divendres, de març 13, 2015

Lesley Gore - It's my party

La cantant a qui li toca avui article al bloc és d'aquelles el nom de la qual no els sonarà a res, però quan comenci a sentir les cançons anirà dient... ah, aquesta, aquesta... ja veurà, ja...

La Lesley va néixer l'any 1946 a Nova Jersey, i quan encara anava al cole ja fou descoberta per Quincy Jones. En aquells temps les jovenetes agradaven molt -que li preguntin a Sam Cooke per exemple- i amb menys de 20 anys ja li va fer publicar un primer single "It's my party" (1963) que es posà de seguida al número 1 a les llistes dels EUA i número 9 a les d'UK gràcies a la feina del segell Mercury. D'aquesta cançó existeix una bona i més animada versió del Bryan Ferry i una altra de l'Amy Winehouse que va fer en homenatge justament a Quincy Jones i de la qual ja en vaig parlar en aquest article.

Els seus següents singles van entrar tots al Top 5 de les llistes: "Judy's turn to cry" (1963), "She's a fool" (1963) i "You don't own me" (1964) tots ells gravats en un any frenètic per la xiqueta. D'aquest últim tema poden escoltar versions de Joan Jett, Dusty Springfield o una de la Nicole Schenzinger de les Pussycat Dolls.


Si es paren a escoltar les lletres de les cançons veuran que la noieta, adolescent encara, tenia una especialitat per cançons que descrivien les desventures de joves menys agraciades que ella: "Aquesta és la meua festa i ploraré si vull, tu també ploraries si et succeís a tu".

Fins l'any 1967 aconseguí col·locar 15 temes en el Hot 100 del Billboard. Puc destacar "Maybe I know" (1964) o "Sunshine, lollipops and rainbows" (1965) -ojo al videoclip!-. Aquell any decideix prescindir de Quincy Jones i del segell Mercury per anar a Mawest, una filial de l'arxipotent Motown en aquells temps. Aquí comença una etapa completament nova escrivint-se ella mateixa les seues pròpies cançons. Però no obtingué cap èxit més rellevant.

També feu unes quantes passes en el món del cine i de la televisió, Per exemple va sortir a la sèrie "Batman". I als anys 80, juntament amb el seu germà Michael van gravar algunes cançons per "Fama"

La senyora no ha parat de cantar, sobretot en festivals revival. El 2005 gravà el seu últim disc "Ever since".

Lesley Gore ha mort als 68 anys víctima d'un càncer de pulmó.