dissabte, de novembre 05, 2016

Dead or Alive - You spin me round (like a record)

Pete Burns començà en el món de la música en un grup anomenat The Mystery Girls, juntament amb Pete Wylie i Julian Cope, aquest últim potser el més conegut. L'any 1980 grava un EP amb el nom de Nighmares in Wax pel segell independent Inevitable. L'any 1982 després de canvis de formació i provatures variades Burns forma una banda amb Tim Lever als teclats i el saxo, Mike Percy al baix i Steve Coy a la bateria i l'anomena Dead or Alive.

El març de 1982 graven un EP que arriba al lloc 13 de les llistes independents, això fa que la discogràfica EPIC es fixés amb ells i així signessin el primer contracte professional.

Aquesta professionalització va fer que canviessin a un estil de música diguem-ne que més ballable amb molt sintetitzador. El seu primer èxit arribà l'abril del 1984 amb una versió del tema de la KC and the Sunshine Band "That's the way (I like it)" -Pete Burns és el paio de les rastes al videoclip- inclòs en el disc "Sophisticated boom boom" (1984). D'aquest disc també val la pena destacar "Misty circles".

El març de 1985 publiquen el seu major èxit que arribà al número 1 de les llistes britàniques "You spin me round (like a record)" produït pel trio Stock, Aitken i Waterman que convertirien en èxit tot el que passava per les seues mans durant la segona meitat dels vuitanta. La cançó està inclosa en el disc "Youthquake" (1985) que arriba a tenir èxit internacional gràcies al hit anomenat i a altres com "Lovercome back to me" i "In too deep".


El 1987 amb el fracàs del disc "Mad, bad ans dangeorus to know" el trio es replanteja la seua continuïtat. La cançó més destacada fou "Brand new lover"

El grup, tot i que amb canvis continua, però abandona la producció dels Stock, Aitken i Waterman i el 1989 publiquen "Nude" un altre fracàs mundial que només triomfa al Japó amb el single "Turn around and count 2 ten". Tot i gravar tres discos més no aconseguiren cap èxit important llevat del single "Sex drive" (1995).

Pete Burns era un extravagant personatge de la moguda post-punk electrònica i dance britànica dels 80, una cosa similar a Boy George dels Culture Club per poder comparar-lo amb algú més conegut.  La seua estètica amb rastes, ull tapat, vestit de dona, operacions de cirurgia plàstica, ulls pintats serà més recordada que la seua música. L'any 2006 participà en la versió britànica de Gran Hermano VIP i el 2014 es declarà en bancarrota confessant que es gastà tots els estalvis en operacions. Casat amb Lynne Corlett actualment vivia amb la seua parella de fet Michael Simpson

Ara Peter Burns ha mort als 57 anys per culpa d'una aturada cardíaca.