pels catalans ara mateix com és Montoro. Amb respecte pel jugador però sense respecte pel ministre homònim. Sort que hem retingut, encara no sé com, el Jesús Imaz.

Bé, aquesta és la meua sensació. Quan a la jornada 10 ens situem líders de la 2aB grup II em desdiré de tot el que he dit aquí. Apa, ja ho aviso. Bona lliga i visca el Lleida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per ser profe de mates trobo que escrius molt bé.

Felicitats pel blog, passo una bona estona llegint-lo. I visca el Lleida!