divendres, d’agost 30, 2013

Passin i vegin

Si no hi ha cap cataclisme semblant a l'impacte d'un asteroide o al xuclament de la ciutat de Lleida per part d'un forat negre, aquest diumenge tornarà la lliga al Camp d'Esports. L'antic Txoperal -nom posat pel periodista Doñate de La Mañana als anys cinquanta- tornarà a obrir portes (aquesta temporada se n'obriran més segons diuen des del club) i els lleidatans estarem convidats (amb previ pagament d'entrada o d'abonament) a gaudir de l'espectacle futbolístic. Ei, i quan dic espectacle vull dir espectacle, sí, sí, no faig cap farol, perquè qui em digui que a 2aB no es pot veure bon futbol és que poc futbol ha vist.

Deixin estar la primera divisió (ui, perdó, la Liga BBVA) que ja sabem com acabarà. Oblidi's de la televisió i dels canals de pagament del futbol que, al cap i a la fi, són els que han abocat el futbol anomenat "professional" a l'abisme econòmic i vingui a veure el futbol en estat pur, en directe, al camp.

Pensi que el partit és diumenge a les 19:00. Ja li haurà donat temps de tornar de fer la paelleta de Cambrils o Torredembarra, els xipironets de l'Ametlla de Mar o la mariscadeta de l'Ampolla. Un diumenge a la tarda, després d'una bona alifara a la costa... se li acut alguna cosa millor a fer? L'endemà no hi col·legi encara i pot aprofitar per portar els crios i que aprenguin a gaudir amb l'equip que porta el nom de la seua ciutat arreu de la geografia.

Els socis de pedra picada, aquells que hem vist des de Calderon a Carlos Casquero i des de Tevenet a Víctor Marco, donarem la benvinguda al 35% aquest de nous abonats que diu el presi que ja han passat per caixa. Al Camp d'Esports som una família gairebé, no ens coneixem tots però poc ens falta. Seran ben rebuts i benvinguts. No hi ha res que ens faci més goig que poder veure el camp amb gent. I si vostè no és abonat (o abonada) encara, vingui també, vingui. Qui sap, potser s'acaba enganxant.

Gaudeixi de l'aulor de la gespa, de la prèvia a Doctor Fleming, de l'ambient, dels crits, de la pressió a l'àrbit, de les pèrdues de temps de l'equip contrari quan guanya, de les nostres pèrdues de temps quan guanyem, de la conversa al bar de la mitja part, de la lectura del Don Gols -hi serà enguany encara?-, de la cançó de l'anunci de Rodamón al vídeo-marcador, dels gols patrocinats pel Ramon Soler...

Vingui a aquest Camp d'Esports on molts jugadors dels equips visitants es fan fotos davant de l'espectacularitat i grandiositat d'aquest gran camp. Vingui encara que no entengui ni un borrall de futbol. Podrà gaudir amb les esbojarrades idees del pollastre de la Penya És un Sentiment mentre pot cantar una particular versió dels "Rivers of babylon" dels Boney M. Si té la veu més greu pot posar-se amb el Rudes Lleida ballant amb la música del Tetris o del "Just can't get enought" dels Depeche Mode alhora que algun Ilergeta pot parlar-li de la història de la Unió Esportiva Lleida rememorant l'any 1994. I enguany encara hi haurà més animació, tindrem la gent de la Penya Molo Esportiu que prometen animació també.

Arribi's al Camp d'Esports. Si tot això que li he dit no l'ha convençut, demostrem que som una afició educada i vingui a donar una gran benvinguda a aquest gran SENYOR (sí, amb majúscules) del futbol que és l'Emili Vicente.  I a Asier Eizaguirre. I a Àlex Colorado. I fins i tot a Jaume Sobregrau. Ex-jugadors que han lluït la samarreta del nostre club amb molta professionalitat.

Vostè, sí, vostè que hi era el dia del Leganés o del Jaén. El necessitàvem aquell dia i el necessitem diumenge contra el Reus també. I l'anirem necessitant durant la temporada per poder tornar a jugar amb el Leganés si convé.

Miri, pel motiu que vostè vulgui... però sisplau, vinguin al Camp d'Esports.