dissabte, de març 16, 2013

Colla d'hipòcrites

Fixeu-vos en el següent tuit publicat pel diari SEGRE fet a Lleida i que data del diumenge 10 de març. Correspon al 2n gol del Lleida Esportiu en el partit contra l'Athletic B. Un partit fonamental per l'equip de la ciutat on es publica el diari i que suposava la 3a victòria consecutiva pels de Toni Seligrat. Un partit fabulós en tots els aspectes, amb uns jugadors entregats al 100% i una afició que no va parar d'animar durant tot el partit. És a dir, un partit molt i molt vibrant:I ara fixeu-vos en el següent. Aquest tuit correspon al gol que va fer un equip de Barcelona en un partit contra un equip italià.Bé, com deia el gran filòsof aquell crec que "no hase falta dissir nada más", però com en termes futbolístics segons com ens toca donar explicacions ho aclariré... no fos cas...

1) El diari SEGRE es vanta i es vanagloria de ser el diari lleidatà per excel·lència i qui més informa i sent Lleida. Que el diari SEGRE vulgui informar sobre el que fa un equip de futbol de Barcelona ho trobo normal (bé, normal no ho trobo però ara això no ho discutir´),  el que no trobo normal és la diferència de sentiment i d'èmfasi entre una publicació i una altra. 

2) Partint del fet que el periodisme esportiu no és imparcial, crec jo que si un diari és d'informació lleidatana, el senyor (o senyora) que porta el seu perfil de Twitter hauria de posar èmfasi en les victòries del Lleida Esportiu, el Força Lleida o el Lleida Llista, no? I hauria d'informar al moment dels gols d'aquestos equips, no? De les cistelles del Lleida Bàsquet tampoc caldria que ho fes una per una... de fet, de l'ICG Software Lleida no informen ni del partit, i això que és l'equip lleidatà en una categoria superior.

3) És una llàstima, però això que fa el diari SEGRE ho fa en una mesura molt més exagerada el cap de l'oposició municipal a la Paeria. El Twitter d'aquest senyor només piula quan juga un equip de Barcelona i des d'ara un equip alemany entrenat per un senyor d'un poble de la província de Barcelona. Quan juguen els equips de Lleida, ciutat que aspira a governar (suposa) ni un comentari. A mi em demostra que aquest individu no creu en la marca LLeida i que no serà capaç de fomentar un esport lleidatà ni de base ni d'elit si algun dia arriba a l'alcaldia. Per què se n'amaga?

Potser si tots els esforços que dediquen aquests gurús de la informació i política lleidatana a comunicar per les xarxes socials es concentressin en donar suport a Lleida (i amb això no dic jo que no deixin d'informar d'altres equips) potser no seríem on som. És que sembla que els faci vergonya la seua ciutat.