dissabte, de febrer 07, 2009

Meme del 7


El Meme del 7 és un nou joc entre blocaires. Els blocaires hem de compartir 7 fets sobre nosaltres mateixos (i mateixes) i un cop fet hem de convidar 7 blocaires més perquè facin el seu propi meme. A mi m'ha convidat la kweilan. El meu meme serà dedicat a 7 persones que han influit notablement sobre mi durant aquests 33 anys de la meva vida:

-La meva iaia. No és cosa d'ara això que els néts ens criem amb les iaies. Jo també em vaig criar amb la iaia mentre ma mare treballava a la botiga de betes-i-fils del carrer Vallcalent. La iaia em venia a buscar al cole, em feia el berenar, véiem junts Barrio Sésamo i em feia el sopar. El dissabte a la nit anava a dormir a casa seva al carrer Llopis i sempre em feia uns ous ferrats amb patates (sense que ma mare ho sàpiga). Diumenge per esmorzar tocava xocolate amb xurros que el iaio anava a comprar al mercat del Pla de bon matí.

-El Josep Lluís Seoane. Va ser el meu professor de referència durant l'EGB. El meu tutor de 4rt. Vaig tenir uns desastres de professors a 1r, 2n i 3r. A 5è també. Un mal record impressionant d'uns individus que en aquell temps van exercir de professors quan es podien haver dedicat a enterramorts, guardavies o llimpiabotes. El Seoane va ser tot diferent. Un gran home i un bon professor. Un dia em dedicaré a recordar el nom d'aquells personatges que es dedicaven a fotre'm òsties amb un regle de fusta.

-El Paco Clavera. Em posaria de peu per parlar d'aquest petit (i calb) home. Odiat per la majoria de gent de la meva quinta però admirat per mi. Sí, és veritat, era fatxa i portava una corbata de l'Espanyol. Però un bon matemàtic. A 2n de BUP va ser qui em va fer veure la llum de les matemàtiques (òstia, que rimbombant ha quedat això). Sempre recordaré una frase seva que deia "Sólo hay dos cosas en esta vida a las que les tengo miedo: los toros y las integrales"... i la subscric al 50%... una integral fa pànic! Però és un art resoldre-la.

-El Miquel Sánchez. Un dels amics de l'adolescència. L'any 1989 sempre el veia amb una guitarra i un sarpat d'LP's sota el braç. En aquella època la música simplement l'escoltava i punt. Ell va ser el culpable que a partir de llavors, les cases on he viscut (i visc) s'anessin omplint de vinils i cd's de colecció. El recordo com el meu descobridor dels U2 i dels Dire Straits, entre molts d'altres. I també recordo a sa germana...

-El senyor Carlos Finali. No l'he conegut personalment. Només he parlat algun cop per telèfon amb ell. És la persona que més sap de música del món (o de l'Univers). El vaig descobrir quan ell estava a Cadena 100. Una frase seva per mi era com un resum d'una enciclòpedia musical. Coneix tots els discos de tots els artistes de tots els temps. L'única enciclòpedia que m'he llegit de la A (ABC) fins a la Z (ZZTop) ha estat la de la Música Pop escrita per ell en 6 volums. Ara li he perdut la pista i no sé per on para.

-El germà Felip Gallifa. Curiosament va ser el meu últim director com a alumne i el meu primer director com a professor. Va entrar de director als Maristes de Lleida quan feia COU i només el vaig enganxar un any, tot i que vam seguir la relació durant molts anys després. Fins al punt que va confiar en mi quan l'any 1999 era director del col·legi Maristes de Sabadell per donar-me una substitució d'una professora que estava de baixa. La seva bonhomia era tal que em va oferir casa seva durant el trimestre que vaig estar treballant allà.

-El doctor Jaume Aguadé. Les matemàtiques sempre m'han agradat molt i les he tractat com un art. Durant la carrera, alguns professors (i professores) van tenir el do de saber transmetre la filosofia de les matemàtiques, l'armonia i la bellesa. És cert que molts d'altres no van fer en absolut aquest propòsit. D'entre ells (dels bons, és clar) em quedo amb el Jaume Aguadé, per ser el meu primer profe de la carrera (Àlgebra I), per la seva entranyabilitat, pels seus raonaments, pel seu barret i perquè després no diguin que a Catalunya no tenim cièntifics internacionals. És considerat dels millors topòlegs d'Europa.

Au... ja he complert amb la meva tasca del Meme del 7. Ara, tal i com manen les instruccions, he d'enviar la sol·licitud a 7 blocaires més. Per aquesta tasca trio l'Edu Plana; el Murphy; l'Albert; els Motxillers; el Croat Català; la Montse i el 7m76. Ara ja... feu el que vulgueu. Amén.

12 comentaris:

croatcatala ha dit...

Ui, quina feinada.... Recordar el password del meu bloc, pensar fets que m'hagin influït (els primers 3 seran dificilíssims, després en sortiran 300 de seguits), triar-ne 7, canviar els bolquers, posar-me a escriure....
Quan tingui una estona m'ho pensaré, però gràcies per pensar en mi!!

Babunski ha dit...

Pobre pare!

Montse ha dit...

ja he fet els deures, com una bona alumna, jejeje.

(qui és aquest xic de la foto? i t'has fixat que a banda de l'àvia no cites cap més dona???)

kweilan ha dit...

Molt interessant aquest meme teu. És curiós com una persona sola et pot fer decantar cap a un camí o un altre.

Babunski ha dit...

Montse: doncs no, no compleixo la parida de la paritat. Puc ser sancionat pel Ministerio de Igualdad? El senyor de la foto és el Felip Gallifa, que va morir l'1 de setembre del 2006. Va saber molt greu per tots els motius que cito.

Kweilan: sóc una persona fàcilment influenciable o això ens passa a tots?

kweilan ha dit...

Crec que ens passa a tots. Anem trobant persones que ens influeixen i que ens fan triar o ens fan veure millor per allà on volem anar.

Oscar 7m76 ha dit...

Ja he fet els deures. Tus deseos son órdenes para mi.

I llegint els teus comentaris, m'acabo d'adonar que el destí deu existir o algo així. L'1 de setembre de 2006 es va morir la meva mare, la persona que ha fet que ara sigui com soc. És curiós el destí...

EDUARD ha dit...

HO HAVEU VIST...
uff això és una feinada... ho faré.. però ben bé no sé com ho haig de fer... i després a ki li passo el mort..
per cert, molt emotiu el tema Felip Gallifa

Miki ha dit...

I jo no et vaig influir?? quina desil·lusió... Jeje

Per cert hi ha un grup d'amics de Felip Gallifa al facebook

Babunski ha dit...

Home Miki, si que m'has influït. Gràcies a tu m'esforço més a corregir les faltes d'ortografia dels meus alumnes!

Miki ha dit...

Així m'agrada!!

Però quines faltes d'ortografia et fan a una equació?

Albert ha dit...

encara que tard, ja he fet els deures.......gràcies per pensar amb mi.....