dimarts, de desembre 30, 2008

Resum de l'any


Article dedicat a l'Òscar, a qui no li agraden els resums dels anys; i a la Kwei-lan perquè em foti alguna bronca ja que em carrego totes les estructures sintàctiques de les oracions en aquest post.

La desacceleració econòmica. La recessió. El creixement negatiu. Però res de crisi. Ni crisi mundial. Ni crisi econòmica. Ni crisi financera. Ni crisi borsària. Ni crisi immobiliària. Ni crisi de l'automòbil. Nissan. S'han acabat els acomiadaments, ara es diuen ERO. Ja no hi ha suspensions de pagament, ara hi ha concursos de creditors. Hipoteques subprime. Rescat bancari. Lehman Brothers. Merryl Linch. Morgan Stanley. Fannie Mae. AIG. Freddie Mac. Martinsa Fadesa. Sacyr Vallehermoso. Íbex-35. Nikkei. Nasdaq. Dow Jones. Volatilitat. Liquiditat. Refundació del capitalisme. Bernard Madoff. Repsol-Lukoil. COPALME.

Refundació del catalanisme. La Casa Gran. Àngel Colom. Finançament, o millor dit, no-finançament. Balances fiscals. Tribunal Constitucional. Pressupostos. El cotxe (tunejat) de Benach. Una altra paraula que ja hem oblidat: sequera. Aigua de boca. Restriccions puntuals. Vaixells cisterna. Dessalinitzadores. Minitransvasament de l'Ebre. Les estaques del Segre. La captació puntual. El Roine. El nivell dels pantans. Francesc Baltasar demanant a la Moreneta que plogui. La LEC. El Pacte Nacional per la Immigració. El decret de Bolonya i els estudiants als rectorats. No a la MAT. Planeta a Fernando Savater. Arriba l'AVE a la capital. El Congrés d'ERC. Joan Ridao. Joan Tardà. Els 70 anys de la Manyana. L'avinguda de Pinyana. Salinas fot el camp i ens deixa descansats. El bisbe Piris i l'art diocesà. Custo a la Seu Vella. El monolit franquista a terra. Ricard Vnyes emmerdada. Nacho Jara sense presó. ERC trenca a Mollerussa, ERC trenca a Alfarràs, el PSC s'emprenya a la Diputació.

El nas de Letícia. La niña de Rajoy. El coñazo de Rajoy. Les miembras de Bibiana Aído. Chacón, candidata. Chacón, embarassada. Chacón, ministra. Chacón, mare. I també, ZP (Zapatero-Pinotxo). ETA. Txeroki. L'Expo de Saragossa inundada. Manuel Pizarro. Els 400 euros.

Els hotels de Bombai. L'hotel Marriot d'Islamabad. Els mitjons d'Esperanza Aguirre. Revolta social a Grècia. Terratrèmols a Xina. Jocs Olímpic a Xina. Sarkozy-Bruni. Barack Obama. Sarah Pallin. L'accelerador de partícules. Les sabates de Bush.

El vol JK 5022 de Spanair. Ca n'Espinós que explota. El temporal de la costa. El temporal del Pirineu. El Facebook. S'acaba el Tomate. Julián Muñoz. Serrallonga. Adéu a Antoni Bassas, Neus Bonet avorreix. Penélope-Bardem. Santamaria-Adrià. Pascal Henry desapareix. El càncer de Pepe Rubianes. El de Seve Ballesteros. Les memòries de Maragall. La cúpula de Barceló. El G-20. La T-10. "Fa una niiiiiit fredoooooooota" del Tomàs Molina del Polònia.

Número 1: Rafael Nadal. Ussain Bolt. Michael Phelps. 8 medalles d'or. 12.000 calories. Yelena Isinbayeva. Emili Vicente. Xavier Gabernet. Marc Sellarés. Iban Parra. Jon Moya. Dani Marín. Es retira Tevenet. El Benavent líder. El Lleida Llista torna a la Copa. El Plus Pujol en Play-off. Adéu a Jaume Comas. Adéu a Javier Zubillaga, a Juan Domínguez i a Keko. L'Alcarràs, el Torrefarrera, l'EFAC d'Almacelles. Marxa Diego Milito. Marxa Dani Güiza. Marxa Ronaldinho. Marxa Deco. Marxa Rikjaard. Guti i Salgado de marxa. Moció de censura a Laporta. Oriol Giralt. Pep Guardiola. Messidependència. Virus FIFA. Crackòvia. Adéu, Valverde. Hola, Tintín. Adéu, Tintín. Hola, Mané. . Lleida, capital de l'esport(???). Yo soy español, español, español. La Roja. Keiteeeeee!

