dijous, d’agost 13, 2009

461


Miri, que tinc una alegria que no m'hi cap dins meu. Ompliria d'alegria tots els trajes de Francisco Camps i el bolsos Louis Vuitton de Rita Barberà... i potser podria omplir la Rita Barberà i tot. Feia anys que esperava un moment així, i enguany, per fi, ha arribat. No podia començar de millor manera la temporada futbolística. Tot va començar a les oficines del Camp d'Esports (per iniciats en el món del futbol o per aquells que no veuen més enllà dels 2 primers equips de la 1a divisió, el Camp d'Esports és el nom de l'estadi de la Unió Esportiva Lleida), aquella meravellosa senyoreta que m'expedí l'abonament per la nova temporada em deixà el carnet damunt de la taula i, evidentment, amb el primer que em vaig fixar fou en el número. Enguany seré el soci 461. Enguany, per primer cop des de que tinc consciència (sé que molts i moltes de vostès pensaran que encara no en tinc) tinc un nombre primer d'abonat! Portava molts anys esperant el moment. I per fi ha arribat.

El 461. Fantàstic. Un dels millors discs d'Eric Clapton és el 461 Ocean Bulevard (1974). El primer que em vaig comprar de Clapton. En aquest disc que portava de títol la seva adreça (la de casa, no l'electrònica... avui en dia quan es diu adreça s'entèn que és la de mail, abans quan déiem adreça ens referíem a la de casa) trobem temes mítics com el "Let it grow", la fabulosa "Motherless child" i l'extranya versió del "I shot the sheriff" de Marley. Fins i tot trobem la fricada del "Get ready" cantada amb Yvone Elliman, una senyora que ha passat a la història per fer el paper de Maria Magdalena a la peli de Jesucristo Superstar cantant "I don't know how to love him". Perquè es faci la idea és com si María Jiménez col·laborés amb els Barón Rojo...

Si vostè té ganes de calcular (10^(2*461)+1)/101 pot adonar-se que també és primer. Si no ho calcula no passa res. Pot creure-s'ho perquè ho dic jo. Si hi ha milions de catalans que es creuen les promeses de Zapatero, que li costa creure'm a mi? De fet és el primer més llarg de tots els que tenen la forma (10^(2n)+1)/101.

Si es para a comptar els nombres primers que hi ha menors a 461, veurà que n'hi ha 24 nombres primers.... curiosament 24=4*6*1.

461 són els quilòmetres que hi ha de Madrid fins a la frontera d'Irun. La metilcel·lulosa és l'additiu E-461 que conté molta fibra i és laxant i que va enfrontar Santi Santamaria amb Ferran Adrià. I una última dada im-pres-cin-di-ble per poder acabar d'entendre aquest article... a la sala de lectura del Knoxville Convention Center hi ha 461 cadires. Casualitat? Segur que sí. No es pensi ara que van posar aquest nombre de cadires perquè és primer... no tothom està tan faltat com jo. I si tot això li ha provocat mal de cap faci's una mica d'acupuntura perquè, segons els estudis, és capaç de curar 461 malalties.

6 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Caram, sort que jo només he trobat "420 raons per sortir corrent". I el més gros és que el "culpable" és el mentider d'en ZP!

Enhorabona pel carnet.
Ah!, i jo coneixia el nom del camp del Lleida; quedi'n costància :-)

Dani R. ha dit...

Jo a Déu el vaig descobrir amb el 24 Nights (dec tenir una edat diferent a la de vostè, ni millor ni pitjor diferent ;-P)... però evidentment també vaig adquirir el 461.. el que no sabia és que era casa seva.

Salut.

PS.: Jo també sabia que el Camp d'Esports és el Wembley de les terres de ponent.

Babunski ha dit...

Dani R. i Ferran: us felicito per saber el nom del Camp d'Esports de Lleida. Podria dir que hi ha a Catalunya més gent que no se sap el nom del camp del Lleida que votants socialistes de la Carme Chacon (que gairebé és impossible!)

Dani R: Si vols alguna pista de la meva edat.. el "461 Ocean Bulevard" va ser publicat quan encara no havia nascut. De fet me'l vaig comprar cap al 1990. Després va caure l'"Unplugged" i molts d'altres. El "24 nights" del 1992 (crec) el tinc pendent encara.

Dani R. ha dit...

Ostres! Encara serem coetanis...la segona meitat dels 70 no té tants anys... si fa no fa com totes les meitats de totes les dècades.

Babunski ha dit...

1975?

Dani R. ha dit...

Ui! Jo sóc un G77