El Chiki-chiki, la Duffy, l'Amy Winehouse, Kate Perry, Rihanna, Amaia Montero, Jonas Brothers, tornen Presuntos Implicados amb nova cantant, la Oreja de van Gogh a mitges, los Chichos, Pegasus, AC/DC, Metallica, Whitesnake, Guns'n'Roses, Mamma Mia!, 25 aniversari de Thriller.

Adéu definitiu a Joan Baptista Humet, Ramon Calduch, Salvador Escamilla, Paul NEwman, Charlon Heston, Mikel Laboa, Cassià Maria Just, Bo Diddley, Sidney Pollack, Leopoldo Calvo Sotelo, Arthur C. Clarke, Yves Saint Lauren, l'arquebisbe Carrera, Josep Benet, Mercè Sala, Josep Palau i Fabre, Josep Vicent Marqués, Jordi Cortada, el Chema de Barrio Sésamo, el senyor encarregat, Ricard Maxenchs, Edmun Hillary, Edward Lorenz, Richard Wright de Pink Floyd, Micahel Crichton, Ertha Kitt, Antoni Fauria.

I la frase de l'any: "Yes, we can". Copiada i adaptada, a la roja: "Podemos". I més frases per a aquest 2008: "Capitán, mande firmes". "Mori el Borbó". "Al loro". "No hase falta desir nada más", "Que no estamos tan mal hombre!", "Que nos estan embaucando", "Ho haveu vist!" "Viva España" de Xavi Hernández.

11 comentaris:

kweilan ha dit...

Gràcies per dedicar-me el post. La veritat és que m'ha agradat molt perquè gairebé hi és tot...tan llarg que es fa l'any - o tan curt segons es miri- i després hi cap tot en unes ratlles. Molt bon resum!
Feliç Any Nou per tu i els teus!

Albert ha dit...

MOLT BON RESUM , SI SENYOR.....
EM QUEDO AMB LES FRASES DEL FINAL....TOTES MOLT BONES..DESDE EL NO HASE FALTA QDESIR NADA MAS....AL YES WE CAN......
AVEURE COM ES PORTARA EL 2009...
BON ANY

Unknown ha dit...

Fantàstic resum.
Bon Any!

zel ha dit...

Ostres, fantàstic i imperdible (parker louis???) no em facis cas, de vegades em surten coses així. Vinc de cal Xexu, i no he pogut resistir entrar, i tornaré, amb el teu permís...no hase falta disir mas

Ferran Porta ha dit...

Brutal l'exercici nemotècnic; vols dir que no treballes pel "Resum de l'any" de TV3, tu?

Bon post... i bon any!
(he arribat aquí via l'Oscar de 7m76)

òscar ha dit...

jajaja gràcies per la dedicatòria d'aquest extraodinar resum de l'any abandonat que, com no duu música de lennon, SI que m'ha agradat.
felicitats!!!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Molt bo.

Montse ha dit...

Ei, molt bon resum, (vale, ja t'ho han dit això, però és el que penso). Per cert, bon blog, també. Si em deixes, et linkaria des del meu.
Em deixes??? Va que sóc de la terra ferma, també, jejejeje

Dani R. ha dit...

Ostres hi ha hagut coses que havia oblidat que havien passat al 2008(tres vegades el verb haver a la mateixa frase, nostamal).

Gràcies per l'esforç mental i la síntesi.

Tot i que a vegades penso: Can we?

PS.: Gran recomanació 7m76

Miki ha dit...

I pels mes petits ... Campus Rock i High School Musical, dels collons..

Babunski ha dit...

Caram quin èxit que ha tingut aquest article!!!
Vaig responent:
1) Kwei-Lan: pensava que em fotries bronca per les estructures sintàctiques, però veig que encara t'ha agradat.
2) Albert: al final del 2009 farem un resum del que no ens haurà portat potser. De moment el 2009 celebrem els 70 anys de la U.E.Lleida.
3)Oscar 7m76: gràcies per la propaganda.
4)Zel: quan vulguis!
5)Ferran: no, a TV3 no he enviat currículum encara. Benvingut!
6)Óscar: hauríem de posar el Chiki-chiki en aquest resum.
7)CETINA: gràcies i benvinguda!
8)Montse: evidentment que sí! Faré el mateix!
9)Dani R: veig que el 7m76 mou molta gent!
10)Miki: què cony és el Campus Rock?